Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Carrot cheesecake cupcakes
Wat krijg je als je carrotcake en cheesecake samen combineert in een muffinbakblik? Juist,
CARROT CHEESECAKE CUPCAKES!
Woah, zo lekker! Die moet je echt proberen!
Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 12 cupcakes
Ingrediënten
Voor de carrotcake
- 60 ml zonnebloemolie
- 60 ml halfvolle yoghurt
- 1 ei
- 1/2 tl vanille-extract
- 50 g witte basterdsuiker
- 45 g donkere basterdsuiker
- 100 g bloem
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl bakingsoda
- Snuf zout
- 75 g geraspte wortel
- 30 walnoten, in kleine stukjes
Voor de cheesecake (alles op kamertemperatuur)
- 200 g roomkaas (naturel)
- 50 g suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei
- 1/2 limoen, rasp en sap
Verder nodig
Muffinbakblik voor 12 muffins, 12 papieren cupcakevormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in en vul met de papieren vormpjes.
Doe de olie, yoghurt, ei en vanille in een kom en klop goed door elkaar.
Doe de overige ingrediënten in een andere kom, meng en giet het yoghurtmengsel erbij. Roer goed door elkaar en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Mix voor de cheesecake alle ingrediënten door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel over het carrotcake-beslag. Zorg ervoor dat de vulling net iets onder de rand van het vormpje blijft.
Bak de cheesecakejes in de voorverwarmde oven circa 20 minuten totdat ze niet meer wiebelen. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
Haal de cakejes dan voorzichtig uit het bakblik en laat ze op een rooster helemaal afkoelen. Zet de cakejes daarna nog minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met een halve walnoot.
Enjoy!
Kinderrecepten, Thema recepten, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, High tea recepten, Picknick, Zoet, Gebak
Deel je liefde