Een kijkje in de keuken week #45-2018

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Oke, deze foto verdient geen schoonheidsprijs maar lekker was het wel: een kliekje stoofvlees met ovenfrietjes! Een prima maandagavondmaaltje.

Dinsdag

Leuk, deze foto zag ik op IG voorbijkomen. De broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes is al jaren een van de best bekeken recepten op KeukenLiefde en krijgt nog steeds veel lovende reacties. Heb jij hem al gemaakt? 🙂

Voor het avondeten maak ik vandaag weer eens een grote pan bami goreng — ik gebruikte dit keer geen mieslierten maar korte mie. Je kunt eigenlijk alle soorten noodles gebruiken die jezelf lekker vindt. Voor mijn zelfgemaakte bami- of nasi-basismix (laat die pakjes of zakjes kruidenmix in de winkel staan, waarschijnlijk heb je alles in huis om het zelf te maken) fruit ik altijd (voor 2 personen) een uitje met wat fijngesneden ontbijtspek of bacon aan tot de ui glazig is. Dan een uitgeperst teentje knoflook, wat kleingesneden blokjes wortel (optioneel), een handje diepvriesdoperwten, fijngesneden (beenham, schouder- of achter)ham, een theelepel sambal manis, een verkruimelde kippenbouillontablet en een koffiekopje water erbij en zachtjes smoren tot de groenten beetgaar zijn — dit mengsel is je basismix voor bami- of nasi goreng. Indien gewenst kun je tegelijk met de doperwten nog extra een zak bami- of nasigroenten toevoegen. In een aparte koekenpan maak ik roerei van 2 geklutste eitjes. Ondertussen kook je rijst of noodles naar keuze. Als de rijst of noodles beetgaar zijn giet je ze af en roer je ze – samen met het roerei – door de basismix. (Het beste is om de rijst of noodles al ’s ochtends of zelfs al een dag van tevoren te koken en helemaal te laten afkoelen). Dit keer voeg ik geen roerei toe aan de bami maar bak ik er apart een lekker spiegeleitje bij.

Woensdag

Het fijne van zo’n grote pan bami is dat je er twee dagen van kunt eten. Ik had nog even snel wat Vietnamese ovenloempia’s gehaald bij de supermarkt om erbij te serveren.

Donderdag

Ik krijg vandaag de fotolijst met passe partout thuisbezorgd die ik besteld had voor deze prachtige foto die mijn broer maakte van Ella-Marie. Wat een plaatje hè! 🙂

Ook krijg ik toffe foodpost van de Pepernotenfabriek: een verrassingspakket met een heleboel verschillende smaken kruidnoten en het boek ‘Maak van de noot een deugd’ boordevol kruidnootrecepten. Is er nog een specifiek recept dat jullie graag zouden willen zien met kruidnoten? Dan is het nu de tijd om te vragen! 😉

Johan en ik hadden al tijden zin in lasagne dus dat maak ik vandaag. Ik maak voor de verandering een keer lasagne met spinazie. Ik maak het normale recept, alleen voeg ik nu extra een laag gehakte spinazie toe. Ella-Marie houdt er niet zo van, dus voor haar maak ik een pannetje groentesoep. Iedereen blij.

Vrijdag

Ik begin mijn dag altijd met cappuccino en ’s middags drink ik thee. Ik ben dol op de Unicorn en Mermaid thee van TEAmwork Tea. Dit is 100% handgeplukte Fairtrade en biologische thee uit Sri Lanka die niet alleen heerlijk smaakt en ruikt, maar ook in een fantastische verpakking zit. Love it!

En terwijl ik aan het genieten ben van mijn theemomentje gaat de deurbel. Ik mag dit leuke pakket in ontvangst nemen van Côte d’Or met vier Cocoa Life chocoladerepen. Perfecte timing, chocolade en thee! En net zoals bij de thee zit ook hier een goed verhaal achter!

’s  Avonds eten we nog een keer lasagne en soep.

Na het eten maken Johan en ik samen 160 stuks mini kipsateetjes die ik morgen meeneem naar de Foodmarket bij boekwinkel Scheltema in Amsterdam. Het recept van de kipsate staat in ons kookboek Koken met KeukenLiefde. Je vindt het recept bij de nasi goreng op bladzijde 20! 🙂

Zaterdag

Terwijl Johan met Ella-Marie op het voetbalveld staat, rijd ik aan het eind van de ochtend richting Amsterdam. De Foodmarket bij boekhandel Scheltema is een jaarlijks terugkomend event waarmee ze de kookboekenweek aftrappen. Er zijn vanmiddag zo’n 50 kookboekauteurs en chefkoks aanwezig die in hun stand lekkere hapjes uit hun boek aanbieden. En natuurlijk is er de gelegenheid om het boek te laten signeren door de auteur en te kopen. Van 14:00 tot 17:00 uur sta ik in de stand van mijn uitgever Forte Culinair om ons boek te promoten. Halverwege de middag komen ook Johan en Ella-Marie even kijken. Die hadden na de voetbalwedstrijd de trein gepakt richting Amsterdam. Het was een leuke middag. De mini sateetjes vonden gretig aftrek en gingen allemaal op!

Heb jij ons boek nog niet in huis? KOKEN MET KEUKENLIEFDE bevat 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag onderverdeeld in vier hoofdstukken kip, vis, vlees en vega. Bestellen kan hier in onze webshop!

Na afloop van de Foodmarket gaan we met z’n drieën biefstuk eten bij Loetje in Breukelen.

Zondag

Vandaag staat er helemaal niks op de planning en blijven we lekker thuis. Ik bak appeltaart en Johan snijd alvast aardappels in frietjes voor het avondeten.

’s Middags rijden we nog even naar De Beddenstunt in Beneden-Leeuwen om te kijken voor een nieuw bed. Het bed en matras waar we nu op slapen heeft Johan ooit van zijn ouders gekregen toen hij nog thuis woonde! Uiteindelijk worden we zo goed geholpen dat we drie kwartier later een boxspring hebben gekocht met alles erop en eraan. Het eerste bed dat Johan en ik samen kopen, werd wel een keertje tijd toch! 😉 Over drie weken wordt het bed thuisbezorgd. Ik kan niet wachten!

’s Avonds eten we zelfgemaakte friet met een loempia uit de oven voor de F1-race. Wat een spannende wedstrijd was het toch weer!

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

❤Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde en tag@keukenliefde erin. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

❤Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Jacoline

    Waar heb je dat leuke witte bloesje gescoord?

    1. Bij Steps! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde