Een kijkje in de keuken week 12

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefderecept. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Onze eetweek begon met een frietje. Puur uit gemak. Ik had een drukke werkdag en moest ondertussen een klein aapje vertroetelen die ziek thuis was en ’s avonds ontbrak het me gewoon aan zin en inspiratie om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Yep, daar heb ik weleens last van.

Dinsdag

Johan en ik hadden aan het eind van de middag een afspraak met ons mediabureau in Amsterdam. Ik vertrok met mijn eigen auto vanaf huis en ’s avonds reden we achter elkaar aan weer naar huis. We reden om half zes Amsterdam uit, maar gelukkig viel het mee met de file. Johan reed direct door naar zijn ouders om Ella-Marie op te halen. Johan zijn moeder en neefje Levi hadden Ella ’s middags uit school opgehaald en ze heeft daar ook al meegegeten. Ik had ’s ochtends al twee bollen zelfgemaakt pizzadeeg uit de vriezer gehaald, zodat Johan en ik ’s avonds pizza kunnen eten.

Een kijkje in de keuken week 12

Als ik thuiskom zit er een briefje in de brievenbus dat ik een pakketje kan ophalen bij de buren. Ik ben natuurlijk supernieuwsgierig en haal het pakketje meteen op. In het pakketje vind ik een doos met 30 verschillende smaken Delicata paaseitjes van de AH. Alle smaken die ze hebben! Zoals je ziet op de foto ontbreekt er al een eitje. Die zat op het moment van de foto al in mijn mik. Lekker!

Een kijkje in de keuken week 12

Ik heb me wel redelijk ingehouden en er maar een paar geproefd, want ik verheugde me op de pizza!

Woensdag

Wederom staat er Italiaans op het menu vanavond. Met allerlei restjes uit de koel-, en kelderkast maak ik spaghetti met groente-tomatensaus, afgemaakt met rucola en parmezaan. De foto is niet zo best, maar het was superlekker!

Een kijkje in de keuken week 12

Donderdag

Aan het eind van de ochtend rijd ik weer naar Amsterdam om aanwezig te zijn bij de opening van het aspergeseizoen. Het event vindt plaats bij juwelier Gassan Boutique in de PC Hooftstraat en daar krijgen we een heerlijk 2-gangenaspergemenu voorgeschoteld. Het was zo ontzettend lekker!

Ik verheug me elk jaar enorm op de eerste, verse witte asperges van het land. Elk jaar ga ik ze lekkerder vinden! Voor het bosje witte asperges dat ik mee naar huis krijg, heb ik meteen al een lekker recept bedacht dat ik morgen ga maken.

Vrijdag

Ik maak ’s middags een heerlijk gerecht met de witte asperges die ik gisteren meekreeg, maar kan je helaas het eindresultaat nog niet laten zien omdat het voor een campagne is. Het recept komt over ongeveer twee weken online.  Ik hield trouwens wat witte asperges achter en van de aspergeschillen en afsnijdsels trek ik een lekkere pan bouillon (aspergeschillen + water in een pan, aan de kook brengen en 15 min. laten trekken = bouillon), zodat ik morgen een pan aspergesoep kan maken.

Mijn schoonouders hebben vandaag de sleutel van hun nieuwe huis gekregen en als ik Ella-Marie uit school heb gehaald fietsen we er gelijk even langs. Het is vlakbij ons huis! Nog een paar maandjes genieten dat we zo dicht bij elkaar wonen, want eind augustus krijgen wij de sleutel van ons huis in Dreumel. Maar ach, dat is de afstand natuurlijk ook niet. Mijn schoonzus en neefje zijn er ook, dus terwijl de volwassenen druk aan de poets zijn, testen neef en nicht alvast of het huis speelproof is … Ja hoor!

Voor het avondeten bak ik naast het aspergegerecht ook nog een pan met gebakken aardappels en eieren. Had ik weer eens zin in.

Zaterdag

Terwijl Johan en Ella-Marie naar de voetbal zijn, leg ik de laatste hand aan de kookvideo (dit appeltaartrecept) die vandaag online moet komen. Als dat af is maak ik de aspergesoep zodat Johan en El iets warms kunnen eten als ze terugkomen van de voetbal. Ik maak maar meteen een kookfilmpje van de aspergesoep, die komt aankomende zaterdag online! Ik maakte trouwens een aspergecrèmesoep met ham en ei. Poepielekker zou mijn moeder zeggen.

’s Middags gaan we weer even kijken bij mijn schoonouders waar weer hard geklust wordt. ’s Middags moeten we nog even boodschappen doen en neefje Levi gaat gezellig mee. Terwijl Johan en ik thuis de boodschappen opruimen, kunnen zij even lekker samen spelen. Natuurlijk moet er ook even op de koelkast worden geklopt.

Een kijkje in de keuken week 12

Aan het eind van de middag genieten we van de laatste, warme zonnestralen in de tuin. De eerste keer dat we weer buiten zitten. Boekjes en drankje erbij en genieten maar!

Een kijkje in de keuken week 12

’s Avonds maak ik een grote pan bami goreng.

Zondag

Voor een campagne die deze week online komt moet ik foto’s maken van een gedekte koffietafel. Ik doe dat bij mijn ouders thuis, zo slaan we twee vliegen in een klap: work and pleasure gecombineerd! Na het ontbijt gaat El direct naar buiten om te knuffelen met de pony van de buren. Ze zit momenteel in een pony fase, en kan er geen genoeg van krijgen! Ik was vroeger ook een echt paardenmeisje, dus ze heeft het van geen vreemde.

We sluiten de week ’s avonds weer af met frietjes.

Een kijkje in de keuken week 12

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefderecept. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde