Culinair weekend weg in Gelderland #1

Culinair weekend weg in Gelderland #1

Je hebt het vast meegekregen als je ons volgt op social media: vorig weekend waren Johan en ik een culinair weekend weg met Gelderse Streken. Voor ons als Tielenaren was dit persreisje extra leuk, want hoe vaak ga je nou op culinaire ontdekkingsreis in je eigen provincie — uh, ja, het zou eigenlijk heel logisch zijn om dat wel te doen! En stiekem was het vooruitzicht van even wat papa en mama tijd ook wel heel erg fijn. 😉

Dag 1

Hotel de Bilderberg in Oosterbeek

Vrijdagavond om vijf uur verzamelden Johan en ik en de andere uitgenodigde bloggers in Hotel de Bilderberg in Oosterbeek. Het hotel en bijbehorend landgoed zijn prachtig gelegen midden in de Veluwse bossen. Nadat we zijn ingecheckt — de kamer is wat gedateerd, maar goed onderhouden en schoon — begeven we ons naar de sfeervolle hotelbar voor een hapje en drankje.

De sfeer zit er direct al goed in.  Iedereen heeft zin in een culinair weekend vol gezelligheid. Om kwart voor zes ’s avonds rijdt onze bus voor die ons naar de Achterhoek brengt. Op het programma vanavond staan een bier- en wildproeverij!

Herberg Erve Kots in Lievelde

Voor de bierproeverij stopt onze bus bij herberg Erve Kots in Lievelde, de Achterhoek. Naast de herberg vind je hier een openluchtmuseum, eigen bierbrouwerij, twee restaurants en hotelaccommodatie. Ik ben geen bierdrinker maar ik laat me natuurlijk niet kennen. In het proeflokaal drink ik stoer mijn koud getapte Prins Frederik Hendrik pilsje tot op de bodem leeg.

Het eerste biertje van de avond en hij smaakt me prima. In brouwerij ‘Het Brouwhoes’ van Erve Kots worden diverse bieren op ambachtelijke wijze gebrouwd: het bier wordt natuurlijk gefilterd zonder toevoeging van smaak- en conserveringsmiddelen. Mijn Prins Frederik Hendrik Pilsner is een gefilterde versie van het Bokse Bier Licht dat ook uit hun brouwerij komt. Verder brouwen ze Bokse Bier Donker, Prins Frederik Hendrik Bokbier en het speciaalbier Stadsch Schemer. We proeven ze allemaal, maar als beginnend bierdrinker heeft het lichte Pilsner toch mijn voorkeur. Na de bierproeverij strijken we neer in de herberg bij het knapperend haardvuur voor nog een hapje — gegrilde hertenbiefstuk op een stokje — en drankje. Een perfecte eerste kennismaking met de Achterhoek!

DRU Cultuurfabriek in Ulft

Onze bus brengt ons naar de volgende stop in de Achterhoek: de DRU Cultuurfabriek in Ulft. In dit cultureel centrum vind je een theater, een poppodium, een muziekschool, een bibliotheek en een Turks cultureel centrum. Wij schuiven aan voor een meergangen (na alle bieren en wijnen die deze avond rijkelijk vloeiden ben ik ergens de tel kwijtgeraakt) wildproeverij in Grand café Het Schaftlokaal. Dat je hier heerlijk (wild) kunt eten bewijzen de foto’s. Ik begin spontaan weer te watertanden …

Om half één ’s nachts zijn we weer terug in het hotel. Wanneer we vermoeid langs de bar lopen worden we enthousiast begroet door de vriendelijke barman bij wie we een afzakkertje zouden doen. Helaas, zelfs de stoerste mannen met de grootste praatjes laten het afweten. Morgen écht, beloven we plechtig. Iedereen zoekt lekker zijn nestje op. Morgen weer een vol programma!

Benieuwd welke culinaire avonturen wij de volgende dag beleefden in Gelderland? Ik ga ze binnenkort met je delen!

K♥L ontdekt ..., Reizen

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde