Cajunkruiden

Een heerlijk, warm en licht pittig specerijenmengsel dat heel veelzijdig is: cajunkruiden! Dit Zuid-Amerikaanse specerijenmengsel is heel makkelijk om zelf te maken. Voordeel daarvan is dat je zelf de hoeveelheid zout kunt bepalen. Ik schrik altijd weer van de hoeveelheid zout in kant-en-klare kruidenmengsels. Zo jammer, het verpest je hele gerecht als je niet oppast. In deze zelfgemaakte variant laat ik het zout helemaal achterwege. Als ik bijvoorbeeld een gerecht met kip of garnalen maak die ik cajun wil kruiden bestrooi ik die eerst op gevoel met zout en daarna voeg ik de specerijen toe. Zo bepaal ik dus altijd zelf het zoutgehalte. 

Waar je de cajunkruiden allemaal voor kunt gebruiken? Ik gebruik ze graag om kip en garnalen mee te kruiden, voeg ze toe aan de gebakken aardappels, roer ze door het beslag voor kibbeling of kipnuggets. En natuurlijk zijn ze onmisbaar in het Creoolse gerecht jambalaya. De hoeveelheid cajunkruiden die ik toevoeg aan een gerecht is altijd verschillend. Ik werk altijd op gevoel. Goed kijken en veel proeven is mijn advies, dan kan het (bijna) niet verkeerd gaan! 😉

Wereldgerecht, Basisrecepten, Amerikaanse recepten, Hartige keuken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(4 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin