Courgette inmaken in zoetzuur

Het moest er toch maar eens van komen. Na het maken van tientallen pannen soep, pasta’s en ovenschotels met courgette werd het tijd om wat anders bedenken. Van meerdere lezers werd ik getipt over het inmaken van courgettes. Ze schijnen heerlijk te zijn als bijgerecht bij Oosterse gerechten. Het idee stond me wel aan, want we konden geen courgetterecept meer zien. Ik verzamelde verschillende recepten en maakte daar een eigen variant van.

Omdat de courgettes na het inmaken nog minimaal drie weken op smaak moeten komen, weet ik nog niet hoe het resultaat smaakt. (Ik heb ze gisteren pas gemaakt!) Zodra ik de eerste pot opentrek zal ik hier laten weten hoe ze smaken en waar je ze bij kunt eten.

Update 08-09-2020 – De eerste pot courgettes is inmiddels opengemaakt en geproefd. We waren blij verrast door de smaak! Ze zijn zacht maar met een knapperige bite en een heerlijk, zoetzure smaak. Eigenlijk smaken ze net zoals zoetzure augurken. Maar dan misschien nog lekkerder… Ik zou zeggen probeer en proef zelf! Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt.

Basisrecepten, Seizoen, Groenten, Hartige keuken, Zomerrecepten, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(3 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin