Een kijkje in de keuken week 27-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De laatste schoolweek is hier aangebroken en zoals elk jaar trakteert Ella-Marie in deze week alvast voor haar verjaardag. Ze is namelijk midden in de zomervakantie jarig, op 24 juli. Ik had met de meester afgesproken dat ik om half drie op school zou zijn met de traktaties, maar had ’s ochtends nog geen flauw idee wat ik moest maken! Gelukkig heb ik een hulplijn! 🙂 Vriendinnetje Miranda tipte mij om kant-en-klare cupcakes te versieren met een toef botercrème, gekleurde sprinkles en een gezellig prikker. Altijd goed! Nadat ik het Kijkje in de keuken online heb gezet sjees ik naar de Jumbo om alle boodschappen te halen en ga ik aan de slag. De botercrème maak ik van zakjes mix voor luchtige botercrème die ik met kleurstof vier verschillende kleuren geef. Vervolgens schep je van elke kleur botercrème wat in een spuitzak voor een leuk effect. Tot slot nog wat unicorn sprinkles erover en bij gebrek aan gezellige prikkers steek ik er een parasolletje in. Voila! Klaar is onze feesttraktatie!

’s Ochtends haal ik drie kogelbiefstukjes uit de diepvries voor ons avondeten. De biefstuk gooien we ’s avonds op de barbecue en erbij eten we aardappels uit de oven en doperwten en sugar snaps. Smullen!

Dinsdag

In de ochtend werk ik op kantoor, of althans dat probeer ik. Puk komt strak tegen me aanliggen wat mijn productiviteit natuurlijk niet bevordert… Schattig is het wel!

Een kijkje in de keuken week 27-2019

’s Middags gaat de klas van Ella-Marie picknicken bij het Waalstrand en daarna gaan ze spelletjes spelen. Ik fiets er ’s middags ook naartoe om te helpen.

Een kijkje in de keuken week 27-2019

Bietjes uit eigen moestuin en een pas gemaaid gazon = geluk! Nu nog even wat regen, want een groen gazon = Geluk!

Ze staan niet op het menu vanavond want ik had al iets anders gehaald voor het avondeten. Omdat ik totaal inspiratieloos was (yep, overkomt mij ook!) kocht ik sinds jaren weer eens een pak van Knorr, kip piri piri. Gele rijst (risotto) met gekruide kip en groente. De piri piri smaak (pittig!) kon ik niet ontdekken maar we vonden het wel lekker.

Woensdag

Ik pluk wat tuinbonen uit de moestuin voor het avondeten. Vanavond eten we pasta carbonara met spek en tuinbonen! Het recept ga ik ook met je delen op KL.

Donderdag

IJsjes op het terras en Turkse broodjes met gekruid gehakt, groenten en knoflooksaus als avondeten. Makkelijke en lekkere recept ga ik met je delen! 🙂

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en samen werken we op kantoor. Fijn vind ik dat, gezellig! Ook krijgen we weer foodpost thuisgestuurd. Een pak kwarkcake van Koopmans en Pulled oats van Gold & Green. Omdat we alles in huis hebben voor de kwarkcake en omdat het bijna weekend is gaat Johan direct aan de slag met de kwarkcake. Daarna meteen maar even proeven natuurlijk. De cake is lekker licht en luchtig. Best lekker. Toch vind ik zelfgemaakte cake lekkerder.

Een kijkje in de keuken week 27-2019

De Pulled oats kende ik nog niet. Het is gemaakt van Scandinavische haver en bonen en zit vol eiwit. Het bevat geen toevoegingen en E-nummers. Je kunt het zelf op smaak brengen met kruiden en specerijen en gebruiken net zoals kip of gehakt. Wij zijn zelf geen hele grote vleeseters en eten meerdere dagen in de week vegetarisch (deze week tel ik maar even niet mee ;)). Van dit soort producten word ik dan ook blij. Ik ben heel benieuwd naar de smaak, snel even uitproberen!

Het is een mooie avond en Johan en ik besluiten ’s avonds spontaan de Culina Flamma aan te steken om pizza te bakken. Ella-Marie is met een vriendinnetje naar het zwembad (discoavond!) en heeft al eerder gegeten. Gelukkig had ik nog bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg in de diepvries liggen die uit de diepvries snel ontdooid zijn. De eerste pizza mislukt een beetje maar de tweede gaat goed. Onze nieuwe favoriete pizza is tegenwoordig pizza funghi. Een pizza met tomatensaus, mozzarella, geraspte jong belegen kaas, wat ui en champignons die we na het bakken nog extra beleggen met Parmaham en rucola. Simpel en o zo lekker!

Zaterdag

Puk en Marie (Jut en Jul) doen hun uitgebreide middagslaapje. Als ik dit zie krijg ik zelf ook de behoefte om een tukje te doen …

Een kijkje in de keuken week 27-2019

Vandaag zouden we eigenlijk de bietjes uit onze moestuin eten maar we hebben uiteindelijk toch meer zin in zelfgemaakte kipshoarma met Franse frietjes uit de Airfryer en zelfgemaakte knoflooksaus….

Zondag

Ik had gisteren plotseling zin in een aardbeienkwarktaart en dus ging ik naar de winkel om alles te halen en maakte ik hem. Hij moest nog wel even een nachtje opstijven in de koelkast dus vandaag kunnen we hem pas proeven. Natuurlijk moet er eerst nog even een foto gemaakt worden. Het recept ga ik trouwens ook met je delen!

Een kijkje in de keuken week 27-2019

Johan had het idee om een flammkuchen te maken met de bietjes dus die maken we ook nog even. Omdat we veel teveel eten in huis hebben besluit ik wat flammkuchen en aardbeienkwarktaart naar mijn ouders te brengen.

Gaap!

Een kijkje in de keuken week 27-2019

’s Avonds kijken we de WK voetbalfinale van onze Oranje Leeuwinnen tegen de USA met lekkere hapjes erbij gemaakt door Johan en Ella-Marie. De hapjes waren helaas succesvoller dan Oranje…

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage

van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde