Een kijkje in de keuken week 4-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Na twee dagen weekend heb ik op maandag altijd weer zin om aan het werk te gaan. Nu ik dit typ vind ik dat gek klinken want toen ik nog voor een baas werkte was maandag de dag dat ik het minst gemotiveerd was. Dat is nu wel anders! Het klinkt misschien gek maar nu ik eigen baas ben vind ik de maandag een heerlijke werkdag waarop ik altijd veel gedaan krijg. Voor ik het weet is het half drie ’s middags en is het tijd om dochterlief op te halen van school en te bedenken wat we gaan eten. Als ik niks op de planning heb staan word het meestal iets makkelijks dat snel op tafel staat. Vandaag is zo’n dag: ik maak pasta carbonara  met spek, broccoli en doperwten. De foto is wat minder maar het was echt heel erg lekker. Ik maakte dit basisrecept waar ik extra broccoli en doperwten meekookte met de pasta en een lepeltje roomkaas toevoegde aan het ei- en parmezaanmengsel voor extra romigheid.

Dinsdag

Tijd om weer een KNL-receptje te maken: op het menu staat een tomatenpannetje met courgette, puntpaprika en feta. Het lijkt veel op het Midden-Oosterse gerecht shakshuka maar dan iets eenvoudiger zonder waslijst aan kruiden en specerijen. Met wat Turks brood erbij serveer ik het ’s avonds als avondeten.

Maar voordat we aan tafel gaan lopen we eerst buiten een rondje door de vers gevallen sneeuw!

Ik maak ook nog wat pizza brood snacks voor het avondeten omdat het tomatenpannetje net te weinig is voor ons drieën.

Woensdag

Van Caseapp mocht ik onlangs een telefoonhoes of laptopskin uitzoeken. Ik ging voor deze gebloemde, groene laptopskin: een zelfklevende sticker die je laptop beschermd tegen krassen en die na het verwijderen geen lijmresten achterlaat. Vandaag wordt hij thuisbezorgd en ik plak hem direct op mijn laptop. Kijk hoe gezellig dat staat! Kneuterigheid ten top. Ik hou ervan. 🙂

Tijdens het doorbladeren van het foodies magazine zie ik ons kookboek staan bij de boekentips. Superleuk!

KOKEN MET KEUKENLIEFDE is je redder in nood op dagen dat je inspiratieloos bent en geen idee hebt wat je nu weer moet koken. Met 75 MAKKELIJKE HOOFDGERECHTEN heb je elke dag een antwoord op de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’ Heb je hem nog niet in huis? Je bestelt hem hier in onze webshop!

’s Middags komt er een vriendinnetje van Ella-Marie spelen en mogen de dames cupcakes bakken en versieren. Ik word zonder pardon de keuken uitgestuurd want de dames ‘kunnen het zelf wel’. #kleinemeisjeswordengroot

’s Avonds eten we weer eens een broodje hamburger!

Donderdag

Omdat onze vriezer en kelder tjokkievol liggen wil ik de komende tijd elke dag wat uit de vriezer of kelder eten. Na een speurtocht door de kelder vind ik nog een zoete aardappel (die ligt er al maanden en is nog steeds goed!) waar ik een pannetje soep mee maak. Uit de diepvries haal ik een portie carpaccio en twee kaasschnitzels. Johan maakt hier ’s avonds twee heerlijke salades mee.

Vrijdag

En weer sta ik in de keuken voor KNL. Ik maak een heerlijke omelet met zalm en zelfgemaakte tzatziki waar ik meteen mee lunch en daarna bak ik bosvruchten muffins. Zonder boter en minder suiker! Ook deze recepten komen eraan.

Ondertussen ontvang ik nog leuke foodpost van Koh Thai! Binnenkort maar eens wat uitproberen.

’s Avonds eten we wederom uit de diepvries. Ik vis een bak spaghetti met tonijn-tomatensaus, zelfgemaakte babi pangang en stoofvlees uit de diepvries en serveer dat alles met ovenfrietjes. Van een half Turks brood in de koelkast maakt Johan nog een Turks brood pizza. Feestmaal! 🙂

Zaterdag

Johan en Ella-Marie gaan ’s middags samen shoppen en lunchen in Tiel. Ik blijf thuis om te werken en ik bak deze omgekeerde appeltaart. Het recept ga ik met je delen!

Ella-Marie zit ’s avonds nog vol van de lunch en eet een broodje, daarna gaat ze met haar voetbalteam zwemmen bij het zwembad in Tiel. Johan en ik gooien een diepvriespizza in de oven omdat we allebei geen zin meer hebben om te koken.

Zondag

Gisteren had ik bij de slager riblappen gehaald om stoofvlees te maken. Aan het eind van de ochtend gooi ik alle ingrediënten alvast in de slowcooker zodat we het vanavond kunnen eten. Ik maak Italiaans stoofvlees met onder andere pancetta en rode wijn. Een supergeslaagde variant! Het recept ga ik dan ook met je delen. Ook nam ik gisteren bij de groenteboer een zak Frieslander aardappels mee zodat we vanavond zelfgebakken frietjes bij het stoofvlees kunnen eten.

De rest van de zondag doen we weinig anders dan luieren, een film kijken en een boek lezen. Kortom, een heerlijk zondag!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde