Courgette inmaken in zoetzuur

Het moest er toch maar eens van komen. Na het maken van tientallen pannen soep, pasta’s en ovenschotels met courgette werd het tijd om wat anders bedenken. Van meerdere lezers werd ik getipt over het inmaken van courgettes. Ze schijnen heerlijk te zijn als bijgerecht bij Oosterse gerechten. Het idee stond me wel aan, want we konden geen courgetterecept meer zien. Ik verzamelde verschillende recepten en maakte daar een eigen variant van.

Omdat de courgettes na het inmaken nog minimaal drie weken op smaak moeten komen, weet ik nog niet hoe het resultaat smaakt. (Ik heb ze gisteren pas gemaakt!) Zodra ik de eerste pot opentrek zal ik hier laten weten hoe ze smaken en waar je ze bij kunt eten.

Update 08-09-2020 – De eerste pot courgettes is inmiddels opengemaakt en geproefd. We waren blij verrast door de smaak! Ze zijn zacht maar met een knapperige bite en een heerlijk, zoetzure smaak. Eigenlijk smaken ze net zoals zoetzure augurken. Maar dan misschien nog lekkerder… Ik zou zeggen probeer en proef zelf! Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt.

Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Bijgerechten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(9 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. leo van echelpoel

    enig idee hoe lang je de potten kunt bewaren?

    1. Ligt eraan hoe schoon je gewerkt hebt, maar ik maakte onlangs een pot open van een jaar geleden en die smaakte nog goed. 🙂

  2. Hilde

    Leuk recept, ga ik zeker eens proberen! Kanttekening, potten op de kop zetten is niet nodig en zelfs af te raden omdat de huidige deksels daar niet tegen kunnen

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde