Een kijkje in de keuken week 21-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Weer een gewone werk- en schooldag als altijd. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik heb vandaag een kookdag op het programma staan. Ik maak onder andere een gekruide tomatensaus en gehaktballetjes in (die) tomatensaus. Als Ella thuiskomt uit school duikt ze meteen het zwembad in en komt er pas weer uit als we gaan eten. De gehaktballetjes in tomatensaus warm ik opnieuw op als avondeten en ik kook er wat tagliatelle bij. Was lekker! Het is een heerlijke avond dus we blijven tot laat buiten zitten.

Woensdag

Ook vandaag maak ik nog een paar lekkere recepten voor de website. Er komt ook nog een leuk pakket binnen van het Diabetes Fond voor de Nationale Suiker Challenge die plaatsvindt van 13 t/m 19 juni a.s. De uitdaging is om 7 dagen te eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Kijk hier voor meer info erover. Als ik klaar ben in de keuken ga ik lekker de tuin in. Nog even genieten van het mooie weer want morgen gaat het spoken schijnt. Ella vermaakt zich ondertussen weer in het zwembad. Het water is maar net boven de 20 graden maar dat deert haar niet. Ze kan er geen genoeg van krijgen. Ella heeft ’s avonds voetbaltraining en gaat daarna op tijd naar bed. Johan en ik kijken ’s avonds voetbal met wat hapjes erbij.

Donderdag

Ik maak nog twee recepten voor de website vandaag, dan zit het koken en fotograferen voor deze week er weer op. Met verse rabarber uit de moestuin maak ik een lekkere cake en ik maak noedels met zoete chilisaus, verse groenten en krokant gebakken tofu. Tijdens het fotograferen moest ik even pauzeren omdat het buiten pikdonker werd. Wat ging het tekeer jongens! Niet normaal. Bloempotten, de kunststof tuinstoelen en de parasol waaiden om. Gelukkig bleef het daarbij. ’s Avonds was het weer redelijk en werd er nog even in de tuin gewerkt. Johan trok zijn badderpak aan om wat overijverige waterplantjes, derrie en drek weg te halen uit de vijver. Ik weet, niet de beste tijd om dit te doen, maar het moest gebeuren. Ondertussen dat Johan en ik buiten zijn, heeft mini me binnen snel een paar cakepops gemaakt. “Ik had even zin in iets lekkers mam”, beantwoordt ze mijn vragende blik als ik binnenkom. Ze heeft nooit ergens haast mee, behalve als ze in de keuken staat. 🤔

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en eind van de ochtend gaan we samen op pad. We willen kijken voor een nieuwe fiets voor Ella en we hebben een nieuwe vaatwasser nodig. De oude vaatwasser is vrijstaand en hebben we verkocht en in de nieuwe keuken komt uiteraard een inbouw vaatwasser. De nieuwe keuken wordt eind volgende week pas geplaatst dus tot die tijd moeten we even op de hand afwassen. In een grote fietsenwinkel in Opheusden zien we een mooie fiets voor Ella. We besluiten ’s middags met Ella terug te gaan om te kijken of het wat is. Op de terugweg naar huis vinden we ook een mooie vaatwasser die we meteen achterin de auto gooien. Daarna rijden we naar school om Ella op te halen. Vanwege het noodweer mochten kinderen eerder opgehaald worden, maar toen wij bij school aankwamen was het droog dus kon Ella op de fiets naar huis. Als we thuis zijn laden we snel de vaatwasser uit en springen weer in de auto om bij de fiets te kijken. Ella vond hem ook mooi en na een extra check kunnen we hem meteen meenemen. Alleen, paste hij niet in de auto… Aangezien ik alleen een t-shirt aanhad en geen jas bij me en Johan een dikke trui aanhad, besluit hij om op de fiets van Ella naar huis te fietsen. Een lekker stukje fietsen is fijn natuurlijk, maar 21 km fietsen op een te kleine fiets in noodweer, da’s geen kattepis. Onderweg naar huis in een warme auto krijgen El en ik een foto doorgestuurd van een schuilende Johan. Eenmaal thuis pak ik snel een droge trui en jas en rijden we Johan tegemoet. Hij is inmiddels halverwege en doorweekt, maar na een droge trui en jas trapt hij dapper door. De held! Als hij thuiskomt hebben El en ik boodschappen gedaan en een biertje voor hem koud gezet. Na een warme douche komt hij weer een beetje bij van zijn barre fietsavontuur. Aangezien niemand nog zin heeft om te koken bakken we frietjes in de frituur en gooien wat snackjes in de oven.

Zaterdag

Weekend! Ella heeft thuis een voetbalwedstrijd en Johan moet fluiten. Arm ding. Hij heeft behoorlijk spierpijn en moest flink rennen op het veld. 🤭 Ondertussen zet ik een artikel online en plan de socials in. ’s Middags pak ik een pakketje uit dat gisteren binnenkwam: de HORL 2 messenslijper. HORL is een Duits familiebedrijf dat hoogwaardige en stijlvolle messenslijpers maakt. Johan test hem meteen uit en is enthousiast, maar ik word hier ook blij van. Een scherp mes geeft zoveel plezier in de keuken. Deze HORL 2 is een aanrader als je het ons vraagt. Stoer design, makkelijk in gebruik en vlijmscherpe messen. Tip voor Vaderdag! De rest van de dag rommelen we wat in de tuin en in huis. ’s Avonds koken Johan en Ella en hoef ik niks te doen. Op het menu: varkenshaas met champignonroomsaus, gekruide aardappeltjes uit de frituur en salade. Was heerlijk. Na het eten ruimen we met z’n allen op. Daarna kleden we ons om, maken het gezellig en kijken een filmpje. (Kijk voor de houten schaal, stenen kruik, windlichten met steenslag en houten kandelaar op de onderste twee foto’s in onze webshop.)

Zondag

Vandaag houden we een chilldag. Er wordt gezwommen, F1 gekeken en ’s avonds eten we een traybake met gekruide kippenvleugels en kippendij uit de oven. Genieten.

Maandag

Het weekend is weer voorbij. De wekker gaat vroeg. Als Johan en Ella de deur uit zijn werk ik eerst een tijdje op kantoor. Daarna maak ik nog een paar recepten voor de website. Als ik aan het koken ben gaat de deurbel en krijg ik een gevuld krat met Beemster kazen en andere lekkernijen  uit de Beemster zoals yoghurt, appelsap, stroop, honing, knoflook, zeep, ambachtelijk meel en bloemen. Wat een verwennerij. Wist je dat Beemster kaas voor het vierde jaar is uitgeroepen tot het meest duurzame kaasmerk in de Sustainable Brand Index 2022; een grootschalig consumentenonderzoek over de meest duurzame merken in Nederland. Lekker bezig daar in de polder. 👍 Ella komt ’s middags thuis met een heel blij en trots koppie. Ze heeft haar citotoets uitslag gekregen met havo/vwo advies! Ella komt na de zomer in een combiklas vmbo-t/havo, dus deze score kwam als een blije verrassing. Toppertje!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde