Een kijkje in de keuken week 44

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Na de lekkere pasta van vorige week heb ik de pastasmaak weer helemaal te pakken. Vandaag maak ik tagliatelle met zalm en romige witte-wijnsaus. Het recept kwam gisteren online.

Dinsdag

Vandaag worden eindelijk de nieuwe gordijnen en vouwgordijnen opgehangen. Het is meteen een stuk warmer en gezelliger in huis! Het plastic om de gordijnen moet er een paar dagen omheen blijven zitten zodat de gordijnen straks mooi in de plooi vallen. Zo bij elkaar gebonden vind ik ze ook wel mooi… Of is dat oubollig??

Een kijkje in de keuken week 44 Een kijkje in de keuken week 44

In de kelder heb ik nog een halve flespompoen liggen dus ik besluit pompoensoep te maken voor het avondeten. Ik ben niet echt een soepkont, maar het is koud buiten en ik ben niet helemaal fit en soep is het enige waar ik zin in heb. Ik maak een eenvoudige pompoensoep en garneer hem met geroosterde hazelnoten, bieslook en een lepeltje crème fraîche. Stokbrood erbij en smullen maar! Het recept ga ik met je delen.

Een kijkje in de keuken week 44

Woensdag

Pizza night! 🙂


Een kijkje in de keuken week 44

Donderdag

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik vanavond bami zou maken (ik had er alle boodschappen voor in huis gehaald), maar daar had uiteindelijk niemand zin in. Herkenbaar?

We aten broodje knakworst en ’s avonds toen El op bed lag maakte Johan nog een klein (ahum) plankje met kaasjes en ovensnacks. Ooooh, als Ella-Marie dit toch eens wist. 😉 Johan en ik zijn trouwens begonnen aan een nieuwe Netflix-serie de Bodyguard. Steengoed! Jammer dat er maar één seizoen is.

Ik zag dat ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE op plek acht in de Bestsellers-kookboekenlijst stond bij BookSpot. Yeah! Heb jij hem al in huis? Een heerlijk kookboek zonder poespas maar mét 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! Je bestelt hem HIER in onze webshop en kunt hem dan tevens door mij laten signeren! PS Ook alvast een leuk cadeau om aan Sinterklaas te vragen… ? Hij komt, hij komt… ?

Vrijdag

Vandaag staat er een Hollands agv’tje op het menu, daar had ik namelijk enorm zin in! Ik kook spruitjes, bak krieltjes met spek en ui en stoof wat kippendijen in bouillon en een scheutje ketjap. Lekker! Wat is jouw favoriete agv’tje? Laat het me weten in een reactie hieronder! Ik ben benieuwd.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd in Puiflijk en Johan stuurt deze foto naar me door. Bikkels!

Een kijkje in de keuken week 44

’s Avonds schuiven we bij mijn ouders aan voor het verjaardagsdiner van moeders. Als voorgerecht krijgen we een visbordje en als hoofdgerecht krijgen we zuurkool (dit recept), aardappel-knolselderijpuree (dit recept), rookworsten, beenham uit de oven, gekookt zuurkoolspek, uitgebakken spekjes, ananas en mosterd. Kortom, een feestmaal!

Zondag

Ik sta op met flinke keelpijn. Bah! Gelukkig staat er niets op de planning vandaag, behalve eten koken. 😉 Johan steekt ’s ochtends de potkachel aan om bovenop tamme kastanjes te poffen. Die zag ik gisteren bij de Lidl en kon ik niet laten liggen.

Een kijkje in de keuken week 44

Terwijl Johan en Ella-Marie ’s middags gaan struinen langs de Waal tref ik voorbereidingen voor het avondeten. Ik maak stoofperen, Limburgs zoervleis (had ik gisteren al in de marinade gezet) en schil aardappels voor zelfgemaakte frietjes.

En zo zag ons zondagsmaal eruit! Jumm! PS De rodekool kwam gewoon uit een potje. 😉

Een kijkje in de keuken week 44

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je liefde

  1. Nicolet

    Hoi! The Bodyguard werd afgelopen weken uitgezonden op BBC1 en was een enorm succes in het Verenigd Koninkrijk. Ik verwacht dat er wel een tweede seizoen komt. Daarvoor houd ik altijd de BBC mediacentre pagina in de gaten. Killing Eve is nu ook op Netflix en vinden jullie ook vast heel spannend! Veel kijkplezier (en eetplezier natuurlijk!). Groet Nicolet

    1. Bedankt voor de tip Nicolet! Dat wordt de volgende! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde