Een kijkje in de keuken week 25-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Johan en ik waren zo onder de indruk van de nieuwe gasbarbecue van Johan zijn ouders dat we besloten om er ook een te kopen. We hebben een hele fijne houtskoolbarbecue maar de gasbarbecue misten we wel een beetje. Die steek je toch wat makkelijker en sneller aan als je plotseling zin hebt om te barbecueën. Handig van deze barbecue is dat er een wokpan op gezet kan worden en er een bakplaat op zit. Ook heeft hij een aparte gasbrander om bijvoorbeeld pindasaus in op te warmen of pasta in te koken. Als Johan thuiskomt gaat hij direct aan de slag om hem in elkaar te zetten.

’s Avonds eten we een frietje en snack uit de airfryer.

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Lekker makkelijk en snel want vanavond begint de Wandel4daagse in ons dorp en Ella loopt samen met vriendinnetjes de 5 km.

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Dinsdag

We dopen de gasbarbecue vanavond voor het eerst met bami goreng uit de wokpan. Van een eerdere gourmet had ik nog wat stukjes gebraden vlees over die ik ook meebak. Was lekker!

Woensdag

Ik krijg leuke foodpost thuisgestuurd van Heinz: Tomato Edchup! Een samenwerking tussen Heinz en zanger Ed Sheeran.

’s Avonds gaat de gasbarbecue weer aan. Ik gebruik wederom de wokpan waar ik krieltjes en wokgroenten in bak en op de grill bak ik kipfilethaasjes. De kipfilethaasjes leg ik bovenop het wokpannetje en vervolgens kruimel ik er nog wat feta overheen. Eet smakelijk!

Donderdag

Vanavond is de laatste avond van de wandelvierdaagse en dus nog één avond vroeg eten. Ik heb zin in een lekkere salade met zalm en garnalen van de bakplaat. De gasbarbecue mag dus weer aan! Ik had nog wat oud brood liggen die ik in blokjes snijd en met een flinke scheut olijfolie in de koekenpan krokant bak. Die mogen ook over de salade.

Deze toppers worden feestelijk binnengehaald en verdienen een lintje!

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Vrijdag

Even lekker de dekbedden afgehaald, gewassen en buiten opgehangen. Onze waslijn staat onder een grote kersenboom…. Kak! Kersenvlekken!! ? Niet zo slim van mij natuurlijk, maar toch… Aaarrgggghhh!! ?

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Ella-Marie is in juli jarig maar heeft dringend een nieuwe fiets nodig. Haar huidige fiets is echt veel te klein! Omdat we een nieuwe fiets toch wel erg prijzig vinden snuffelen we op Marktplaats rond en vinden een prachtige, roomwitte Sparta Pick-up. Op een paar krasjes na nog zo goed als nieuw maar wel de helft goedkoper als nieuw. Johan is vrij vandaag en haalt hem ’s ochtends meteen op. Nog een voordeel van de Mazda CX-5, deze 26 inch kinderfiets schuif je zo achterin!

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Ook wordt er een pallet hout bezorgd vandaag dat Johan opstapelt in het houthok. Kunnen we weer pizza eten uit de houtoven!

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Zaterdag

Als lunch maak ik een lekker Italiaans broodje klaar. Het recept ga binnenkort met je delen!

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Ella-Marie heeft ’s middags een kinderfeestje. Als we El hebben afgezet rijden Johan en ik even langs het tuincentrum om wat plantjes te halen. Dit terras gaan we opnieuw aanleggen maar tot die tijd willen we er wel een beetje gezellig zitten. Plantjes fleuren de boel gelijk opEen kijkje in de keuken week 25-2019

Ook hebben we op internet een klein zwembadje besteld dat vandaag bezorgd wordt en die vullen we gelijk met water. Er zit dan wel een fantastisch openluchtzwembad in ons dorp, toch is het wel fijn om thuis ook een zwembadje te hebben… Is het niet voor Ella, dan wel voor papa en mama. 😉

Johan en ik eten ’s avonds pizza uit de houtoven, Culina Flamma. Ella-Marie eet op het kinderfeestje en is pas laat thuis dus Johan en ik hebben het rijk alleen.

Zondag

Lui dagje thuis! Mijn schoonouders komen eind van de ochtend langs op de fiets om een bakkie koffie te doen en ’s middags speelt Ella met een vriendinnetje. Ik schrijf dit Kijkje in de keuken uit en Johan maakt ondertussen nog twee lekkere KL-receptjes. Niet echt luieren dus, maar wel een heerlijk dagje! Ella eet ’s avonds bij haar vriendin mee en Johan en ik eten Teriyaki kipburgers van de barbecue! Recept volgt, was erg lekker!

 

Ik maakte trouwens ook foto’s van de oude fiets van Ella-Marie om op Marktplaats te zetten. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een mooie kinderfiets: lichtblauw, Alpina Clubb, 22 inch? Hier staat de advertentie! 🙂

Een kijkje in de keuken week 25-2019

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage

van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde