Een kijkje in de keuken week 20

Een kijkje in de keuken week 20. Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Een kijkje in de keuken week 20

Maandag

Als Ella-Marie uit school komt eten we samen een bakje fruit. Mijn schoonmoeder komt ook nog even langs op de fiets. Ze had een klein cadeautje gekocht voor Ella-Marie, omdat ze zich als een grote meid had gedragen op de crematie van haar overgrootoma. Ze had El niet blijer kunnen maken! #spinner #snapniksvandierage #jaloersopdeuitvinder

’s Avonds eten we lasagne. Mijn favoriete comfort food!

Dinsdag

Ik bak een yoghurtcake met blauwe bessen en wittechocoladeglazuur. Recept volgt!

’s Avonds kookt Ella-Marie wrappizza!

Woensdag

Ella-Marie en ik gaan lunchen bij mijn ouders. Ik kan het niet laten om even wat kiekjes met je te delen. Het landelijke gevoel, de groene oase en de ruimte en rust, dat mis ik soms in mijn eigen huis.

You can take the girl out of the country, but you can’t take the country out of the girl

Johan zit voor zijn werk in Groningen en komt niet thuis vanavond. Omdat het tropisch warm is trakteer ik Ella op een diner bij de Mac. Moet kunnen een keertje. Toch?

Een kijkje in de keuken week 20

Ik sla wel over trouwens. Ik begrijp best dat Ella-Marie hier blij van wordt (werd ik vroeger ook), ik word dat niet (meer). Daarom eet ik ’s avonds, als El op bed ligt, een …

Pizza! 🙂

Een kijkje in de keuken week 20

Ik heb altijd eenpersoonsbolletjes zelfgemaakt pizzadeeg in de diepvries liggen en had vanmorgen al een bolletje uit de vriezer gehaald.

Donderdag

Ik krijg foodpost van mijn favoriete chocolademerk Ridiculously Good. Ze hebben drie nieuwe smaken: Brilliant Brownie, Classie Cookiedough en Pretty Pecan & Orange. Je kunt schaamteloos genieten van deze chocolaatjes want ze zijn gemaakt van rauwe cacao, zijn 100% natuurlijk, vrij van geraffineerde suiker, gluten, lactose, aspartaam, kleurstoffen, conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen!

’s Ochtends maak ik een yoghurttaart met mango en witte chocolade die heel erg lekker is! Recept ga ik met je delen.

Ik heb geen flauw idee wat ik ’s avonds wil eten en dus rijden El en ik naar de supermarkt om daar inspiratie op te doen. Ella bepaalt uiteindelijk en kiest voor een kipschnitzel met broccoli en gebakken krieltjes. Simpel en lekker. 🙂

zelfgemaakt pizzadeeg

Vrijdag

We eten pasta pesto! Met zelfgemaakte pesto, daar kan namelijk geen potje aan tippen. Recept voor de pasta pesto ga ik met je delen.

Zaterdag

Ons lieve neefje Levi is jarig. Alweer drie jaar oud geworden, wat vliegt de tijd! Drie keer Hieperdepiep Hoera!

zelfgemaakt pizzadeeg

’s Middags trek ik kippenbouillon van kippenbouten, zodat ik morgen een pannetje kippensoep kan maken.

zelfgemaakt pizzadeeg

’s Avonds halen we een Vietnamese rijsttafel bij Vietnamees restaurant An-Nam in Tiel. De beste afhaal die er is! We bestellen een rijsttafel voor 2 personen met bami en nasi erbij. Kunnen we drie dagen van eten.

Ik draai er trouwens ook mijn hand niet voor om om zelf een rijsttafel te maken. Kijk hier en hier maar eens. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte babi pangang, foe yong hai, bami en nasi.

Zondag

Oeps… We ontbijten met een stukje taart.

En lunchen met kippensoep en belegde bolletjes. Johan zijn ouders eten gezellig een hapje mee.

’s Middags maakt Ella-Marie Nutella milkshake en wrappizza. Van beide recepten neem ik een kookfilmpje op, dus recepten en video’s komen eraan! 🙂

Johan en ik eten eten nog een keer Vietnamees. Wat overblijft gaat de vriezer in.

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

 1. Froukje

  Zo moeder, zo dochter !
  Ik kijk uit naar de video’s van Ella-Marie, vooral de wrap-pizza lijkt me echt heerlijk 🙂

  btw, Bedankt voor al je heerlijke recepten, we genieten er vaak van.

 2. Ria

  Ziet er lekker uit die tulbandcake en taart, nou heb ik net zondag een verjaardag.
  Komen de recepten voor zaterdag nog op de site??

 3. Janny

  Heb van 1989 tot 1999 in Tiel gewoond en kwam veel bij de Vietnamees. Kip met sereh en sambal was onze favoriet. Er zat trouwens ook een heerlijk Indisch restaurant daar vlakbij met overheerlijke gado gado . Beiden nooit weer zo lekker gehad!

 4. Ivy

  Hee, trek je ook bouillon van het droge velletje van de ui? Ik wist niet dat dat kon!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde