Een kijkje in de keuken week 10

Een kijkje in de keuken week 10

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik heb deze week volledig vrijgepland om te werken aan het kookboek. Dat houdt in dat ik deze week vier dagen in de keuken sta om kookboekgerechten te koken. Donderdag houd ik vrij om de recepten uit te schrijven, foto’s te bewerken en het een en ander voor KeukenLiefde te doen. Zoals ik je eerder al verteld heb wordt het een kookboek met uitsluitend hoofdgerechten voor elke dag. De hoofdgerechten worden waarschijnlijk onderverdeeld in vier hoofdstukken: kip, vlees, vis en vega. Het hoofdstuk kip heb ik al zo goed als af. Ik ben nu bezig met het hoofdstuk vis waarvoor ik onder andere onderstaand gerecht maakte: Griekse pasta met courgette, tonijn en feta. Zó simpel en lekker is dit!

Dinsdag

Wederom een kookboekdag.

We eten deze week dus bijna elke avond opgewarmde kookboekgerechten. Ella-Marie wilt ’s avonds per se het bovenstaande gerecht eten. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, maar je kunt vast wel raden wat dit is. En ja, ze zijn net zo lekker als ze eruitzien! 🙂

Woensdag

En nog een kookboekdag! Wordt het al saai? 😉 Hieronder alvast een kleine sneak preview… Dit was ook weer zó lekker!

 

Dit was trouwens ook leuk: ik sta met een interview ‘Koken en eten met kinderen’ in de speciale themabijlage “Culinair Genieten” van de Telegraaf. Vanaf vandaag kun je het interview ook online teruglezen op www.mijn-lifestyle.com.

Donderdag

Vandaag heb ik een dagje kookvrij en werk ik de hele dag achter de computer. Johan zijn moeder haalt Ella-Marie uit school en neemt haar mee naar huis, zodat ik een paar uurtjes extra heb om te werken. Superfijn! El eet ’s avonds ook een hapje mee bij opa en oma. Ik heb ’s avonds nul zin om te koken en dus eten Johan en ik pizza als El op bed ligt. Met het bord op schoot op de bank voor de Netflix serie “Luther”. Chill! (Letterlijk dan hè! ;))

Een kijkje in de keuken week 10

Vrijdag

Laatste kookboekdag van deze week! Als ik Ella-Marie uit school haal rijden we meteen even door naar mijn ouders met een krat vol visgerechten. Ik heb de afgelopen week zoveel eten gekookt dat onze koelkast uitpuilt en omdat veel visgerechten niet echt geschikt zijn om in te vriezen, besluit ik mijn ouders er blij mee te maken. Ella-Marie moet vanavond weer naar voetbaltraining dus ze eet al wat vroeger bij mijn ouders. We maken samen even snel een verse tomatensoep en erbij eet ze een bolletje met eiersalade. 🙂

Als Ella aan het voetballen is eten Johan en ik thuis de laatste kliekjes van afgelopen week.

Een kijkje in de keuken week 10

’s Avonds heb ik plotseling zin om een taart te maken. Een paar weken geleden ontving ik drie pakken taartmix van Dr. Oetker en omdat ik alle ingrediënten in huis heb voor de stroopwafeltaart maken Ella-Marie en ik die nog even snel. Helaas kunnen we hem nog niet proeven want hij moet 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Een kijkje in de keuken week 10

Zaterdag

We ontbijten met een stukje stroopwafeltaart. Hij ziet er lekker uit moet ik zeggen. De smaak is prima, maar hij is wel erg machtig. Na twee happen gaat de roomvulling me een beetje tegenstaan en houd ik het voor gezien. Hij kan toch niet tippen aan mijn zelfgemaakte stroopwafeltaart. 😉

Een kijkje in de keuken week 10

Johan slaat helemaal over trouwens en ontbijt met een croissant belegd met uitgebakken bacon, smelt cheddar en roerei.

Een kijkje in de keuken week 10

’s Middags gaan we de stad in om een cadeautje te kopen voor mijn vader die morgen jarig is. Als we geslaagd zijn pakken we nog even een terrasje met een hapje en drankje erbij. Mijn favoriete winkelonderdeel!

Een kijkje in de keuken week 10

’s Avonds eten we een broodje hotdog — zo’n hotdogkit van de Hema — met kant-en-klare tomatensoep. Ik heb er geen foto van gemaakt.

Zondag

Gezellig samen ontbijten.

Een kijkje in de keuken week 10

Aan het eind van de middag gaan we naar mijn ouders om de verjaardag van mijn vader te vieren. Ik vind het altijd super lastig om een leuk cadeau te bedenken voor mijn ouders. Ze hoeven nooit iets, maar je wilt ze toch graag iets geven. Uiteindelijk kochten we gisteren bij de Hema de top 3 beste Hema-wijnen volgens Harold Hamersma en op de markt kochten we lekkere nootjes. Een geslaagd cadeau! 🙂 Het verjaardagsdiner bestond uit een Vietnamese rijsttafel. Een heerlijke afsluiting van de week!

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Vivian

    Nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je vader. Ziet er alemaal weer lekker en gezellig uit. Regelmatig kook ik wel een van jou recepten. De koolhydraat arme gevulde courgette is een van mijn favouriten. Groetjes?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde