Een kijkje in de keuken week 24-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De week begint met een doodnormale school- en werkdag. Als Johan thuiskomt maait hij het gras. Dat moet nu weer twee keer in de week. Voordat Ella-Marie ’s avonds moet voetballen maak ik een lekkere salade voor haar klaar met restjes uit de koelkast: sla uit eigen moestuin, komkommer, tomaat, gebakken croutons van een restje brood, feta en gerookte kip.

Johan en ik eten zelfgemaakte pasta carbonara. Pasta, spek, eieren en kaas; ook die ingrediënten heb ik altijd in huis. De pasta kocht ik in Duitsland toe wij daar boodschappen deden. In Duitsland hebben ze altijd veel leukere pastavormen dan hier in Nederland vind ik. Deze pasta was een perfecte match met de carbonarasaus.

Dinsdag

Ik heb vandaag weer een kookdagje in Amersfoort bij het Smulweb Kookcollege. Voor een samenwerking kook ik daar samen met Sabine drie heerlijke gerechten. Onlangs had ik daar ook al een kookdag gehad voor dezelfde samenwerking maar omdat er achteraf wat problemen waren met de geluidsopnames moest het vandaag opnieuw. Gelukkig ging nu alles goed en kan ik hopelijk binnenkort het eerste recept met je delen!

Omstreeks zes uur ’s avonds rijd ik weer weg uit Amersfoort en natuurlijk kan ik dan aansluiten… Pfffff, zo blij dat ik dit niet elke dag hoef! Al moet ik wel zeggen dat filerijden in de CX-5 veel minder vermoeiend is dan in mijn oude schakelbak. Dankzij de radar cruise control kun je een bepaalde snelheid instellen en houdt de auto zelf een veilige afstand op zijn voorligger. Je hoeft dus alleen maar je handen aan het stuur te houden!

Ondertussen dat ik in de auto zit stuurt Johan een foto door van het avondeten dat hij voor hem en Ella gemaakt heeft: zelfgemaakte poké bowl met kip en zalm! Het water loopt me in de mond. Omdat ik niet wist hoelaat ik thuis zou zijn had ik tegen Johan gezegd dat hij met mij geen rekening hoefde te houden voor het eten, daar had ik nu wel spijt van! Omdat ik ’s avonds geen zin meer heb om iets voor mezelf te koken haal ik onderweg een diepvries pizza. PS Zijn er liefhebbers voor het recept van de poké bowl? Laat het dan even weten, dan vraag ik Johan om het recept en maken we het binnenkort opnieuw voor KL.

Woensdag

Vandaag staat er spaghetti bolognese op het menu. Had ik al zolang zin in! Ik maak de bolognesesaus bijna altijd op dezelfde manier met wortel, ui en bleekselderij. Bolognesesaus is een onmisbare basissaus voor spaghetti of lasagne en je kunt hem heel makkelijk zelf maken. Veel lekkerder dan gemaakt met een pakje sausmix!

Donderdag

Vandaag staat er een simpele kom tomatensoep (uit een pak dit keer) met stokbrood en kruidenboter op het menu. Lekker!

Vrijdag

In onze achtertuin staat een grote kersenboom die op dit moment uitpuilt van de rijpe kersen. Jammer alleen dat we er zo moeilijk bij kunnen komen… ??‍♀️?Gelukkig kunnen we genoeg kersen plukken van de laaghangende takken of we rapen ze op.

’s Avonds staat er broodje hamburger op het menu! Met Franse frietjes uit de airfryer. Als als kers op de hamburger taart kunnen we ook nog lekker buiten eten!

Zaterdag

Als Ella-Marie vervelend is gaat ze in de bench. Niet alleen handig voor katten of honden! ?

Ella-Marie heeft ’s ochtends een voetbaltoernooi in Tiel waar Johan met haar naartoe gaat. Ik blijf thuis om te werken. Johan en Ella komen ’s avonds met goed nieuws thuis…

Deze Aquila-toppers van JO9-2 winnen het toernooi!

Om het te vieren gaan we ’s avonds gourmetten!

Zondag

We beginnen de dag met een sprongetje op de trampoline. De zomer komt eraan (lees: bikini’s en korte rokjes!) en ik heb ergens gelezen dat je met trampolinespringen heel veel calorieën verbrand. Dussss…. Wat vind je trouwens van mijn cognac kleurige loafers in lizzard leer? Ik bestelde ze online bij Sacha en vind ze superleuk! Ik vind het altijd lastig om de juiste schoenen te vinden onder een outfit, maar deze passen bijna overal onder en ze zitten ook nog eens heerlijk. Johan vind loafers altijd tuttig staan (volgens mij ziet hij me het liefst de hele dag op hoge pumps!) terwijl Ella-Marie ze juist leuk vindt… Benieuwd, wat zijn jouw favoriete schoenen om in de zomer te dragen als je casual gekleed bent en geen sandalen of slippers aan wilt?

In onze moestuin is elke dag weer wat nieuws te zien. In het bloemenbed staat de lupine in volle bloei en ook de eerste dahlia’s laten zich zien. Maar ook de tuinbonen en sperziebonen groeien hard!

’s Middags gaan we barbecueën bij mijn schoonouders thuis met de schoonfamilie. Een heerlijke en gezellige afsluiting van de week!

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Karin Schipper

    Jaaa! Ik zou graag het recept willen hebben van de poké bowl! Groetjes, Karin

    1. Staat genoteerd Karin! Ik zet hem op het KL-recepten lijstje! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde