Een kijkje in de keuken week 11

Een kijkje in de keuken week 11

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Mijn week begint goed met dit heerlijke glas ijskoffie. Een recept voor KeukenLiefde dat ik snel met je ga delen!

’s Avonds heb ik zin in pasta. Ik maak pasta met broccoli, spekjes en kaassaus. Het lijkt wel wat op dit recept, maar dan met een zakje kaassaus (oeps) in plaats van Boursin. Ik maakte dit vroeger veel, maar het was nu jaren geleden. Smaakte weer als vanouds! 🙂 Ook Johan en Ella-Marie zijn hier dol op.

Dinsdag

Vandaag heb ik weer een kookboekdag. Een kleine sneak peak hieronder! 🙂 ’s Avonds hoef ik dus niet meer te koken en kan iedereen iets uitzoeken.

Woensdag

Ella-Marie maakt tegenwoordig ’s ochtends haar eigen ontbijt klaar en dat ziet er dus zo uit: crackers met smeerkaas, appel en wortel. Smulpaap.

Als Johan en Ella-Marie de deur uit zijn, duik ik de keuken weer in voor een nieuwe kookboekdag. 🙂 Deze witlofquiche is meer dan geslaagd en ik kan niet wachten om het recept met je te delen!

Donderdag

Ella-Marie heeft vandaag een studievrije dag en is sinds gisteravond bij mijn ouders. Vanavond na het eten halen we haar weer op. Ik heb vandaag een werkdag achter de computer om recepten uit te schrijven en foto’s te bewerken. Tussen de bedrijven door maak ik pizzadeeg (dit recept), want Johan en ik hebben vanavond zin in zelfgemaakte pizza!

Het was weer even geleden dat ik zelf pizzadeeg maakte, maar jongens, wat is dat toch een verschil met een kant-en-klare diepvriespizza. Een goede, verse pizzabodem is gewoon hét geheim van de allerlekkerste pizza! Dit was zó goed.

Vrijdag

De laatste kookboekdag van deze week. Meestal probeer ik minimaal vier hoofdgerechten te maken, maar vandaag kom ik niet verder dan twee hoofdgerechten: ik ben niet vooruit te branden en ben moe. Hieronder een kleine sneak peak van een van de recepten. Moe, maar wel heel erg blij met het resultaat. Dit was heerlijk!

Als ik Ella-Marie ’s middags uit school haal rijden we even langs de EMTÉ. Met de Postcodeloterij hadden we Ben & Jerry’s ijs gewonnen. Joehoe!! Ik koop het zelf nooit omdat het veel te lekker en dus te gevaarlijk is om in de diepvries te hebben liggen. Maar ja, dit kan ik toch niet weerstaan?!

Eenmaal thuis nemen Ella-Marie en ik een nieuwe kookvideo op, waarin El laat zien hoe je deze fantastische brood pizza’s maakt. De video kwam afgelopen zaterdag online. Heb je hem al gezien? Ella-Marie vind het steeds leuker om te helpen in de keuken en ze kan al steeds meer dingen maken. Zo leuk om samen voor KeukenLiefde bezig te zijn!

De broodpizza at Ella-Marie direct als avondeten, want daarna moest ze naar de voetbaltraining. Johan en ik aten een kookboekkliekje. 😉

Zaterdag

Ik moet ’s ochtends om acht uur bij de kapper zijn en daarna rijd ik even langs mijn ouders voor een kop koffie. Als ik aankom heeft mijn moeder net broodjes in de oven zitten en een omelet op het vuur staan. Mmmm, lekker! Mijn moeder deed vroeger vaak omelet bij mij en mijn broers op brood. Toen vond ik dat niet zo lekker, maar nu doe ik het zelf ook. 🙂

Ik kijk meteen even hoe het met de plantjes ga die ik enkele weken geleden kreeg van The Gardians. Door het kookboekkoken heb ik momenteel het lichtste plekje in de keuken ingericht als mini fotostudio en heb ik geen ruimte voor het houten kistje (plant butler) met plantjes. Niet alle plantjes zijn aangeslagen, maar sommige plantjes doen het wel goed. Voorlopig blijven ze nog in de goede handen van mams!

Johan en Ella-Marie gaan ’s middags even langs bij de ouders van Johan, want ze hebben nog een heleboel voetbalplaatjes liggen. Onder andere van onze eigen voetbalster!

’s Avonds eten we pitabroodjes, ovenfrietjes en shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus.

Zondag

Ella-Marie en ik hebben zin in appeltaart en aangezien we alle ingrediënten ervoor in huis hebben, gaan we hem maar gewoon maken. 🙂 Ik maak een grote en Ella-Marie maakt twee kleintjes. Ik gebruik altijd dit recept voor appeltaart.

Zondagmiddag eten we dus een punt versgebakken, lauwwarme appeltaart bij de thee. Lekker!

’s Avonds staat er een feestmaal op de planning. Voor een samenwerking kreeg ik gisteren een Paaskip thuisbezorgd om voor te proeven. De Paaskip is een project van het bedrijf 2 Sisters Storteboom die na het succes van de Kerstkip nu komen met een Paaskip. Een Paaskip is een Ierse Redbro: een langzaam groeiend ras dat speciaal voor dit project naar Nederland is gehaald. De kip is geboren in een stal in Nederland en groeit rustiger en langzamer dan een ‘normale’ consumptiekip. Verder is er in de stal afleidingsmateriaal om in te pikken, hebben de kippen een natuurlijk dag- en nachtritme door zowel kunst-, als daglicht en krijgen ze voer dat voor 70 % bestaat uit graanproducten. Op paaskip.com kun je de kippen 24 uur per dag ‘live’ via diverse camera’s volgen in de stal en kun je zelf zien hoe de kippen leven en groeien. Behoorlijk transparant dus. Je kunt de paaskip kopen in de winkel, maar ook bestellen op paaskip.com, uiteraard speciaal voor Pasen. De Paaskip weegt ongeveer 1,5 kilo en dat is – met bijgerechten erbij – groot genoeg om met 4 personen van te eten. Voor 14,95 wordt hij net voor de Pasen in een koelbox, gratis bij je thuisbezorgd.

Ik smeerde de kip onder zijn vel en bovenop in met zelfgemaakte kruidenboter met citroenschil, knoflook en tijm en bereidde hem in de braadslee in de oven met wat aardappels, pastinaak en wortel. Ik kookte apart ook nog wat sugar snaps die ik vlak voor serveren in de braadslee erbij deed. Wat hebben we zitten smullen jongens! De kip was botermals, sappig en zacht. Heb je nog geen idee wat je voor het paasdiner op tafel wilt zetten, dan kan ik je deze Paaskip aanbevelen!

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde