Chinese varkenshaasspies (Char Siu)

Een heerlijke Chinese varkenshaasspies met frisse lente-ui en paprika. De varkenshaas is vooraf gemarineerd in Char Siu saus en krijgt hierdoor een honingzoete smaak. Je kunt de spiezen bereiden op de barbecue, maar ook in de grill- of koekenpan. Lekker met witte rijst en roergebakken sperziebonen of paksoi. 

Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Seizoen, Vleesrecepten, Barbecuerecepten, Aziatische recepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

voor 2 spiezen

  • 180 g varkenshaas, in evengrote stukken/blokjes gesneden
  • 1 el Char Siu-saus (bijv. van Lee Kum Kee, verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 2 stengels lente-, of bosui, in stukken gesneden van ca. 3 cm.
  • 1 zoete puntpaprika, in stukken gesneden van ca. 3 cm.

Verder nodig

  • 2 barbecuespiezen

Bereiding

Doe de varkenshaas met de overige ingrediënten (behalve de lente-ui en puntpaprika) in een kom en hussel om. Dek af en laat minimaal 1 uur tot maximaal 24 uur (hoe langer hoe beter!) marineren.

Rijg aan elk stokje om en om een stukje varkenshaas, lente-ui en puntpaprika, net zolang tot alle ingrediënten op zijn.

Grill de varkenshaas spiezen op middelhoog vuur op de barbecue of in de grillpan, tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.

Chinese varkenshaasspies (Char Siu)

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin