Couscoussalade met spruitjes, granaatappel en walnoot

En wederom deel ik een lekkere salade met je. Wat kan ik zeggen, wij zijn er dol op! Deze winterse couscoussalade met spruitjes, granaatappel, walnoot en geitenkaas is vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Hij smaakt heerlijk als lunch, maar wij eten hem net zo lief als avondvullend hoofdgerecht. Soms bakken we er dan nog een vegetarische (kaas)schnitzel bij, maar je kunt er ook vis, kip, vlees of wat vers afgebakken brood met kruidenboter bij serveren. 

Seizoen, Budget, Slank, Snel, Vegetarisch, Winterrecepten, Lunch, Hoofdgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 400 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 granaatappel
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 275 g couscous
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 100 g verse, zachte geitenkaas
  • Honing
  • Extra vierge olijfolie

Bereiding

Breng een kookpan met water aan de kook en kook de spruitjes circa 5 minuten. Spoel ze af met koud water zodat ze niet verder doorgaren en laat ze goed uitlekken.

Halveer de granaatappel. Houd de granaatappels omgekeerd boven een kom en tik hard op de schil met een lepel om de pitjes en het sap eruit te kloppen.

Bereid de couscous zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg de halve bouillontablet toe aan het kookwater voor extra smaak.

Bak ondertussen als de couscous staat te wellen de ui in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg als de ui begint te kleuren de spruitjes toe en bak een paar minuten mee tot ze beetgaar en warm zijn.

Roer de couscous los met een scheutje olijfolie en voeg de ui en spruiten, granaatappelpitjes en het -sap, walnoten en de geitenkaas (houd wat achter voor garnering) toe. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Verdeel de couscoussalade over vier borden en garneer met de achtergehouden geitenkaas. Drizzle wat honing over de salade en serveer.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Pasta carbonara met bacon en groene asperges

2 mei 2019

Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel...

Sinaasappeltulband met chocoladeglazuur

26 april 2019

Is het geen plaatje lieve jongens en meisjes! Deze sinaasappeltulband met witte-chocoladeglazuur en,  jawel, rood wit blauw spikkels heb...

5x recept met asperge en ei – een gouden combi

17 april 2019

Witte asperges en ei: twee ingrediënten die voor elkaar gemaakt lijken te zijn! Omdat het ook een heerlijke combi...

Pappardelle met biefstuk en groene asperges

16 april 2019

Deze pappardelle in tomatensaus geserveerd met biefstuk en groene asperges is een op en top verwengerecht! En ook niet...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin