Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 75 g bloem
  • 75 g custardpoeder
  • 30 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • Aardbeienjam
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g aardbeien

Nodig

  • Bakplaat van ca. 35×45 cm
  • Vel bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Bakspatel
  • Grote schone theedoek

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat (35×45 cm) met een vel bakpapier.
  2. Klop de eieren met de suiker tot een dikke crème die in volume verdubbeld is. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
  3. Roer de bloem en custardpoeder door elkaar en zeef in drie porties boven de eiercrème. Spatel luchtig door het beslag. Spatel tot slot de gesmolten roomboter door het beslag.
  4. Strijk het beslag uit over het bakpapier op de bakplaat. Bak 6 tot 8 minuten in het midden van de oven.
  5. Spreid de theedoek uit over het aanrechtblad en bestrooi lichtjes met suiker. Keer de bakplaat om op de theedoek en laat de cakerol met het bakblik erop volledig afkoelen.
  6. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes. Verwarm de jam lichtjes zodat hij makkelijk uit te smeren is.
  7. Verwijder de bakplaat en trek voorzichtig het bakpapier van de cakerol. Smeer de jam in een dun laagje over de cakerol en leg de aardbeienplakjes in een strook erbovenop. Strijk de slagroom over de cakerol. Rol de cakerol vanaf de lange zijde zo strak mogelijk op.
  8. Leg de cakerol op een mooie serveerschaal en bestrooi met poedersuiker. Garneer met de overige aardbeien.

Cakerol met aardbeienjam en slagroom

Cakerol met aardbeienjam en slagroom

Cakerol met aardbeienjam en slagroom

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Siep

    Hier ook boven- onderwarmte gebruiken of hetelucht????
    Deze cakerol zou ook goed gemaakt kunnen worden met mokka en dan afwerken met chocola.
    Ik wacht al heel lang op een mokkarecept van jou, maar ik weet dat ik op een stapel lig dus ik wacht geduldig af. Groetjes van Siep

    1. Ina

      Hallo ik heb net cakerol gemaakt maar mislukt je kan de cake niet eens rollen ,dan is hij stuk door midden

      1. Hoi Ina, wat vervelend om te horen. Ik kan zo niet zeggen wat er mis is gegaan. Heb je alle stappen exact opgevolgd zoals omschreven?

    2. Hoi Siep, tenzij het anders vermeld staat bedoel ik met de oventemperatuur altijd de conventionele stand dus boven- en onderwarmte. Met mokkacrème zou dit idd ook heerlijk zijn, ik zet hem op de prioriteitenlijst! 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin