Bij zelfgemaakt quichedeeg kan het wat langer duren voordat de bodem krokant en gaar is dan bij een kant-en-klare bodem. Bak de quiche wat langer als de bodem nog niet gaar is, dek de bovenkant eventueel af met alufolie als hij te donker wordt.
Courgettequiche met chorizo

Courgette is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kunt. In de zomermaanden pluk ik hem uit mijn eigen moestuin, maar je kunt hem het hele jaar rond vinden in de supermarkt. Ik verwerk hem overal in: risotto, lasagne, Mexicaanse wraps of in een quiche. Deze courgettequiche met chorizo is een echt smaakbommetje! Heerlijk als hoofdgerecht met een salade erbij, of neem hem de volgende dag mee naar je werk als lunch. Koud smaakt hij prima, maar je kunt hem ook weer even opwarmen in de oven.
Het quichedeeg maak ik graag zelf (heel makkelijk en zo gebeurd), maar heb je daar geen zin dan kun je natuurlijk ook kant-en-klaar quichedeeg, hartig taartdeeg of bladerdeeg gebruiken. Wat jezelf maar lekker vindt!
om 13:27
zou je dit ook met ander vlees kunnen doen
om 08:38
Hoi Saskia, je kunt ook bacon of spek gebruiken.
om 12:00
Ik zie geen bereidingswijze, behalve van deeg terwijl er staat dat het met kant en klaar deeg gedaan wordt, gaat niet helemaal goed denk ik 🙂
om 13:39
Hoi Margo, de bereiding staat er toch echt bij…
om 16:21
We gaan hem zo maken, ben zo benieuwd, trouwens we hebben al zoveel recepten van jou gemaakt en alles was heerlijk