Een kijkje in de keuken week 46

Een kijkje in de keuken week 46

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

We eten makkelijk vanavond maar wel lekker: een simpele uitsmijter met salade!

Na het eten kleed ik me om en stap ik op de fiets richting de bioscoop. Ik heb afgesproken met vriendinnetje Miranda. We gaan naar de film Weg van Jou, maar hebben eerder afgesproken zodat we eerst even een wijntje kunnen drinken en gezellig kunnen bijkletsen. Je kent Miranda misschien wel van haar artikels op Huis- en TuinLiefde en van haar baktips op KeukenLiefde. Momenteel staan beide projecten in de ijskast (niet vanwege haar!) en heb je al een tijdje niets meer van haar gelezen, maar hopelijk komt daar in de toekomst weer verandering in.

Onze date was weer zó gezellig en fijn!

Dinsdag

Om acht uur ’s ochtends staat de oom van Johan in onze keuken. We hebben een lelijke vochtplek op de muur in de keuken zitten en om dat weg te werken, moet de hele muur keukenmuur opnieuw gestuct worden. Ome Roel is eigenlijk schilder, maar kan veel meer dan dat. Omdat Johan en ik allebei twee linkerhanden en geen tijd hebben, hebben we ome Roel gevraagd dit klusje op te knappen. Hij zet ook meteen koplatten op de keukendeur. Het was ons nooit opgevallen dat die ontbraken (of eigenlijk wist ik niet eens wat het was!), maar nu ze erop zitten kan ik me geen deur meer zonder voorstellen. 😉

Omdat we geen zin hebben om te koken de muren nog nat zijn en we dus niet kunnen koken, laten we kebabschotels thuisbezorgen van Golden Kebab.

Woensdag

Manlief is jarig vandaag! Vierendertig lengtes jong. En nu nog maar 2 jaar jonger dan ik. 😉 We hebben niks bijzonders gepland, want het is een normale werk- en schooldag.

Aan het eind van de ochtend heb ik een afspraak met Hans Beenakker, de burgemeester van Tiel! Hij heeft me uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en we bespreken tevens de mogelijkheid om elkaar in de toekomst te versterken. Het was een leuk gesprek dat ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen. 😉

Foodpost! Ik krijg deze melkchocoladereep van Tony Chocolonely thuisbezorgd in de nieuwe smaak pompoenpit/cranberry en ik kan je vertellen: die is lekker! Hij is ook op.

Uit school rijd ik samen met El naar mijn ouders. Gewoon om even te kletsen. In de keuken staat er een pan op het vuur met dit prutje erin. 😉

 

Een eenpansgerecht met witte bonen, gehakt en perzik. En volgens mij ook aardappel? Mam? Ik was er nooit zo dol op, maar dat komt meer omdat ik niet zo’n boneneter ben. Het is in elk geval lekkerder dan dat het eruitziet. En heel voedzaam!

Weer thuis ga ik de keuken in om te koken. Als verjaardagsmaal voor Johan en om Ella-Marie te plezieren kook ik vanavond spruitjes met spekjes, krokante kipschnitzels met kaas en gebakken cherry potatoes. We eten op tijd, want om kwart voor zes moet El alweer op het voetbalveld staan om te trainen.

Donderdag

Ik heb gisteren niet alle spruitjes gekookt maar wil ze toch opmaken vandaag. Omdat ik zin heb in pasta, verwerk ik de spruitjes in pasta carbonara. Top combi!

Vrijdag

Dit feestelijke pakketje met zakken Terra chips en een fles prosecco krijg ik thuisbezorgd van Kroon op het Werk als vervroegd verjaardagscadeautje (zondag ben ik jarig!). Terra chips zijn heerlijk krokante groentechips met een pure smaak. Erg lekker!

’s Avonds eten we zelfgemaakte pizza!

Dit kan ik elke dag eten!

Zaterdag

Terwijl Johan Ella-Marie aanmoedigt tijdens een voetbalwedstrijd in Giessen, schilder ik de pas gestucte keukenmuur in de kleur nevelwit. Dat schilderen zou ik zelf wel even doen, maar het was toch iets meer werk dan ik dacht. Hallo afdekzeil, afplaktape en armverzuring! Pffff…

’s Avonds gaan we met z’n drieën uit eten bij Tokyo Lounge in Tiel om de verjaardag van Johan en mij (morgen) te vieren.

Als we thuiskomen zetten we allemaal onze schoen voor de openhaard en zingen we een liedje.

Zondag

“O, kom er eens kijken, wat er in mijn schoentje zit. Alles gekregen, van die beste Sint!”

Mijn verjaardag kan nu al niet meer stuk! 🙂 Na het uitpakken van de cadeautjes maakt Johan lekkere croissants.

Daarna schilder ik nog een muurtje in de keuken. Ik heb de smaak te pakken! Of eigenlijk had ik nog verf over en was ik gisteren een stuk vergeten. Nonde! 🙁 Gelukkig komt er geen visite vandaag. Omdat we het afgelopen week zo druk hadden, hebben we onze familie laten weten dat we de zondag graag vrij wilden houden. Schilderen stond trouwens niet hoog bovenaan op mijn te-doen-lijst vandaag…

’s Avonds eten we een frietje. Met een lekkere klodder mayo. Dat maakt de dag compleet.

Dat was het weer voor deze week!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde