Ingrediënten

  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 2 tl gedroogde tijm (verse tijm kan ook)
  • 1,5 groentebouillontablet
  • 500 ml water
  • 1 el groene pesto
  • Olijfolie (geen extra vierge)

Variatietip! Ook lekker met gerookte zalmsnippers of gerookte kipreepjes.

Bereiding

  1. Verhit een soeppan met een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten tot de ui glazig is.
  2. Voeg de courgette en tijm toe en bak 3 minuten mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Voeg de pesto toe en pureer de soep met een staafmixer. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin