Cajunkruiden

Een heerlijk, warm en licht pittig specerijenmengsel dat heel veelzijdig is: cajunkruiden! Dit Zuid-Amerikaanse specerijenmengsel is heel makkelijk om zelf te maken. Voordeel daarvan is dat je zelf de hoeveelheid zout kunt bepalen. Ik schrik altijd weer van de hoeveelheid zout in kant-en-klare kruidenmengsels. Zo jammer, het verpest je hele gerecht als je niet oppast. In deze zelfgemaakte variant laat ik het zout helemaal achterwege. Als ik bijvoorbeeld een gerecht met kip of garnalen maak die ik cajun wil kruiden bestrooi ik die eerst op gevoel met zout en daarna voeg ik de specerijen toe. Zo bepaal ik dus altijd zelf het zoutgehalte. 

Waar je de cajunkruiden allemaal voor kunt gebruiken? Ik gebruik ze graag om kip en garnalen mee te kruiden, voeg ze toe aan de gebakken aardappels, roer ze door het beslag voor kibbeling of kipnuggets. En natuurlijk zijn ze onmisbaar in het Creoolse gerecht jambalaya. De hoeveelheid cajunkruiden die ik toevoeg aan een gerecht is altijd verschillend. Ik werk altijd op gevoel. Goed kijken en veel proeven is mijn advies, dan kan het (bijna) niet verkeerd gaan! 😉

Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde