Een kijkje in de keuken week 21-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Het is weer een normale dinsdag zoals vanouds. Johan en Ella zijn de deur uit voor werk en school en ik heb het rijk alleen. Zoals meestal op dinsdag werk ik dan grotendeels op kantoor: recepten uitschrijven, foto’s bewerken, mail beantwoorden, etc. Het was lekker weer dus ’s avonds na het eten werd er nog even geplonsd in het zwembad.

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Woensdag

Ik sta weer in de keuken om een recept voor KL te maken: aardappelsalade in een frisse en romige saus. Recept komt eraan!

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Ella-Marie heeft vandaag een thuiswerkdag en als het schoolwerk af is mag ze zwemmen. De zomer is nog niet eens begonnen, maar wat een plezier hebben we nu al van het zwembad!

Het begin van een lang weekend luiden we ’s avonds in met een borrelplankje.

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Donderdag

Hemelvaartdag! Aan het eind van de ochtend gaan we bij ons neefje Levi op visite. Deze knapperd werd gisteren alweer zes jaar! Hoera!

’s Middags als we thuis zijn trekken we onze zwemkleding aan om te plonzen. De rest van de middag doen we niets behalve luieren in de tuin. Doe mij meer van dit soort dagen!

’s Avonds slingeren we de barbecue aan. We eten een lekkere salade met pitabrood en gegrilde biefstuk en Pimientos de Padrón pepers. Ook de aardappelsalade die ik van de week maakte komt op tafel.

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Het is een heerlijke, warme avond en we zitten tot elf uur ’s avonds in de tuin. Van lege jampotjes en wat binddraad maakte ik onlangs waxinelichthouders om in de boom te hangen. Dat ziet er ’s avonds zo gezellig uit! Je kunt er ook nog wat schelpenzand in doen!

Vrijdag

Johan en Ella-Marie zijn lekker vrij vandaag en rommelen rondom huis. Ik werk een paar uurtjes op kantoor en ’s middags maak ik nog een recept voor KL. Mijn zomerfavoriet: macaronisalade!

Het leuke van macaronisalade vind ik dat je er eindeloos mee kunt variëren. Het is ook een perfecte kliekjesverwerker! Ik denk dat elke familie wel zijn eigen favoriete versie heeft. Toch? Heel benieuwd wat jullie allemaal in je macaronisalade stoppen! 🙂

’s Avonds kookt Johan een lekker maaltje als avondeten. Hij maakte een recept van HelloFresh: kippendijen in romige cheddar-biersaus. Was heerlijk!

’s Avonds kregen we deze waanzinnige lucht cadeau! Heb jij het ook gezien? Bizar mooi!

Zaterdag

Ella-Marie heeft aan het eind van de ochtend voetbaltraining. Johan werkt in de tuin en ik werk een paar uurtjes op kantoor. ’s Middags komen Johan zijn ouders nog even langs met wat lekkers van de bakker en Ella-Marie speelt met een vriendinnetje. De meiden mochten bij het vriendinnetje in de tuin bloemen plukken voor een boeketje en die hadden ze voor me meegenomen. Hoe leuk is dat! Er gaat niks boven een boeket uit eigen tuin!

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Helaas is het ’s avonds niet warm genoeg om buiten te eten. Geeft niks, binnen is het ook gezellig. Ik maak pasta pesto met kip (gezinsfavoriet! Ongeveer dit recept maar dan met kip)  en die eten we met het bord op schoot voor de tv. Tegenwoordig vaste prik op zaterdagavond.

We kijken de vierde Harry Potter film Harry Potter and the Goblet of Fire. Het was voor ons allemaal de eerste keer dat we hem zagen en hij was weer geweldig! Vond Puk de kater ook trouwens.

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Zondag

Ik heb de smaak van boeketjes te pakken en maak zelf ook een boeketje uit de tuin. Je kunt immers nooit genoeg bloemen in huis hebben!

Een kijkje in de keuken week 21-2020

De rest van de zondag rommelen we weer een beetje rondom huis. ’s Avonds maak ik wraps die ik vul met gehakt, mais en sperziebonen, bestrooi met kaas en even gratineer in de oven. Erbij wat guacamole.

Als Ella-Marie op bed ligt genieten Johan en ik nog van een kaasje met een glas rode wijn en een aflevering van de Netflix-serie The Crown. Goede serie!

Een kijkje in de keuken week 21-2020

Maandag

Het weekend is weer voorbij. Ella-Marie is naar school en Johan en ik werken thuis op kantoor. Tussen de middag lunchen we met een broodje carpaccio!

Een kijkje in de keuken week 21-2020

’s Avonds grillen we bietenburgers (van de Lidl) op de barbecue voor broodje hamburger. Dit keer op een vers afgebakken Italiaanse bol met avocado, sla en spinazie, tomaat en rode ui. Was heerlijk!

Dat was hem weer, onze week! Aankomende week is het prachtig weer dus ik denk dat we veel buiten gaan eten en de barbecue zullen aansteken. Wat we precies gaan eten, weet ik nog niet. Ik ben niet zo’n planner en beslis meestal in de loop van de dag wat er ’s avonds op tafel komt. We zien het dus vanzelf weer. Fijne week allemaal!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

  1. Jacoline

    Welk zwembad hebben jullie? Dat lijkt me ook wel iets!

    1. Een Intex zwembad van 550x132cm

  2. Wendy

    Hoi! Staat de macaroni salade en kip pesto ook in je kookboek? ?

    1. Hoi Wendy! De macaronisalade staat niet in het kookboek, maar ga ik nog wel delen op de website. Een variant van deze pasta pesto maar dan met garnalen staat op de website én in het kookboek. Het is een van de weinige recepten die op de website staat die ik ook in het kookboek heb gedeeld omdat hij zo gruwelijk lekker is! 🙂 De link naar het recept vind je hierboven in de tekst!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde