Een kijkje in de keuken week 24-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ella-Marie is naar school en Johan werkt vandaag thuis. We zitten dus samen op kantoor, wat ik stiekem best gezellig vind.

Een kijkje in de keuken week 24-2020

Voor het avondeten maak ik een soort roerbak van kleingesneden à la minute speklapjes in char siu saus (een Chinese, zoete barbecuesaus) met rode ui en sperziebonen. Erbij serveer ik witte rijst. Het was megalekker, maar ik twijfel aan de speklapkeuze. Misschien dat ik die liever vervang door ander (varkens)vlees… Wordt vast vervolgd!

Woensdag

Ik krijg een pakketje thuisbezorgd van Soof met drie blikjes bruiswater met een smaakje. Lekker! De aanmaaksiroop van Soof staat ook al bij ons in de koelkast, die is heerlijk. Hun producten zijn 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Een kijkje in de keuken week 24-2020

Ik zet de Kenwood weer eens aan het werk om pizzadeeg te kneden. Vanavond eten we homemade pizza uit de oven.

Donderdag

Er wordt weer gekookt vandaag voor KL.

Ella-Marie had gelezen dat je heel makkelijk een avocadoplantje kunt kweken van een avocadopit. We nemen direct de proef op de som en zetten twee pitten in een glas water. De stokjes in de pit zorgen ervoor dat ze half in het water liggen. Nu maar afwachten of ze wortel schieten. Zou toch leuk zijn, avocado’s plukken van je eigen boom… ??

Een kijkje in de keuken week 24-2020

Over avocado’s gesproken… ?Ken je het Fruitcorso dat jaarlijks in ‘ons’ stadje Tiel wordt georganiseerd? Dit jaar gaat hij helaas niet door, maar volgend jaar hopelijk wel weer. Ons neefje Levi mag dit jaar de jeugdwagen van Maurik (het dorp waar ik geboren en getogen ben) voor volgend jaar ontwerpen. Hij is net 6 jaar geworden is daarmee dus de jongste ontwerper ooit! Wij zijn natuurlijk supertrots op hem en laten daarom de kans om hier hun doneeractie te delen, niet onbenut! ?

Ik hoef ’s avonds alleen maar een van de gekookte recepten op te warmen voor ons avondeten.

Een kijkje in de keuken week 24-2020

Vrijdag

Ondanks dat het deze week niet echt weer is om te zwemmen, testen we regelmatig het zwembadwater om te kijken of de waardes nog goed zijn. Dit gaat supereenvoudig met een teststripje. Op onze andere website Huis & TuinLiefde kwam afgelopen zaterdag (als je dit leest) een artikel online over het schoonmaken van je zwembad. Benieuwd? Je leest het hier!

Een kijkje in de keuken week 24-2020

Ik maakte ook weer nieuwe boeketjes voor in huis met bloemen uit de tuin. Instant vrolijkheid!

Het wordt prachtig weer vandaag dus ik geef mezelf een dagje vrij en duik de tuin in. Ik haal het afdekzeil van het zwembad af en stofzuig de bodem van het zwembad. Verder rommel ik lekker in de tuin. Johan maakt ’s avonds zijn befaamde pastasalade. Echt, niemand kan dit beter dan Johan. Deze was ook weer gruwelijk lekker!

Puk heeft een nieuw favoriet ligplekje gevonden in huis….Een kijkje in de keuken week 24-2020

Zaterdag

Aan het eind van de ochtend komen Johan zijn ouders langs op de fiets om een bakkie koffie te drinken. Spontane bezoekjes zijn wat mij betreft altijd de leukste! Als ze weg zijn maak ik nog een receptje voor KL.

Een kijkje in de keuken week 24-2020

Ik trek een paar radijsjes uit de moestuin om op te snoepen. Ik hou van radijsjes! Wist je trouwens dat radijsjes uit eigen moestuin veel pittiger smaken dan radijsjes uit de supermarkt?


Een kijkje in de keuken week 24-2020

Ella-Marie gaat ’s middags bij een vriendinnetje spelen en Johan gaat de tuin in. Als Ella-Marie ’s avonds thuiskomt wil ze nog even plonzen in het zwembad. Johan heeft vroeger aan wedstrijdzwemmen gedaan en geeft haar een paar tips.

Proost!

Een kijkje in de keuken week 24-2020

’s Avonds eten we de carpacciosalade met pestodressing die ik vanmiddag maakte voor KL. Met wat stokbrood erbij een heerlijke en makkelijke maaltijd!

Zondag

We slapen lekker uit en lunchen als ontbijt. 🙂 Ella gaat ’s middags weer bij een vriendinnetje spelen en Johan en ik gaan de zijtuin in. De zijtuin hebben we nooit echt aangepakt omdat we nog niet zo goed weten wat we ermee willen doen. Het is een prachtige tuin met een vijver en heel veel struiken en vaste planten, maar ook een tuin waar heel veel onkruid en alles overwoekerende klimop staat. Vandaag maken we maar eens een begin om dat laatste te veranderen. Ben je klaar voor wat foto’s?

’s Avonds hebben we geen puf meer om te koken en halen we een frietje.

Een kijkje in de keuken week 24-2020

Maandag

Een nieuwe week begint. Ella-Marie is naar school en Johan is naar zijn werk. Ik werk een dagje op kantoor. ’s Avonds grillen we varkenshaassateetjes op de barbecue en leggen die bovenop een salade. Makkelijk en heerlijk!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je liefde

 1. Bita

  Hallo Annemiek

  Ik was je verhaal aan het lezen over het kweken van je eigen advocadopit.
  Momenteel heb ik er al 6 gekweekt. Maar op de manier met het glas water en de tandenstokertjes zal je het rap opgeven.
  Het allereerste wat je doen moet ik je pit goed afwassen, in een vochtig keukenpapier wikkelen en in een afgesloten diepvrieszakje in de zon leggen voor een aantal weke
  ( hoe warmer hoe rapper hij rap schieten)
  Eenmaal hij wortels en een takje begint te vormen kan je de tandenstoker methode gaan toevoegen.
  Voor een hele lange tijd. Ververs het water regelmatig en je zal een prachtige plant krijgen die je later kan verpotten.
  Hopelijl helpt jullie dit om prachtige plantjes te krijgen.

  Groetjes Bita

  1. Bita

   Ps sorry voor de schrijffouten. ?
   Autocorrect….

   Bita

  2. Oh, wat goed om te weten! Dat gaan we doen! Bedankt voor de tip Bita!! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde