Een kijkje in de keuken week 18-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ik moet altijd even terugkijken op mijn telefoon om te zien wat we hebben gedaan en hebben gegeten. De dagen zien er soms allemaal hetzelfde uit! Vandaag en morgen werkt Johan thuis, donderdag en vrijdag werkt hij op kantoor. Ella-Marie heeft nu twee weken meivakantie. Dat is fijn, nu hoeven we haar niet te helpen met schoolwerk en kunnen we op werkdagen ook echt werken. Vandaag werken Johan en ik dus op kantoor. Het is helaas niet zo mooi weer dus Ella-Marie vermaakt zich binnen. Johan stelt voor om ’s avonds eten te koken en daar zeggen wij geen nee tegen! Vandaag maakt hij taco’s met speklapjes in Char Siu Sauce met frisse rauwkost, taugé, cashewnoten en limoenmayonaise. Niet te doen om hier een goede foto van te maken, maar wat was het lekker!

Woensdag

Dit pakketje van Farm Brothers kwam binnen met hun nieuwe Kids Cookies. De koekjes zijn 100 % biologisch, bevatten 20% minder suiker dan gemiddelde koekjes en geen onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ella-Marie moest natuurlijk meteen proeven en keurde ze goed. 🙂

Een kijkje in de keuken week 18-2020

Ook wandelen we elke dag met Nacho. Ella-Marie vergezeld ons op haar penny board, daar krijgt ze momenteel geen genoeg van.

Een kijkje in de keuken week 18-2020

Voordat we gingen wandelen had ik bolognesesaus gemaakt en Johan een salade, dus na het wandelen hoef ik alleen nog maar spaghetti te koken.

Donderdag

Johan werkt vandaag op kantoor bij zijn baas. Ik kook een paar recepten voor KL en vermaak me thuis met Ella-Marie. ’s Avonds eten we kliekjes!

Een kijkje in de keuken week 18-2020

Vrijdag

Vandaag is weer net zo’n dag als gisteren.. Ik kook wat recepten voor KL, doe het huishouden, terwijl Ella-Marie zich vermaakt met hutten bouwen, gamen en tekenen.

Een kijkje in de keuken week 18-2020

’s Avonds eten we zelfgemaakte kipschnitzels met frietjes! (De recepten die ik voor KL had gemaakt had ik ingevroren.) Johan eet zijn schnitzel altijd met pindasaus, Ella-Marie en ik met brie. 🙂 Dit zijn trouwens twee kipfilets, als je er schnitzels van maakt is dat meer dan genoeg voor twee personen. We hielden zelfs over.

Zaterdag

Ook vandaag maak ik weer een aantal KL-recepten, terwijl Johan, Ella-Marie en Nacho zich buiten vermaken.

Voordat ik me ’s middags bij hen in de tuin voeg maak ik nog even pizzadeeg. Vanavond eten we pizza!

Als het buiten te fris wordt ruimen we de boel op en gaan we naar binnen. We trekken ons huispak aan, maken pizza en kijken een filmpje.

Zondag

Als we lekker hebben uitgeslapen gaan we samen ontbijten.

Een kijkje in de keuken week 18-2020

De rest van de dag zijn we weer buiten in de tuin te vinden. Ik heb me op het onkruid in de zijtuin gestort, terwijl Johan zich op de tuin achter ons huis richt. Aankomende zomer wonen we hier twee jaar en in die tijd hebben we al veel veranderd aan de tuin. Zo zijn er enkele bomen gerooid, beukenhagen en leilindes gepland en hebben we een moestuin aangelegd. En we hebben nog veel meer plannen. Stapje voor stapje wordt het steeds meer ons plekje en dat is fijn.

Na een heerlijke dag in de tuin, kookt Johan ’s avonds een feestmaal: kip in pestoroomsaus met gebakken aardappels uit de oven.

Maandag

Ook vandaag zijn we de hele dag buiten bezig. ’s Avonds hebben we geen puf meer om te koken en halen we een rijsttafel. We kozen het maandmenu voor 2 personen (bami, nasi, foe yong hai, babi pangang en saté) met extra een bak ossenhaas met broccoli, mihoen en mini loempia’s erbij. Waren 44 euro kwijt, maar daar kunnen we met z’n drieën makkelijk drie dagen van eten! Wat er de rest van de week op tafel gaat komen zien we wel weer.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde