Een kijkje in de keuken week 20-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag voor iedereen. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik heb thuis een kookdag op de planning staan. Ik maak onder andere deze eiersalade met witte asperge en beenham, aspergesoep met ei en parmaham en een broodje met gekruide kip (komt nog online). Het vervelendste klusje van een kookdag is de afwas naderhand.

Woensdag

Johan en Ella moesten ’s avonds vroeg weg voor een voetbalwedstrijd thuis. Ik maakte een lekkere maaltijdsalade voor ze klaar met gebakken kip, kaastortellini en broodcroutons. Voor mezelf had ik ’s ochtends een bolletje zelfgemaakt pizzadeeg uit de vriezer gehaald dus ik eet ’s avonds pizza! Van de bereiding van de maaltijdsalade deelde ik een aantal IG-stories. Heb je ze gezien? Je kunt ons hier volgens op Instagram.

Donderdag

Ook vandaag staat er een kookdag op de planning. Ik maak onder andere een recept met gehakt en doperwtjes dat ’s avonds als avondeten op tafel kwam met rijst erbij. Ziet er een beetje simpel uit maar was erg smakelijk. Ella-Marie vroeg ’s middags of ze een klusje kon doen in ruil voor een centje. Maar natuurlijk. Klusjes genoeg! Gewapend met emmer, handschoenen, tuinkrabber een schep dook ze de tuinborder in om onkruid weg te halen. De enkele bloembol die ze daarbij uit de grond trok nam ik voor lief. Al doende leert men. De border zag er keurig uit en het centje was verdiend.

Vrijdag

Alweer de laatste werkdag van de week. Johan en Ella zijn de deur uit en ik werk ’s ochtends thuis op kantoor. Daarna ga ik de keuken in om nog twee recepten voor de website te maken waar ik gisteren niet meer aan toe kwam. Ella-Marie ging ’s avonds chillen bij een vriendinnetje dus Johan en ik hadden het rijk alleen. We werkten ’s avonds lekker in de tuin en daarna ploften we op de bank om samen een filmpje te kijken.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een uitwedstrijd van de voetbal en Johan had beloofd dat het zwembad zou staan als ze weer thuis kwam. Nadat Johan hem heeft opgezet, ga ik met stoffer en blik en een emmer sop het zwembad in om hem schoon te maken. Daarna de tuinslang erin en vullen maar. Er zat net een bodempje water in toen Ella weer thuiskwam. Dus gingen gelijk de voetbalkleren uit om pootje te baden. Daarna snel douchen en omkleden want ’s middags gaan we naar de verjaardag van ons neefje. Daar werd ’s avonds de barbecue aangestoken dus aten we gezellig mee.

Zondag

Vandaag staat er helemaal niks op de planning behalve relaxen. Johan maakt voor de lunch een broodje met eiersalade voor ons klaar. Na de lunch gaat Ella naar het zwembad met een vriendinnetje (er zit een groot openluchtzwembad bij ons in het dorp waar Ella een abonnement voor heeft). Het zwembad thuis is inmiddels bijna vol, dus kan de pomp aangesloten worden. Helaas ging dat dit keer met horten en stoten. De pomp lekte en Johan was een tijdje bezig voor het weer gemaakt was en werkte. Als Ella weer thuiskomt is het zwembad bijna vol en plonst ze er nog even in. Ondertussen bereid ik binnen het avondeten voor. Ik hoef alleen wat ingrediënten te snijden en op schaaltjes te leggen want vanavond gaan we buiten gourmetten. Ik had wat kipfilet en à la minute speklapjes gekruid en chipolataworstjes en tartaartjes. Verder plakken aubergine, courgette, paprika, ui, een beetje pannenkoekbeslag, rostirondjes, zelfgemaakte cocktailsaus en stokbrood. Smullen maar!

Maandag

Het weekend is weer voorbij gevlogen. Johan en Ella zijn vroeg de deur uit en ik werk thuis. Ik heb vandaag een kantoordag. ’s Middags wordt er een nieuw afdekzeil voor het zwembad bezorgd. Het vorige afdekzeil (dat bij het zwembad hoorde) was namelijk veel te klein en sloot niet goed af. Dit nieuwe afdekzeil is een stuk groter en wordt rondom aan de staanders vastgezet waardoor hij goed afsluit. Ben wel benieuwd hoelang hij meegaat… Ella eet ’s avonds weer iets eerder omdat ze naar voetbaltraining moet. In de koelkast liggen nog twee chipolataworstjes en een speklapje die ik voor haar bak en erbij kook ik wat rijst met wortel, broccoli en doperwtjes. Voor Johan en mij maak ik risotto met bacon, prei, wortel en doperwtjes. Zo kon ik mooi alle kliekjes opmaken.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde