Een kijkje in de keuken week 2-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak een vegetarische pad thai met onder andere peulen, wortel en baby mais. De vissaus vervang ik door sojasaus. Het resultaat was superlekker en dus ga ik het recept binnenkort met je delen.

Dinsdag

Ik sta ’s ochtends al vroeg op de veerpont richting in Leersum. Ik ben uitgenodigd door Mazda om aanwezig te zijn bij de onthulling van de nieuwe Mazda3 die plaatsvindt op de prachtige locatie Parc Broekhuizen. In het restaurant krijgen we eerst een heerlijk ontbijt, gevolgd door een culinair hapje uit een 3D foodprinter en daarna worden we naar het koetshuis gereden waar de nieuwe Mazda3 ons op staat te wachten. Hij is verkrijgbaar in de uitvoering sedan of hatchback. Doe mij die sedan maar! 🙂 Hopelijk volgt er binnenkort een leuke samenwerking met Mazda waar ik je meer over kan vertellen. Fingers crossed!

Daar is ‘ie weer… ’s Avonds eten we zelfgemaakte pizzaaaaaa! La la la laaaaa, la la la laaaaa. ?

Woensdag

Eind vorig jaar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de HelloFresh box toen wij voor een samenwerking hun kerstbox mochten uitproberen. Ik was hier zo enthousiast over dat ik vorige week voor het eerst zelf een HelloFresh box bestelde. Gewoon om eens uit te proberen. Ik bestelde een box met drie maaltijden voor drie personen en kreeg die gisteravond thuisbezorgd. Vandaag staat er dus een HelloFresh maaltijd op tafel: kapsalon met kipgyros. In plaats van alles boven op elkaar te stapelen serveerde ik alles gewoon naast elkaar op het bord. Het was heerlijk!

Donderdag

Vandaag uit de box: parelcouscous met rozijnen en geroosterde wortel en tomaat en gebakken kabeljauw met peterselie-botersaus. Supersimpel om te maken en verrassend lekker. Pssssst, het was trouwens de eerste keer dat ik parelcouscous at en ik ben meteen fan. Dit ga ik in de toekomst zeker vaker op tafel zetten!

Vrijdag

Het derde en laatste gerecht uit de box was preirisotto met gebakken aardpeer en hazelnoten. Ik had hier eigenlijk niet zoveel zin in (ik had vorige week zelf nog risotto gemaakt en hier hadden we twee dagen van gegeten), maar besloot het toch te maken. Wederom een succes. Aardpeer had ik trouwens ook nog nooit gegeten (wat een nepfoodie ben ik hè!) en de smaak leek heel erg op artisjok. De aardpeer moest ik in hele dunne plakjes snijden en bakken in de koekenpan tot hij gaar en knapperig was. Echt, het was zó lekker! Ella-Marie en ik bleven maar snoepen uit de pan en tegen de tijd dat de risotto gaar was was de aardpeer al bijna op…  🙂

Zaterdag

Aan het eind van de middag gaan we naar mijn ouders voor het verjaardagsdiner van mijn broer. Mijn moeder heeft als voorgerecht haar befaamde visbordje gemaakt.

Het hoofdgerecht is een afgehaalde Vietnamese rijsttafel!

En het toetje is een gebakken kwarktaart (Duitse kasekuchen) met vers fruit die ik vanmorgen thuis had gebakken en had meegenomen. Het recept ga ik met je delen!

Zondag

We hebben een lekker luierdagje thuis. Ella-Marie heeft een vriendje spelen en Johan en ik vermaken ons met wat werk achter de computer, wat rommelen in huis en een boek lezen. ’s Avonds kookt Johan een heerlijk maaltje met rijst en groenten en kip uit de braadslee in soja-marinade. Ik heb er foto’s van gemaakt maar volgens mij zijn die niet goed gelukt. Een gevalletje van honger hebben en nog snel even een foto van het eten maken… Als de foto’s redelijk zijn zal ik het recept nog met je delen! 🙂

Dat was het weer voor deze week!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Yvonne

    Hoi Annemiek,
    Was weer heel leuk en lekker om te lezen ?
    Kan alleen jouw enthousiasme over de nieuwe Mazda absoluut niet met jou delen!
    Groetjes, Yvonne

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde