Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Een kijkje in de keuken week 31-2019
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Vandaag moeten we de Mazda CX-5 weer inleveren. Snif! Wat gaan we onze ‘Night Rider’ missen! Hier lees je onder andere wat wij zo fijn vinden aan de CX-5.
Nadat we de sleutel hebben ingeleverd rijden we met z’n drieën door naar Delft. Eenmaal aangekomen in het centrum zoeken we eerst een leuk terrasje op om te lunchen.
Daarna slenterden we op ons gemak door de stad en hangen we de toerist uit… Wat is Delft leuk!
Daarna rijden we ook nog even langs de IKEA in Delft. Gewoon zomaar even rondneuzen. Deze keuken vind ik mooi!
We slaan het avondeten over en sluiten de dag ’s avonds af op ons terras met een filmpje en een plankje met wat worst en kaas.
Dinsdag
Omdat het prachtig weer is vandaag huren we ’s middags een sloep bij de Gouden Ham. Heerlijk een middagje varen!
We wilden ’s avonds eigenlijk een frietje halen maar omdat die dicht was besloten we toch maar zelf te koken. Tomatenrisotto it is! Eigenlijk ook veel lekkerder dan friet.
Woensdag
Ik breng Ella-Marie ’s ochtends naar mijn ouders want ze mag blijven logeren. Als ik thuis kom is Johan in de tuin aan het werk. Hij heeft een overwoekerende struik van de schuur weggehaald. Hallo schuur!
Ik trek me terug op kantoor om mijn mail bij te werken, foto’s te bewerken en recepten uit te schrijven. ’s Avonds eten Johan en ik een kipschnitzel (gehaald bij de poelier), met Franse frietjes uit de Airfryer en een salade. Ik beleg mijn schnitzel met kaas (wat anders) en Johan eet zijn schnitzel met pindasaus, een hardgekookt ei en gefrituurde uitjes.
Donderdag
Ella-Marie wordt morgen weer thuisgebracht door mijn ouders dus Johan en ik hebben vandaag het rijk alleen thuis. Er staat een kookdag op de planning! Johan kookt negen recepten die ik uitschrijf en fotografeer. Teamwork!
’s Avonds maken we een romige pasta carbonara voor onszelf klaar waarin we allemaal restjes groenten verwerken die over zijn na de kookdag. Hoe je die maakt? Bacon, uitje en groente naar keuze bakken in koekenpan. Ondertussen pasta beetgaar koken en wat eieren (reken 1 ei per persoon) loskloppen met handje geraspte Parmezaan (of andere pittige, belegen kaas), zout en peper. Voor extra romige carbonarasaus kun je een scheut slag- of kookroom toevoegen aan het eimengsel. Pasta afgieten (kopje kookvocht opvangen) en door de groenten roeren. Vuur uitzetten. Eimengsel door pasta en groenten roeren. Door de restwarmte van de koekenpan en pasta zal het eimengsel transformeren in een romige saus. De saus kun je indien nodig extra smeuïg maken met het opgevangen kookvocht. Direct serveren!
Vrijdag
Johan maakt nog een KL-recept omdat we daar gisteren niet meer aan toe kwamen: een pasta-ovenschotel met zalm en roomsaus.
Als mijn ouders Ella-Marie komen thuisbrengen heb ik hem net op de foto gezet. We geven de ovenschotel aan mijn ouders mee. Wij eten ’s avonds bij Johan zijn ouders omdat Johan zijn vader vandaag zestig is geworden! Hoera!
Zaterdag
Ik maak een foto van speelgoed van Ella om op Marktplaats te zetten. Ella-Marie speelt er nooit meer mee dus zonde om het maar te laten verstoffen op zolder.
Oogst van de dag uit eigen tuin!
’s Avonds maakt Johan de pasta ovenschotel met zalm nog een keer omdat we die zelf nog niet hadden geproefd en er zin in hadden. Hij is heerlijk!
Zondag
Ik begin de dag achter de computer met cappuccino en een perzikflapje die nog over is van de kookdag.
Ondertussen maakt Johan nog een lekkere yoghurttaart met perzik en pistache. Recept gaan we delen!
In de vriezer hadden we nog verschillende stukjes barbecuevlees liggen die we gisteravond uit de vriezer hadden gehaald om te ontdooien. Vanavond gaan we barbecueën! Erbij een schaal met groenten en krieltjes van de barbecue en klaar zijn we weer.
Deel je reactie