Een kijkje in de keuken week 20-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik heb weer een normale werkdag thuis, maar dit keer lopen er wel twee kittens om me heen, Puk en Marie. Gezellig hoor, een beetje leven in de brouwerij! 🙂

’s Avonds eten we pizza die ik extra beleg met courgette, paprika, chorizo en rode ui.

Een kijkje in de keuken week 20-2019

Dinsdag

Puk en Marie mogen voorlopig nog niet naar buiten, maar liggen ’s middags heerlijk binnen te tukken in het zonnetje. Wat een snoezen hè! 🙂

De groenten in onze moestuin groeien hard. We hebben onder andere kropsla, ijsbergsla, andijvie, prei, radijsjes, bietjes, tuinbonen, sperziebonen, diverse kruiden, aardbeien, tomaten, komkommer, courgette, pompoen. Nu is het een kwestie van liefdevol verzorgen en geduldig wachten tot de eerste oogst. Want wie zaait zal oogsten toch?

’s Avonds eten we witlof met krieltjes en een kaasschnitzel. De witlof heb ik eerst gekookt, daarna omwikkeld met ham en kaas en dan met aspergesaus (vind ik lekker) eroverheen gegratineerd in de oven.

Woensdag

Johan zit vandaag en morgen in België voor zijn werk en pakt vanavond een hotelovernachting in Ieper. Ella-Marie heeft een verkoudheid te pakken en ligt de hele middag ziek op de bank. Wel moet er af en toe even geknuffeld worden met Puk en Marie.

Een kijkje in de keuken week 20-2019

Johan stuurt me ’s avonds deze foto’s door van zijn eten en van de stad. Zoals je kunt zien, Ieper is echt een hele mooie stad!

Donderdag

Ella-Marie voelt zich weer stukken beter en staat ’s ochtends al vroeg op. Als ik iets later beneden kom heeft mevrouw zelf croissants gerold en gebakken. Ze heeft zelfs de bovenkant van de croissants bestreken met losgeklopt ei. Kijk hoe netjes!

Een kijkje in de keuken week 20-2019

’s Avonds eten we een gebakken tartaartje met wat Franse ovenfrietjes en salade.

Een kijkje in de keuken week 20-2019

Vrijdag

’s Avonds komen mijn ouders en broers, mijn oom uit Canada en mijn oom en tante bij ons eten. Ik maak een stamppotbuffetje (andijviestamppot, hutspot en lentestamppot met sla, groene asperge en doperwten) met beenham, uitgebaken spekjes, rookworsten, verse gebakken worst en mijn moeder neemt gehaktballen mee die vlak voor het eten nog even worden gebakken. Voordat we binnen aan tafel gaan genieten we buiten bij de Culina Flamma van een aperitief en een borrelplakje.

Zaterdag

’s Middags gaan we naar de verjaardag van ons neefje Levi. Hij mag alweer vijf kaarsjes uitblazen!

’s Avonds gaan we met z’n drieën uit eten Bij Jan in Dreumel. We nemen alledrie het driegangen-verrassingsmenu. Was weer heerlijk!

Zondag

Ik rijd ’s ochtends nog even naar mijn ouders om afscheid te nemen van mijn oom. Hij is twee weken in Nederland geweest en morgenvroeg vliegt hij weer terug naar Canada. Hier sta ik te wachten tot de poort bij mijn ouders opengaat. In ‘mijn’ mooie Mazda CX-5. De eerste maand rijden zit er alweer op, hierna heb ik hem nog maar twee maanden.

Nadat ik afscheid heb genomen van mijn oom rijd ik nog even naar mijn schoonouders om een waterstofzuiger op te halen. Er ligt allemaal blad en rotzooi op de bodem van onze vijver en Johan wil proberen om dit weg te zuigen met de waterstofzuiger. Helaas zonder succes. Heeft er iemand nog een goede tip om de vijver schoon te maken? (Behalve met een duikbril de vijver in plonzen) Laat het ons weten!

Ondertussen dat Johan in de tuin bezig is lopen Ella en ik met een kleedje, wat boekjes en een koelkasje met water en wat te eten naar het waalstrand om even te chillen.

Een kijkje in de keuken week 20-2019

We sluiten de week af met ovenfrietjes, salade en wat snacks uit de Airfryer.

Een kijkje in de keuken week 20-2019

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde