Een kijkje in de keuken week 4-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ik maak vandaag weer twee leuke recepten voor KL: gehaktballetjes in champignonroomsaus en een rijst bowl met vegetarische groenteballetjes.

Ons avondeten ’s avonds is een ratjetoe. Ik warm de gerechten op die ik ’s middags maakte. We gooiden ook nog wat aardappelkroketjes in de oven uit de vriezer omdat ik niet genoeg rijst had voor ons drieën.  Bij elkaar geraapt of niet, smaken deed het wel! 🙂

Woensdag

Op woensdagmiddag is Ella-Marie altijd vrij en vandaag mag ze met een vriendinnetje naar de bioscoop. Ik breng de meiden naar de film Spionnegeheimen. Ondertussen haal ik wat boodschapjes in de stad en strijk ik neer bij de Hema voor een broodje Surinaamse kip en een kop cappuccino. Halverwege de film krijg ik een appje van Ella-Marie dat het pauze is en sturen ze een wazige selfie van ze naar me door, waar de pret vanaf druipt. De meiden vinden het superleuk dat ze met z’n tweeën naar de film mogen, zonder mama! Als de film is afgelopen wacht ik ze weer op en gaan we huiswaarts.

Nacho is voor het eerst een langere tijd alleen thuis en ik ben benieuwd hoe ik het huis straks aantref… Gelukkig is alles goed gegaan! Toch wel fijn om te weten dat ik nu af en toe met een gerust gevoel wat langer van huis weg kan.

Op verzoek mogen de dames ’s avonds samen sushi maken met de sushi bazooka. Ze vullen de sushi met stukjes zalm, avocado, komkommer, geraspte biet en wortel. Ik ben vergeten een foto te maken van het eindresultaat maar de sushi was heel goed gelukt! Als toetje is er spekkoek die ik ’s middags bij de toko in de stad heb gehaald.

Ondertussen dat ik de sushirijst kookte voor de sushi, maakte ik ook pizzadeeg. Johan en ik eten ’s avonds pizza!

Donderdag

Leuk nieuws! De tweede druk van ons kookboek ‘Koken met KeukenLiefde’ was volledig uitverkocht op een paar exemplaren uit onze eigen voorraad na. Gelukkig komt er nu een derde druk! We kregen al veel vragen wanneer ons boek weer beschikbaar was. Nog even geduld dus, binnenkort is hij weer leverbaar!

Al tijden had ik weer eens zin in ouderwetse witlof met ham en kaas. Op KL staat al een heel lekker recept voor witlof met ham en kaas en bechamelsaus (hier) en in ons kookboek vind je een héle lekkere witlofquiche met ham en kaas. Dit keer maak ik hem weer anders. In deze variant leg ik de met ham ingewikkelde witlof op een bedje van aardappelpuree en bestrooi hem royaal met kaas. Even gratineren in de oven en smullen maar! De witlofstronken bak ik trouwens in wat boter en honing in plaats van ze voor te koken. De witlof karameliseert dan een beetje door de honing en wordt zo wat minder bitter van smaak.

Vrijdag

En toen ineens was Ella-Marie ziek en had ze bijna 40 graden koorts. Bizar hoe snel dat gaat bij kinderen. Ze ligt bijna de hele dag op de bank te slapen, lezen en tv te kijken en laat zich gewillig door mij vertroetelen met kopjes thee met honing, beschuit en fruitbakjes.

Een kijkje in de keuken week 4-2020

Ik had een aantal recepten op de planning staan om te koken, maar besloot het aantal terug te schroeven naar één. Wel een héle lekkere trouwens. Ik maakte granola met (gevriesdroogde) frambozen, pistache en witte chocolade! Mijn kleine, zieke proefkonijntje mocht meteen een beetje proeven. Ze vond het heerlijk!

’s Avonds maak ik risotto met broccoli en spekjes.

Zaterdag

We hadden voor de verandering eens een rustige zaterdag. Ella-Marie is nog steeds ziek. Terwijl ik thuisblijf bij Ella, het huis schoonmaak en wat werk achter de computer doe, haalt Johan de boodschappen. Vanavond wil ik een Turks brood pizza maken met gehakt en knoflooksaus dus Johan rijdt ook even langs de Turkse supermarkt voor vers Turks brood. Rond half zes ’s middags is het borreltijd!

Een kijkje in de keuken week 4-2020

Daarna gaan Johan en ik samen de keuken in om het avondeten klaar te maken. Ella-Marie ligt nog steeds met waterige oogjes op de bank. De koorts is iets gezakt, maar er zit nog steeds weinig leven in haar.

De Turks brood pizza valt bij iedereen goed in de smaak (zelfs Ella at ondanks haar gebrek aan eetlust met smaak een klein stukje op). Omdat we nog een Turks brood over hebben neem ik me voor om het recept morgen of overmorgen nog een keer te maken en dan ook foto’s te maken zodat ik het recept op KL kan delen.

Zondag

Zondagochtend ben ik om half tien op de hondenclub met Nacho. Vandaag doen we het puppycursus examen! Ondanks dat je hier niet voor kan zakken vond ik het best een beetje spannend. Gelukkig was dat nergens voor nodig en ging het goed. Ik heb Nacho en mij ook ingeschreven voor de vervolgtraining EG voor beginners. Hiervoor moeten we vanaf nu elke dinsdag- en donderdagavond trainen!

De rest van de dag doen we niet zoveel. Johan geeft ’s middags voetbaltraining in de zaal aan het voetbalteam waar Ella in zit, terwijl ik thuisblijf bij een nog steeds zieke, maar langzaam opknappende Ella-Marie. ’s Middags help ik Johan met het snoeien van een appelboom in de tuin en voor je het weet is de zondag weer voorbij. Johan maakt voor het avondeten een snackplankje met snacks uit de diepvries en warmt nog een restje Turks brood pizza op. Dat ruimt weer lekker op!

Maandag

Omdat Ella-Marie een onrustige nacht heeft gehad en nog niet helemaal fit is besluit ik haar nog één dagje thuis te houden. Ik heb verder weer een normale werkdag achter de computer en probeer (wat niet lukt) dit Kijkje in de keuken te schrijven. Tussendoor draai ik de was, vertroetel Ella nog een beetje, laat Nacho uit, maak twee keer de lunch klaar omdat Puk de rode kater de eerste keer in een onbewaakt ogenblik de kipfilet van ons brood wegkaapte (gloeiende!!!!!) en maak ik voor de tweede keer de Turks brood pizza met gekruid gehakt, rauwkost en knoflooksaus. Jum! Dit keer maak ik foto’s van het eindresultaat zodat ik het recept met jullie kan delen. ’s Avonds warm ik hem nog een keer op als avondeten. Geen straf hoor om dit twee keer in de week te eten. 😉

Ella-Marie is aardig opgeknapt, dus na het eten gaat ze met Johan weer naar de voetbaltraining. Ondertussen ga ik naar de hondenclub. Het puppyexamen gisteren was gefilmd en vanavond gaan we de video bekijken en evalueren. Was heel leerzaam!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Yvonne

    Was weer leuk om te lezen Annemiek.
    Ik ben benieuwd naar het recept van de Turks brood pizza!

    1. Hoi Yvonne, dat recept komt eraan hoor! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde