Cosmopolitan cocktail (uit Sex and the City!)

Cosmopolitan cocktail (uit Sex and the City!)

Wat is er op een zwoele zomeravond lekkerder dan een sprankelend wijntje?

Een zinderende cocktail! De cosmopolitan is mijn favoriet. Met zijn lichtzoete, frisse smaak en knalroze kleur verovert dit genot keer op keer mijn zomerhart!

Organiseer je binnenkort een vrouwen- of vriendinnenavondje? Met een Cosmo in de hand zijn jullie de sterren van de avond – je waant je in een scene van Sex and the City!

Ingrediënten voor 1 cocktail

  • 30 ml vodka
  • 30 ml triple sec (bijv. Cointreau of Grand Marnier)
  • 45 ml cranberrysap
  • 1 el vers limoensap*
  • Sinaasappelpartje voor garnering van het glas
  • Handje geschaafd ijs

*Vervang het limoensap door Limoncello en je hebt een Cosmocello!

Verder nodig
Cocktailshaker met maakbeker, gekoeld cocktailglas

Bereiding
Vul de shaker met het ijs, vodka, triple sec, cranberrysap en limoensap. Sluit de shaker af en schud krachtig heen en weer. Schenk de cosmopolitan in een gekoeld cocktailglas en garneer met het sinaasappelpartje.

Cosmopolitan cocktail (uit Sex and the City!)

Proost!

Tip

Voor extra smaakbeleving kun je een stukje sinaasappelschil lichtjes aanbranden met een aansteker of gasbrander en vervolgens de schil over de rand van het glas wrijven. De etherische oliën die vrijkomen uit de sinaasappelschil voegen extra intensiteit toe aan je Cosmopolitan. Extra lekker dus!

Seizoen, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Zomerrecepten, Dranken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin