Courgettesoep met ham

Speurend door de koelkast, op zoek naar restjes groenten die op moesten, vond ik twee courgettes. Courgettesoep was het eerste recept dat in me opkwam om te maken en gek genoeg stond dat recept ook nog niet op KeukenLiefde. Courgettesoep it is!

Deze courgettesoep smaakt heerlijk als lunchgerecht, maar je kunt hem ook als voor-, of hoofdgerecht serveren. De toegevoegde aardappel maakt de soep lekker vol en romig van smaak en de hamreepjes maken het af! 

Menu, Budget, Eenpansgerechten, Snel, Lunch, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  •  2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • 1 liter groente-, of kippenbouillon
  • 100 g hamreepjes, fijngesneden
  • Olijfolie

Verder nodig

  • Staafmixer

 

Bereiding

Verhit een soeppan met een scheutje olijfolie en voeg de courgettes, ui, knoflook, aardappel en tijm (houd wat achter voor garnering) toe. Bak al roerend op laag vuur circa 5 minuten, totdat de groenten licht beginnen te kleuren. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de courgette en aardappel zacht zijn.

Pureer de soep met de staafmixer.

Schep de soep in kommen en garneer met de hamreepjes en wat achtergehouden tijmblaadjes.

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Goed idee met ham. Ga ik zeker maken, dankjewel!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin