Een kijkje in de keuken week 1-2022

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

We krijgen lekkere chocolade binnen van Tellus. Deze chocolade wordt gemaakt van cacao met een Rainforest Alliance certificaat en is dus duurzaam en eerlijk geproduceerd. Daarnaast gaat er van elke verkochte reep een deel van de opbrengst naar een goed doel: het vrij kopen van een stukje wilde natuur. Overdag wordt er nog wat gewerkt, gerommeld en opgeruimd in huis. We verplaatsten het eiland in de keuken naar het midden van de ruimte zodat het echt een eiland is. Veel beter, we maken er nu ook veel meer gebruik van. ’s Avonds eten we een lekker pastaatje met groenten en een saus van room en blauwe kaas. Gemaakt met gevonden schatten uit de koel- en kelderkast.

Woensdag

Eind van de ochtend komen mijn ouders en broer even koffie drinken. Ik had gisteravond alvast iets lekkers gebakken: een sinaasappelcake met hazelnoten. Een heel makkelijk recept uit het kookboek De Zoete Bakplaat die ik eerder ook al maakte en erg in de smaak viel. Het recept ga ik zaterdag met je delen op KL. Na het gebak en de koffie komt er nog een wijntje en wat hapjes op tafel. Als de visite eind van de middag weer weg is, zitten we allemaal vol. We slaan het avondeten over en eten ’s avond gewoon nog een paar hapjes voor de tv. 😁

Donderdag

Van de buurtjes krijgen we een pakket met exclusieve Spaanse streekproducten. Superlief. Kijk even op FerVera voor meer info! Ook ligt het magazine Happy Handmade Living in de brievenbus waar wij instaan met twee recepten uit ons kookboek Familiegerechten. Voor het avondeten had ik ’s ochtends kipragout uit de vriezer gehaald. Ik kook er wat rijst bij en warm wat pasteitjes op in de oven die ik nog in de kelder had staan. Was heerlijk. Ik besluit ’s avonds op tijd onder de wol te kruipen en wat slaap in te halen. Als ik op bed ligt stuurt Johan een foto door. Hij en Ella-Marie hebben de stoelen voor de tv geschoven en de nieuwe Bond film aangezet. Met hapjes erbij! Welja.

Vrijdag

Oudjaarsdag. Ik begin ’s ochtend meteen met het maken van runderbouillon voor de groentesoep vanavond. Makkelijk en lekker en gezond. ’s Middags maken we wat oudjaarfoto’s van ons drieën en de rest van de dag doen we rustig aan. Ella heeft de laatste tijd het kook- en bakvirus te pakken en is de hele dag in de keuken te vinden. Ze maakt onder andere gezonde noten-dadelballetjes die ze rolt door fijngemalen gedroogde framboos en witte chocolade, en gekruide tortillachips met yoghurtdip. Ze had zelf de recepten opgezocht, er een eigen twist aangegeven met behulp van Smaakvrienden en de boodschappen gedaan. Johan en ik mochten ons nergens mee bemoeien en zaten er voor de gezelligheid bij in de keuken. Zo leuk! Ons avondeten was groentesoep (gemaakt met de getrokken runderbouillon) met kaastortellini. Daarna werd The Masked Singer gekeken en kwamen er nog hapjes op tafel waaronder de tortillachips van Ella, gehaktballetjes, eiersalade, wat kaasjes, kipfingers en gegrilde kippenvleugels. Net na twaalven gaan Johan en Ella even de straat op die helemaal uitgestorven was. Verderop was wel wat muziek te horen en werd er hier en daar wat afgestoken, maar over het algemeen was het rustig. Wel fijn voor de dieren.

Zaterdag

Nadat we lekker hebben uitgeslapen beginnen we het jaar met een grote opruiming: alle kerstspullen moeten eruit! Andere jaren heb ik hier nooit zo’n haast mee maar nu waren we het alledrie zat. Terwijl Ella haar eigen kamer opruimde, gingen Johan en ik beneden aan de slag. Binnen twee uur tijd zaten alle kerstversieringen netjes geordend in dozen en stonden ze weer op zolder. Daarna haalden we de emmers met sop tevoorschijn en gingen aan de poets. Gelukkig hoefde er niet gekookt te worden want er was nog genoeg groentesoep over van gisteren. Erbij aten we een broodje knakworst. Later op de avond keken we het vervolg van The Masked Singer met, vooruit, nog een klein borrelplankje. Om het af te leren.

Zondag

Eind van de ochtend gaan we nieuwjaar wensen bij Johan zijn ouders en komt er na de koffie en cake nog één laatste borrelplankje op tafel… ’s Avonds mag Ella kiezen wat we gaan eten. Ze wil een kipschnitzel met groenten en dus rijden we op de terugweg naar huis even langs de supermarkt om een boodschapje te doen. De groenten (wortel, bloemkool, paprika en krieltjes) bereiden we ’s avonds in de braadslee in de oven, de kipschnitzels worden gebakken. Heerlijk maaltje.

Maandag

We beginnen de dag met zelfgemaakte pancakes waarvoor ik een nieuw recept uitprobeer. Volgens Johan en Ella zijn dit de lekkerste fluffy pancakes ooit. Liefhebbers voor het recept? Laat even weten in een reactie hieronder, dan maak ik ze nog een keer voor KL. De rest van de dag gaan Johan en ik verder met de grote schoonmaak en het opruimen en ordenen van plekken waar we ons al heel lang aan irriteerden. Ook mest ik eindelijk mijn kledingkast helemaal uit waarna er keurig geordende stapeltjes overblijven. Ik ruimde ook veel kleding op die ik nooit droeg of te klein was geworden. Weg ermee! ’s Avonds eten we broccolirisotto met spekjes. Ik heb nog wat tomaatjes die op moeten en die bak ik even in de koekenpan met een teentje knoflook en basilicum tot ze zacht zijn. Dan trek ik het velletje eraf en serveer ze bij de risotto.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

9 reacties

Deel je liefde

 1. Linda

  Ooo ja heerlijk!!! Mijn kinderen zijn er gek op!

 2. Elizabeth

  Graag het recept van de pancakes👍🙂

 3. Greet

  Ja graag het recept van de pancakes

  1. Haha, fluffy pancakes voor KL staan genoteerd!

 4. Laura

  Jaaaaaa fluffy pancakes always!

  1. 👍

 5. marian

  Heel benieuwd naar het recept van de pancakes 🙂

 6. Thea van Zwolgen

  Die pancakes lijken me wel lekker Yvon

 7. Karin

  De pannenkoekjes zien er heerlijk uit! Wil je het recept delen? 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde