Basisrecept chocoladesaus

Basisrecept chocoladesaus

Dit basisrecept voor zelfgemaakte chocoladesaus mag niet ontbreken in je kookrepertoire. Hij is heerlijk romig en heeft een volle chocoladesmaak. Onmisbaar bij de dame blanche, poire belle hélène, profitoreles, over een brownie of cake, of roer een lepeltje door de yoghurt of vla. Makkelijker wordt het niet, lekkerder wel! 

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • Scheutje melk
  • Klontje roomboter

Bereiding
Verwarm de slagroom (niet laten koken, alleen verwarmen) en voeg al roerend de chocolade toe. Laat de chocolade al roerend smelten in de room. Voeg indien nodig een scheutje melk toe om de chocoladesaus wat dunner te maken. Roer tot slot de roomboter door de saus — hierdoor gaat de saus mooi glanzen.

Je kunt de chocoladesaus direct gebruiken als hij nog (lauw)warm en vloeibaar is. Wil je hem langer bewaren? Laat hem dan volledig afkoelen en bewaar daarna afgedekt in de koelkast. Tijdens het opstijven wordt de chocoladesaus dikker en verandert hij in pudding (ook erg lekker!). Om hem weer vloeibaar te maken, warm je hem op in een pannetje op laag vuur, of afgedekt in de magnetron.

Enjoy!

Basisrecepten, Sauzen en dips, Themarecepten, Zoete keuken, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde