Bladerdeeg perzik flappen

Snel iets lekkers maken om vanavond bij de koffie of thee te serveren? Deze bladerdeeg perzik flappen met amandelschaafsel en parelsuiker zijn in een handomdraai gemaakt! Ook lekker om warm als nagerecht te serveren met een bolletje vanilleroomijs erbij. 

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 tl custardpoeder
  • 2 perziken, pit verwijderd en in plakken
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el parelsuiker

Verder nodig

  • Vel bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Leg het bladerdeeg op het bakblik en laat ontdooien. Bestrooi elk plakje bladerdeeg met een theelepel custardpoeder en beleg met een halve perzik in plakjes. Bestrooi de perzik met wat amandelschaafsel.

Vouw twee tegenoverliggende bladerdeegpunten over de perzik naar elkaar toe en druk ze stevig vast. Bestrijk de bovenkant en zijkant van het bladerdeeg dun met een kwastje en wat water en bestrooi met de parelsuiker.

Bak de perzikflapjes circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Serveer direct.

Bladerdeeg perzik flappen

Bladerdeeg perzik flappen

Bladerdeeg perzik flappen

Bladerdeeg perzik flappen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin