Een kijkje in de keuken week 36-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Ik sta vandaag weer een dagje in de keuken om lekkere recepten voor de website te maken. Voor het avondeten hoef ik dus alleen iets op te warmen en dat is altijd fijn. Voordat we gaan eten drinken we eerst buiten in het zonnetje een drankje. Er stond een harde wind maar onder het afdakje zaten we heerlijk.

Woensdag

Weer een normale werkdag waarbij ik de hele dag op kantoor zit om recepten uit te werken, foto’s te bewerken, mail te beantwoorden, etc. etc. Mijn productiviteit was echter beneden het nulpunt want ik was de hele dag niet fit en belandde ’s middags een paar uurtje op bed. ’s Avonds ging het gelukkig weer iets beter en maakte ik risotto met courgette, bacon en burrata.

Donderdag

Van onze uitgever Forte Culinair krijg ik een filmpje doorgestuurd van ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN dat op de loopband ligt bij de drukker en verpakt wordt. Joehoe! Heb jij ons boek al besteld? Nog heel even geduld, hij komt eraan! Heb je hem nog niet besteld, maar wil je dat wel graag? Hier kun je ons nieuwe boek bestellen!

https://youtu.be/MOXlhaKu8E0

 

Van Terre & Mer krijgen we een barbecue proeverij pakket binnen om te proeven met langoustines, gemarineerde kipdijsaté, entrecote, breekbrood en ingrediënten voor een salade. Terre & Mer is een online winkel waar je premium vlees en vis van horecakwaliteit kunt bestellen. Ik leg de spullen in de koelkast, morgen gaan we ze proeven. Ik mocht ook een barbecue proeverij weggeven en deed hiervoor een oproep in onze IG-stories. Volg je ons hier al? De winnaar is inmiddels bekend gemaakt!

Een kijkje in de keuken week 36-2021

Ella-Marie moet vanavond weer naar voetbaltraining en eet wat eerder. Johan maakt een klein feestbordje voor haar klaar met gemarineerde zalm, rijst en avocado.

Johan en ik aten nog een kliekje pasta opgewarmd in de magnetron en extra aangekleed met gerookte zalm. Smaakte prima.

Een kijkje in de keuken week 36-2021

Na het eten rijdt Johan nog even een rondje met de grasmaaier. Dat gras blijft maar groeien. 😉

Een kijkje in de keuken week 36-2021

Vrijdag

Halverwege de ochtend komen mijn ouders koffie drinken en een gebakje eten. Mijn vader is dol op fietsen en wilde graag een dagje op de fiets het land van Maas & Waal verkennen. Na de koffie stapt hij op mijn fiets en vertrekt met een gevulde rugtas. Mijn moeder heeft haar tuinlaarzen meegenomen en duikt de tuin in. “Ik heb genoeg onkruid gezien”, zegt ze. “Laat mij m’n gang maar gaan”. Ondertussen werk ik nog even op kantoor en ga daarna aan de slag met het huishouden. ’s Avonds eten mijn ouders gezellig een hapje mee. Ik maak de langoustines uit het barbecue pakket schoon om te grillen op de barbecue. Daarna gaan de kipsateetjes op de barbecue. We hebben heerlijk zitten smullen.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd en Johan en ik rommelen in en rondom huis. Begin van de week hadden we de stop uit het zwembad getrokken en hem leeg laten lopen. Het zwembad moet namelijk volledig droog zijn voordat je hem kunt opvouwen en opruimen. Nadat het zwembad frame uit elkaar is gehaald leggen we het zwembadzeil over de trampoline om verder te drogen. Best een hele klus weer, dat afbreken. Dit jaar hebben we er ook lang niet zo vaak ingezeten als vorig jaar, maar goed. Ella-Marie heeft er toch weer heel wat uurtjes waterpret in beleefd. ’s Middags kijkt Johan de F1 kwalificatie in Zandvoort. ’s Avonds steken we de barbecue weer aan. We maken een salade met rucola uit de moestuin, gepofte tomaatjes uit de oven en entrecote (uit het barbecuepakket) en rostirondjes van de barbecue. De entrecote was om te zuigen zo mals!

Zondag

In de ochtend maak ik nog even een recept voor KL waar ik afgelopen week niet aan toe was gekomen. Na het maken van de foto’s eten we hem met z’n drieën op als lunch. Recept ga ik met je delen binnenkort.

Een kijkje in de keuken week 36-2021

Daarna maak ik nog een grote pan verse tomatensoep alvast voor het avondeten. Dit recept. Vanmiddag is de F1 race in Zandvoort en daarna hebben we waarschijnlijk geen zin meer om te koken. De rest van de dag chillen we een beetje in de tuin.

Maandag

Johan en Ella-Marie zijn de deur uit naar school en werk, ik vermaak me thuis weer. In de ochtend werk ik op kantoor, daarna ga ik aan de klus! De mdf vensterbank van het keukenraam moet geschilderd worden, maar eerst moet ik hem schuren, gaatjes opvullen en twee keer gronden. Morgen ga ik hem aflakken. De eerste klus op mijn (lange) kluslijst die ik eindelijk kan afvinken! Ella-Marie eet ’s avonds voordat ze naar voetbaltraining gaat nog het laatste kommetje tomatensoep met een broodje. Als Ella naar de voetbal is zet ik de vensterbank in de tweede grondlaag en ruimt Johan het zwembad op. Als de boel weer is opgeruimd is het ook voor ons tijd om te eten. In de diepvries ligt nog een bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg en pizzasaus en een margherita pizza dus pizza it is!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde