Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Broodje Surinaamse kip (van de Hema)
Enige tijd geleden ging ik samen met mijn dochter lunchen bij de Hema. Dochterlief nam een kindermenu met poffertjes en ik koos voor een broodje Surinaamse kip: een knapperig belegde bol met malse kipfilet, zoetzure augurk, rucola, hardgekookt ei en een smakelijk kerriesausje. Heerlijk!
Eenmaal thuis was ik vastberaden om dit broodje zelf te maken. Bij de eerste poging was het direct raak. Yes! Deze zelfgemaakte variant smaakt minstens zo lekker als die van de Hema!
Lunch voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 afbakbroodjes naar keuze
- 2 kipfilets
- 2 zoetzure augurken
- Handje rucola
- 2 eieren
- 1 kippenbouillontablet
Voor het lichtpittige kerriesausje
- 3 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl gembersiroop
- 1/2 tl sambal manis (meer mag ook als je van pittig houdt)
Verder nodig
Grillpan
Bereiding
Breng een pan met water en de kippenbouilontablet aan de kook. Leg de kipfilets in het water, doe de deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de kip circa 15 tot 25 minuten in het hete water garen — de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Haal de kipfilets uit het water en dep droog. (De kippenbouillon heb je niet meer nodig, maar kun je gebruiken voor bijvoorbeeld deze kippensoep.)
De volgende stap kun je eventueel ook achterwege laten, maar door de kip te grillen krijgt hij extra smaak.
Verhit de grillpan en laat heet worden. Smeer de kipfilets in met wat olie en bestrooi met zout en peper (ik gebruikte cajunkruiden). Gril de kipfilets aan beide kanten, totdat ze mooie grilstrepen hebben. Niet langer grillen dan nodig is — de kip is al gaar en anders wordt hij droog. Leg de kip op een snijdplank en laat even rusten.
Kook ondertussen de eieren hard. Pel en snijd in plakjes. Bak de broodjes af volgens de omschrijving op het pak.
Snijd de augurken in smalle reepjes. Snijd de broodjes open. Roer voor het sausje alle ingrediënten door elkaar en besmeer hiermee beide helften van het broodje. Snijd de kipfilets in dunne plakken. Beleg de onderkant van het broodje met rucola, kipfilet, plakjes ei en augurk.
Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Enjoy!
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten
om 17:13
O deze is zo lekker bij de Hema!! Ga je recept zeker maken. Jumm
om 17:09
Gebruik je nog specifieke kerriepoeder? Heb het idee dat er nogal verschil in zit
om 18:28
Hallo Annemiek,
Heb vandaag je Broodje Surinaamse kip (van de Hema) gemaakt en het was heerlijk.
Ik kook veel van je recepte…ik woon trouwens ook in Tiel.
Groetjes Annie
om 10:59
O wat grappig Annie, en leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂
om 13:03
Wat een heerlijk broodje! Het sausje is ook bijzonder lekker :-).
om 13:10
Leuk om te horen Bertien!
om 18:46
Heerlijk broodje! Bedankt voor het recept!
om 09:25
Graag gedaan! 🙂
om 10:18
Dat is toevallig! Zaterdag gekeken of er ergens op internet een recept stond van dit broodje en ja hoor. Niet van jouw site maar een andere. Aanstaande zaterdag ga ik hem maken. Ben dol op dit broodje!
om 08:49
Leuk Mirjam! Ben heel benieuwd wat je van deze zelfgemaakte variant vindt. 🙂