Een kijkje in de keuken week 38-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag vandaag. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik zit thuis op kantoor te werken. ’s Avonds eten we gebakken aardappel uit de oven met gekookte sperziebonen uit de moestuin en een krokante kipschnitzel. Was lekker!

Woensdag

Als Ella ’s middags uit school komt eten we samen een broodje. Daarna maak ik nog even wat werkdingen af op kantoor en dan ga ik met Ella op pad. Vanavond heeft Ella een sponsorloop/color obstacle run voor de voetbalclub en het advies was om een wit t-shirt aan te trekken. Die hebben we niet en dus moeten we op t-shirtjacht. Omdat mijn auto erg vies is besluit ik eerst nog even door de wasstraat te rijden en te tanken. Maar natuurlijk wilde het klepje van de tank niet open. Omdat we vlak bij mijn schoonouders zijn besluit ik bij ze langs te rijden. Johan zijn vader kan altijd alles maken en ja hoor, een kwartier later was het tankklepje weer open en gesmeerd! Snel terug naar het tankstation om te tanken en daarna door de wasstraat. Daarna met gierende banden op pad voor het witte t-shirt. We slaagden snel bij de Zeeman en konden weer naar huis. Het was inmiddels al vijf uur geweest en er was geen tijd meer om te koken. Friet it is! Daarna moest Ella zich omkleden en op de fiets naar de voetbalclub. Johan, ik en Johan zijn ouders gingen iets later ook naar de voetbalclub om ze aan te moedigen. Het was een kleurrijke bedoeling! Eenmaal weer thuis moesten de mouwen worden opgestroopt want morgen moeten alle boekbestellingen van de afgelopen tijd de deur uit. Vrijdag komt ons kookboek uit en mag het geleverd worden! Johan zijn ouders kwamen nog even een kop koffie bij ons drinken en stonden niet veel later ook in te pakken. Een paar uur later waren alle boeken ingepakt en klaar om morgen opgehaald te worden.

Donderdag

Ella heeft vandaag schoolreisje en gaat naar Toverland! Haar laatste schoolreisje op de basisschool alweer. Als Johan en Ella de deur uit zijn zet ik eerst de bos bloemen in een vaas die we gisteren kregen van Johan zijn ouders voor ons kookboek. Wat een mooie bos! Daarna ga ik aan het werk op kantoor. Ik moet vandaag thuis blijven want de post komt langs om alle postzakken en pakketten op te halen. Tussendoor maak ik alvast een pan bolognesesaus voor het avondeten. Ik maak altijd de bolognesesaus uit dit lasagnerecept en voeg er dit keer nog extra kappertjes en zwarte olijven aan toe. Ik hoef er vanavond alleen nog wat pasta bij te koken. Rond half zes gaan Johan, ik en Nacho naar school om de bus op te wachten. Ze hadden een topdag gehad!

Vrijdag

Ik moet Nacho om half negen ’s ochtends bij de trimsalon brengen en ben al vroeg de deur uit. Onderweg naar huis haal ik nog even boodschappen want ik heb vandaag een kookdag. Ik ben niet vooruit te branden en moet flink moed verzamelen maar ben uiteindelijk maar gewoon begonnen. Ik heb net twee recepten gemaakt en gefotografeerd als ik een belletje krijg dat Nacho weer opgehaald kan worden. Als Nacho weer is opgehaald maak ik nog een derde recept dat ook meteen de laatste is van vandaag. Ik had eigenlijk zes recepten willen maken maar ja, morgen weer een dag! De gerechten die ik heb gemaakt worden afgedekt en gaan de koelkast in. Vanavond gaan we lekker met z’n drieën uit eten om te vieren dat ons kookboek uit is! We gaan heel weinig uit eten (we vinden het leuker om af en toe buiten de deur te lunchen) maar nu hebben we iets te vieren en Aan tafel bij Jan (in ons eigen durpke!) is een van onze favoriete plekjes. We kunnen er lopend of op de fiets naartoe, het is er gezellig, de bediening is goed en het eten is superlekker!

Zaterdag

Ella-Marie moet ’s ochtends op tijd opstaan want ze heeft een uitwedstrijd van de voetbal. Ondertussen vermaken Johan en ik ons thuis. Ik kook en fotografeer nog drie gerechten waar ik gisteren niet meer aan toe kwam en Johan vermaakt zich onder andere met het zemen van de ramen en grasmaaien. ’s Middags ga ik samen met Ella nog even op pad om wat leuke dingetjes te kopen om zelf een cadeaupakket mee te maken. Morgen gaan we op visite bij vrienden die een tijdje terug een nieuw huis hebben gekocht en dan kom je natuurlijk niet met lege handen. Ik was erg blij met het resultaat, ziet er toch heel feestelijk uit! Eind van de middag genieten we nog buiten in de tuin van de laatste zonnestralen met een drankje.

Zondag

Halverwege de middag gaan we op visite bij vrienden om hun nieuwe huis te bekijken en gezellig te borrelen. Voordat we weggingen had ik thuis de slowcooker aangezet met Belgisch stoofvlees. Dit recept alleen dan met minder vocht omdat er in de slowcooker bijna geen vocht verdampt. Als we ’s avonds weer thuiskomen is het stoofvlees al klaar en hoeven we alleen nog een paar aardappels te schillen en te bakken in de oven. Ondertussen maak ik snel nog een frisse komkommersalade om erbij te eten.

Maandag

Het weekend is weer voorbijgevlogen! Johan en Ella zijn de deur uit en ik heb een thuiswerkdag op kantoor. Ik hoef ’s avonds geen eten te koken want er zijn nog genoeg kliekjes om op te warmen. Love it! Maar weer zien wat de rest van de week ons gaat brengen.

PS Heb je ons kookboek FAMILIEGERECHTEN ontvangen, deel dan een leuke foto met ons op social media! Vergeet ons niet te taggen, dan zien wij je foto voorbij komen en kunnen wij hem ook weer delen. Vinden we superleuk! Heb je hem nog niet? Bestellen kan hier!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Miriam

  Wauw wat een mooi boek, echt heerlijke gerechten, had je eerste kook boek nog niet, die gelijk ook maar besteld. Deze vandaag binnen gekregen, ooh wat gaan wij de komende tijd lekker eten.

  1. Superleuk Miriam, veel kook- en smulplezier! Enne, deel gerust een foto met ons van het eindresultaat, vinden we leuk! 🙂

 2. Caroline Horjus

  Bedankt voor t prachtige kookboek ! Ziet er super uit. Kan m helaas nog niet gebruiken, is ingepakt voor over 3 mnd 😉
  Maar ik maak regelmatig al heerlijke gerechten die je deelt 😘

  1. Wat leuk om te horen Caroline! Alvast heel veel kook- en smulplezier gewenst! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde