Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
14 reacties

Deel je liefde

 1. Chantal

  Ik heb curstard poeder uit zo een pak ( staat custard op) maar ben dus vergeten om deze warm op te rollen waardoor mijn rol een beetje kapot ging .. ook was mijn slagroom niet stijf genoeg … maar voor de eerste keer best geslaagd 🙂 bedankt voor het lekkere recept !

 2. Govaert

  Wat is Custardpoeder? Er staat bloem, wat is patentbloem?

  1. Custardpoeder is eigenlijk gewoon maizena maar dan met toegevoegde smaakstof (vanille) en kleurstof. Je kunt het vervangen door gewone maizena. Patentbloem is (gewone) bloem om mee te bakken, hij is iets fijner dan tarwebloem.

 3. Janine

  Ik rol mijn cake direct op na het storten op de theedoek en laat deze zo afkoelen. Hij zit dus opgerold in de doek.

 4. Siep

  Hier ook boven- onderwarmte gebruiken of hetelucht????
  Deze cakerol zou ook goed gemaakt kunnen worden met mokka en dan afwerken met chocola.
  Ik wacht al heel lang op een mokkarecept van jou, maar ik weet dat ik op een stapel lig dus ik wacht geduldig af. Groetjes van Siep

  1. Ina

   Hallo ik heb net cakerol gemaakt maar mislukt je kan de cake niet eens rollen ,dan is hij stuk door midden

   1. Hoi Ina, wat vervelend om te horen. Ik kan zo niet zeggen wat er mis is gegaan. Heb je alle stappen exact opgevolgd zoals omschreven?

   2. Janine

    Zie mijn reactie hierboven. Direct warm oprollen in de theedoek en laten afkoelen.

   3. Lies

    Snif, snif, ik kreeg hem ook niet mooi opgerold. Wat zal het probleem zijn vraag ik mij af.

    1. Hoi Lies, wat balen zeg! 🙁 Ik heb het recept inmiddels aangepast waarbij je de cakerol direct na het bakken oprolt en dan laat afkoelen. Als je hem dan weer uitrolt, vult en opnieuw oprolt zal hij niet zo snel meer scheuren!

  2. Hoi Siep, tenzij het anders vermeld staat bedoel ik met de oventemperatuur altijd de conventionele stand dus boven- en onderwarmte. Met mokkacrème zou dit idd ook heerlijk zijn, ik zet hem op de prioriteitenlijst! 😉

   1. Govaert

    Bedoel je gewone og zelfrijzende bloem?
    Govaert marleen

    1. Gewone (patent)bloem!

    2. Adriana

     Ik heb je recept gevolgd maar het is helaas mislukt, ik deed altijd eiwitten kloppen en daarna de bloem met de eierdooiers heel zachtjes mengen.
     De roomboter zorgt dat de lucht uit gaat dus je hebt een zware deeg.
     Ik zou die echt weg laten.
     Deeg moet luchtig en licht zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde