Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Een kijkje in de keuken week 7-2022
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!
Dinsdag
Zoals elke dinsdag staat er vandaag weer een kookdag op de planning. Zo’n kookdagje is altijd pittig vind ik maar het voordeel is wel dat er ’s avonds genoeg eten in huis is en voor iedereen wat wils. Ella-Marie maakt na het eten nog een lekker toetje in de keukenmachine met diepvriesaardbeien en melk. Ik ben zo benieuwd wat zij later gaat worden… Ze is net als haar moeder altijd met eten bezig en staat steeds vaker in de keuken om iets uit te proberen en te maken. Herkenbaar en leuk om te zien.
Woensdag
Als Ella om half één thuiskomt heb ik de tafel gedekt voor de lunch. Zo gezellig om samen even een broodje te eten. Er komt ook nog lekkere foodpost binnen: twee chocoladerepen van Tony’s Chocolonely met mijn naam erop, speciaal voor Valentijnsdag. Superleuk en ook de smaak – melkchocolade met hazelnoten – was top! Wist je trouwens dat je zelf ook een gepersonaliseerde Tony’s wikkel kan maken? Kijk hier voor meer info. Aan het eind van de middag ga ik met Ella even mee naar de kapper. Haar haar was superlang en de punten waren toe aan een flinke knipbeurt. Het haar werd gewassen en vervolgens in laagjes geknipt. Wat een verschil maakt dat zeg. Ella was er superblij mee. Daarna halen we snel wat boodschappen voor het avondeten. ’s Avonds eten we een sushi bowl met zalmfilet. De favoriet van Ella-Marie.
Donderdag
Ook vandaag staat er een kookdag op de planning. Ik maak onder andere een lekker toetje met frambozenmousse en witte-chocoladeslagroom (recept kwam gisteren online), een gratin met aardappel en spruitjes en curry met kip en pompoen. De currypasta voor curry maak ik meestal zelf omdat ik dan zelf kan bepalen welke smaak hij krijgt. Ingrediënten zoals ui en knoflook liggen altijd in de kelder en rode en groene chilipeper, citroengras, laos, kurkuma, kemirinoten en gember liggen altijd in de vriezer. Van specerijen heb ik een lade vol liggen. Curry is dan slechts een kwestie van wat ingredienten uitzoeken, eventueel wat specerijen roosteren en mixen in de keukenmachine tot een pasta. Misschien dat ik binnenkort maar eens 3 goede basisrecepten moet delen voor zelfgemaakte rode, gele en groene currypasta. Zouden jullie die recepten willen? Laat even weten in een reactie hieronder, dan ga ik ermee aan de slag.
Vrijdag
Johan is vrij vandaag. Aan het eind van de ochtend hebben we een afspraak bij KeukenKampioen in Den Bosch voor een keukenontwerp. We hadden thuis al wel ontwerpen (geprobeerd) gemaakt met online keukenplanners maar kwamen hier niet zo goed uit. Zo ingewikkeld allemaal en als je net als wij specifieke wensen hebt, is zo’n online planner een hele uitdaging. Nu zaten we aan tafel met iemand die er verstand van heeft en met je meedenkt. Tussen de middag krijgen we een afgebakken pistoletje met zelfgemaakte eiersalade geserveerd. Lekker! Het is al eind van de middag als we weer naar huis rijden. We hadden een redelijk goed beeld in ons hoofd zitten van hoe onze keuken eruit moet zien en dat beeld werd ook geschetst. De keuken gaat echt zo mooi worden! Nu maar even de offerte afwachten! 🤞🏻We hadden ’s ochtends een bak hazenpeper uit de vriezer gehaald en voor het avondeten hoeven we die alleen maar op te warmen. Ella is niet zo van het wild dus we bakken er ook wat frietjes en een kroketje bij in de airfryer.
Zaterdag
Tussen de middag lunchen we met een afgebakken pistoletje met sla, uitgebakken bacon en zelfgemaakte eiersalade. Verder maak ik alvast een pan bolognesesaus voor het avondeten. Vanavond eten we spaghetti bolognese. Ik maak altijd de bolognesesaus van deze lasagne. Johan had in plaats van spaghetti per ongeluk spaghettini gekocht (hele dunne slierten!) en dat bleek een groot succes. We vonden het allemaal heerlijk. Later op de avond kwam er nog een klein borrelplankje op tafel… 🤫
Zondag
We houden een luilekkerdag en doen helemaal niks. Ik heb ook geen zin om het huis uit te gaan voor boodschappen, dus kijk in de koelkast of er nog iets bruikbaars ligt voor het avondeten. Daar vind ik nog een halve pompoen en ook wat sinaasappels. Omdat ik iedereen hier in huis blij maak met soep is de keuze snel gemaakt. Pompoensoep it is. Het recept van de pompoensoep deelde ik in een stories op Instagram. Hij is inmiddels verdwenen maar je vind hem terug in de opgeslagen highlights onder ‘recepten’ (helemaal achteraan). Omdat de soep krap aan is voor ons drieën als avondeten bakken we ook nog een (extra belegde) diepvries margherita pizza af om te delen.
Maandag
En toen was het ineens weer maandag. Absurd hoe snel de weken voorbij vliegen vind ik. Als iedereen ’s ochtends de deur uit is trek ik me terug op kantoor. Maandag is mijn vaste kantoordag en stiekem vind ik dit altijd fijn. Even orde op zaken stellen, mails beantwoorden, weekplanning maken en recepten uitschrijven. Dat geeft rust in het hoofd. ’s Avonds is het weer haasten want Ella heeft om half zeven voetbaltraining. Dan is het ideaal om kliekjes in huis te hebben die alleen even opgewarmd moeten worden. We warmen we een kliekje bolognesesaus op en koken er wat pasta bij.
Wist je dat veel spullen die je in onze keuken ziet zoals het olielampje op tafel, de baksteenmal op het aanrecht (hier bewaar ik olie en azijn in), de boekenstandaard met ons kookboek, het houten eierkastje en de compostbak, ook te koop zijn in onze webshop. Stuk voor stuk spullen waar we zelf veel plezier aan beleven en jou ook graag blij mee maken. Een kleine greep hieronder. Snuffel gerust even rond!
om 11:10
Graag de curry pasta recepten
Alvast dank😄
om 08:50
Ik ga ermee aan de slag hoor! 🙂
om 20:38
Ja graag de curry pasta recepten
om 08:27
👍
om 20:19
wat een heerlijke week weer!!!
maar welke spaghettini had jij? ik heb normaal van de honig en dat zijn korte stukjes,maar dunne spaghetti zou hier ook wel in de smaak vallen
om 08:27
Ik had spaghettini nr.3 van het merk Barilla. Gekocht bij de Jumbo.