Couscoussalade met spruitjes, granaatappel en walnoot

En wederom deel ik een lekkere salade met je. Wat kan ik zeggen, wij zijn er dol op! Deze winterse couscoussalade met spruitjes, granaatappel, walnoot en geitenkaas is vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Hij smaakt heerlijk als lunch, maar wij eten hem net zo lief als avondvullend hoofdgerecht. Soms bakken we er dan nog een vegetarische (kaas)schnitzel bij, maar je kunt er ook vis, kip, vlees of wat vers afgebakken brood met kruidenboter bij serveren. 

Seizoen, Budget, Slank, Snel, Vegetarisch, Winterrecepten, Lunch, Hoofdgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 400 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 granaatappel
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 275 g couscous
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 100 g verse, zachte geitenkaas
  • Honing
  • Extra vierge olijfolie

Bereiding

Breng een kookpan met water aan de kook en kook de spruitjes circa 5 minuten. Spoel ze af met koud water zodat ze niet verder doorgaren en laat ze goed uitlekken.

Halveer de granaatappel. Houd de granaatappels omgekeerd boven een kom en tik hard op de schil met een lepel om de pitjes en het sap eruit te kloppen.

Bereid de couscous zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg de halve bouillontablet toe aan het kookwater voor extra smaak.

Bak ondertussen als de couscous staat te wellen de ui in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg als de ui begint te kleuren de spruitjes toe en bak een paar minuten mee tot ze beetgaar en warm zijn.

Roer de couscous los met een scheutje olijfolie en voeg de ui en spruiten, granaatappelpitjes en het -sap, walnoten en de geitenkaas (houd wat achter voor garnering) toe. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Verdeel de couscoussalade over vier borden en garneer met de achtergehouden geitenkaas. Drizzle wat honing over de salade en serveer.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin