Een kijkje in de keuken week 42-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ella-Marie heeft deze week herfstvakantie. Hartstikke leuk, vooral omdat er nu een jonge pup (Nacho is nu 11 weken) in huis rondloopt waar ze mee kan spelen. Kinderen en jonge dieren vinden elkaar geweldig. Maar het volgende moment kunnen ze elkaar niet uitstaan. Kortom, je moet ze áltijd in de gaten houden. Ook als je even naar de wc moet. Of als je de was moet ophangen. Of een mailtje moet beantwoorden. Dat betekent: werk op een laaaaag pitje en gooooo with the flow. 🙂

Toch, er moet wel gewoon gekookt worden …

… Er ligt nog een grote courgette uit de moestuin die op moet. De laatste courgetteoogst van het jaar. (Heb ik je al verteld hoe geweldig het is om courgette te planten in je moestuin? We hebben er de hele zomer tot nu van kunnen oogsten!) Ik ga voor een romige risotto met courgette, wortel (ook uit eigen moestuin) en spekjes. Ik hou van dit soort eenpansgerechten. Bomvol smaak en zo makkelijk om te maken. Het perfecte comfort food! Een compleet vegetarisch hoofdgerecht, maar mocht je toch een stukje vis of vlees missen: gepaneerde witvisfilet of kipfilet, krokant goudbruin gebakken smaakt er heerlijk bij.

Dinsdag

Ik heb een kookdag vandaag (een beetje ambitieus wellicht, maar het was dochterlief die me aanmoedigde: “Kom op mam, het zijn maar drie recepten. Ik help je wel.”) en maak onder andere bruine bonensoep (op verzoek van een lezer), gerookte zalm quesadilla’s (recept van mijn Canadese nicht) en Gooise dip.

Met dank aan mijn kleine sous-chef Ella-Marie! #kleinemeisjeswordengroot

’s Avonds kookt Johan. Eten genoeg in huis zou je zeggen, maar Johan en en Ella-Marie houden niet van bruine bonensoep (die breng ik van de week dus naar mijn ouders) en de quesadilla’s en Gooise dip zijn niet echt geschikt als avondeten. Er wordt ’s avonds dus weer gewoon gekookt. Johan had zin in een Hollands agv’tje: krieltjes, kaasschnitzel en bloemkool met, ahum, kaassaus (net zoals mayo kun je nooit genoeg kaas eten) it is! Helemaal prima voor een doodgewone dinsdag.

Een kijkje in de keuken week 42-2019

Woensdag

’s Ochtends gaan Ella-Marie en ik een stukje wandelen met Nacho langs het waalstrand. Daarna zet ik Ella af bij het voetpondje in Wamel. Johan zijn moeder staat El aan de andere kant in Tiel op te wachten. Ze gaan samen naar de nieuwe Sinterklaas film!

Aan het eind van de middag halen Johan, ik en Nacho Ella-Marie weer op bij de pond. Weer thuis maak ik zelfgemaakte tomatensoep voor Ella zodat ze die voor de voetbaltraining kan eten. Een stokbroodje met kruidenboter mag natuurlijk niet ontbreken.

Een kijkje in de keuken week 42-2019

Johan en ik eten later een pasta-ovenschotel met champignonroomsaus. Makkelijk om te maken want je hoeft de pasta niet eerst voor te koken, hij gaart vanzelf in de saus in de oven! Recept komt morgen online! 🙂

Donderdag

In de ochtend breng ik Ella-Marie (en de pan bruine-bonensoep) naar mijn ouders. Ze mag een nachtje blijven logeren. Eenmaal thuis ga ik achter de computer aan het werk voor KL. Omdat ik lang doorwerk besluiten Johan en ik ’s avonds een pizzaatje te eten. Een kant-en-klare diepvriespizza dit keer die we zelf nog extra beleggen.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag dus heb ik gezelschap op kantoor. Voor een campagne die binnenkort online komt krijg ik heerlijke Bonne Maman madeleines thuisgestuurd. Voorheen kon je alleen de Classic variant met roomboter kopen maar er zijn nu drie heerlijke varianten bijgekomen: met citroen, bosbes en melkchocolade. Kijk hier voor de actuele verkrijgbaarheid. ? #dingenwaarikblijvanword #hollennaardewinkel

Een kijkje in de keuken week 42-2019

’s Middags komt de architect langs die we opdracht hebben gegeven om de ontwerptekeningen voor de verbouwing van ons huis te maken. Vandaag komt hij ons huis inmeten, zodat hij aan de slag kan. Als alles volgens planning verloopt kan de verbouwing volgend jaar van start gaan. ??#droomhuis #droomkeuken #nogevengeduld

Daarna stappen Johan en ik in de auto en rijden naar mijn ouders om Ella-Marie op te halen. We eten ook gelijk een hapje mee dus halen we onderweg nog een wijntje bij de slijter. Er staan mosselen op het menu, dus zoek ik snel op mijn telefoon naar een goede mosselwijn. Deze is het geworden.

Mijn ouders maken altijd mosselen op twee manieren: gekookt in bier en gegratineerd van het bakblik. Het recept voor de gegratineerde mosselen met spinazie en kaas van het bakblik deelde ik eerder al op KL en vind je hier. Echt een aanrader! De wijn paste er perfect bij.

Zaterdag

Ella-Marie en Johan zijn al vroeg van huis voor een voetbalwedstrijd. Ik maak het huis schoon, draai wat wasjes en werk wat. Na de voetbalwedstrijd zet Johan Ella weer op de pond want ze gaat bij opa en oma logeren (de ouders van Johan). Morgenvroeg gaat ze samen met oma, haar tante en neefje naar LEGO World 2019 in de jaarbeurs in Utrecht!

Onderweg naar huis haalt hij nog even een klein boodschapje voor een campagnerecept dat ik morgen ga maken. Hij stuurt me deze foto’s door met de vraag of ze goed zijn. Toch handig. Lang leve mobiele telefoons!

Johan en ik werken ’s middags nog wat en dineren ’s avonds met een kaasplankje en wat ovensnacks voor de tv. We kijken voor de tweede keer de film ‘Burnt’. Ik vond hem nu nog beter dan de eerste keer.

Een kijkje in de keuken week 42-2019

Zondag

Om tien uur sta ik samen met Nacho op de hondenclub de Vijfftienhont voor puppytraining. Het was leuk en leerzaam!

Een kijkje in de keuken week 42-2019

Weer thuis ga ik aan de slag met het campagnerecept en zet het op de foto. Daarna eten Johan en ik het op als lunch. 🙂 Was erg lekker!

Een kijkje in de keuken week 42-2019

Daarna wandelen Johan en ik met Nacho nog even naar het waalstrandje. Nacho heeft energie voor tien vandaag. Hij graaft, wroet en rolt door het zand als een bezetene, maar poseert met zijn onschuldige puppy pose als ik hem op de foto zet.

Een kijkje in de keuken week 42-2019

Als we thuiskomen zetten we hem onder de douche. Niet normaal hoeveel zand er uit zijn vacht komt! Johan en ik eten ’s avonds wat kliekjes die nog in de koelkast staan. Ella-Marie eet bij Johan zijn ouders mee en wordt na het eten weer thuisgebracht.

Dat was hem weer, onze week! Vandaag gaat Ella-Marie weer naar school en verder zijn Johan en ik ook weer gewoon aan het werk. Een normale week dus en daar hou ik van. 🙂 Een eetplanning voor deze week heb ik nog niet. Ik wil in elk geval een hete bliksem ovenschotel met gehakt maken omdat ik nog zoete appels heb liggen die ik kreeg van onze overburen en pompoensoep omdat ik nog flespompoenen heb liggen die we kregen van Johan zijn tante. Voor de rest zien we het wel weer.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

6 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Je kunt wel merken dat jij meer met eten bezig bent dan met een voetpontje haha

 2. Elisabeth

  Hoi, helemaal vegetarisch is de risotto natuurlijk niet meer spekjes;)

  1. Elisabeth

   Met spekjes bedoel ik 🙂

   1. Oh wat suf! Je hebt gelijk! ? Goed gezien!

    1. Elisabeth

     Ik lees het kijkje in de keuken altijd goed ;), en maak je recepten graag!

     1. Superleuk om te horen Elisabeth! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde