Courgettequiche met chorizo

Courgette is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kunt. In de zomermaanden pluk ik hem uit mijn eigen moestuin, maar je kunt hem het hele jaar rond vinden in de supermarkt. Ik verwerk hem overal in: risotto, lasagne, Mexicaanse wraps of in een quiche. Deze courgettequiche met chorizo is een echt smaakbommetje! Heerlijk als hoofdgerecht met een salade erbij, of neem hem de volgende dag mee naar je werk als lunch. Koud smaakt hij prima, maar je kunt hem ook weer even opwarmen in de oven.

Het quichedeeg maak ik graag zelf (heel makkelijk en zo gebeurd), maar heb je daar geen zin dan kun je natuurlijk ook kant-en-klaar quichedeeg, hartig taartdeeg of bladerdeeg gebruiken. Wat jezelf maar lekker vindt!

Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(9 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. saskia

  zou je dit ook met ander vlees kunnen doen

  1. Hoi Saskia, je kunt ook bacon of spek gebruiken.

 2. Margo

  Ik zie geen bereidingswijze, behalve van deeg terwijl er staat dat het met kant en klaar deeg gedaan wordt, gaat niet helemaal goed denk ik 🙂

  1. Hoi Margo, de bereiding staat er toch echt bij…

   1. Fryskfamke

    We gaan hem zo maken, ben zo benieuwd, trouwens we hebben al zoveel recepten van jou gemaakt en alles was heerlijk

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde