Een kijkje in de keuken week 2

Een kijkje in de keuken week 2

Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Kijkje in de keuken week 2

Maandag

De eerste werkdag na twee weken vakantie. Altijd even wennen. Gelukkig is er nog een stukje zelfgemaakte Starbucks cheesecake om het goede gevoel vast te houden. 🙂 Het recept van deze goddelijke Starbucks witte chocoladecheesecake met frambozenswirl ga ik — als alles verloopt volgens planning — aankomende zaterdag met je delen. Inclusief video!

Dit recept past eigenlijk niet in de slanke januarimaand, maar ik kreeg zoveel verzoeken om het recept te delen, dat ik graag een uitzondering maak. 😉

Daarna duik ik de keuken in om een gezond en slank recept te maken. Het is immers slanke januarimaand op KeukenLiefde. Ik maak een rauwe broccolisalade met yoghurtdressing. De dag wordt steeds beter: ik lik mijn vingers erbij af! De video en het recept van de broccolisalade vind je hier. Een heerlijke salade om in een bakje als lunch mee naar je werk te nemen!

Ik hoef vanavond niet te koken want er is nog een restje lasagne over. Joehoe!

Dinsdag

Ik maak twee nieuwe gezonde en slanke recepten: tonijnsalade en bananencake met walnoot. Beide recepten zijn supergoed gelukt! Daar kan ik zo blij van worden.

De recepten ga ik snel met je delen.

Voor het avondeten maak ik een slanke en gezonde variant op het bekende frietje kapsalon. De friet vervang ik door groentefriet uit de oven en de shoarma vervang ik door zelfgekruide reepjes kipfilet. De knoflooksaus maak ik van Griekse yoghurt. Ik heb hier echt waanzinnig van zitten smullen. Johan en Ella-Marie trouwens ook. Zó lekker. Wat mij betreft nog lekkerder dan het origineel. Het recept vind je hier.

Woensdag

Ik maak voor Ella-Marie en mij deze pizzawraps als lunch. Makkelijk, snel en lekker. Hoe je ze maakt? Gewoon een wrap besmeren met wat ketchup of tomatensaus en beleggen met kaas, olijven en chorizo. (Het favoriete pizzabeleg van dochterlief, maar je kunt hier natuurlijk eindeloos mee varieëren.) Daarna 10 minuten bakken in de oven op 200 graden en smullen maar!

Voor het avondeten maak ik gevulde courgette met ratatouille en (slanke) roomkaas. Weer zo’n slank en gezond recept om je vingers bij af te likken! Ik denk dat ik de slanke januarimaand maar doortrek naar februari. 😉 Recept komt binnenkort online.

Donderdag

Ik ontbijt met een lekker kommetje Griekse yoghurt, fruit en zelfgemaakte granola. Jum!

Johan verzorgt het avondeten. Hij snijdt een ciabatta open en belegt hem met allerlei lekkers uit de koelkast. Wederom heerlijk zitten smullen.

Vrijdag

Een dagje Amsterdam. Ik heb ’s middags een videoworkshop in Restaurant Instock van Renger van Esveld en aansluitend een nieuwjaarsborrel van ons mediabureau Semilo.

Ik tref Johan na de videoworkshop in Hotel Arena in Amsterdam. Het nieuwjaarsdiner is in het bijbehorende café-restaurant PARK en het leek Johan en mij wel chill om na het diner in het hotel te overnachten. Wel zo relaxed dat we ’s nachts niet meer terug naar Tiel hoeven rijden en zo ons bed in kunnen rollen. 🙂

Mijn eten was lekker (steak tartare en gegrilde zalm) maar niet iedereen was blij. De entrecote van Johan leek meer op een dun, opgewarmd bieflapje en de risotto (van vele anderen) was in plaats van romig en vloeibaar gebakken, droge rijst. Jammer.

Al met al was het een megagezellige avond in het allerleukste gezelschap! 🙂

Zaterdag

Onderweg naar huis maken Johan en ik een stop bij de Starbucks langs de snelweg (A2) bij de Shell, vlak voor Utrecht.

’s Avonds hebben we een etentje bij mijn ouders thuis. Mijn moeder maakt haar befaamde vishapjes (speciaal voor Ella-Marie salamirolletjes met Boursin) en daarna wordt er een rijsttafel gehaald bij Vietnamees restaurant An-Nam in Tiel (onze afhaalfavoriet!). Gezelligheid!

Zondag

Ik maak voor het eerst zelfgemaakte falafel. Stond al zo lang op mijn nog-te-koken-lijst! Ik maak ze op de traditionele manier van gedroogde kikkererwten die ik gisteren al in water heb ondergezet om ze te laten weken. Daarna pureer je ze samen met wat lekkere smaakmakers en draai je er kleine balletjes, of mini hamburgers van. En je frituurt ze. Je kunt ze op verschillende manieren serveren (bijvoorbeeld als borrelhapje met hummusdip, of in een salade met couscous), maar ik stop ze in een pitabroodje met salade en yoghurtsaus.

Eindelijk snap ik die hele hype rondom falafel. Het is zó lekker! Van 1 zak gedroogde kikkererwten (500 gram) maak ik 37 stuks falafel. Ik gebruik dus niet alle falafel voor ons avondeten. De rest vries ik in. Het falafelrecept met pitabrood ga ik binnenkort met je delen. En andere falafelrecpten ongetwijfeld ook. 🙂 Weet jij nog een lekker recept waar ik de falafel voor kan gebruiken? Let me know!

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde