Een kijkje in de keuken week 6-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Johan staat van vandaag tot en met donderdag op de beurs in Hardenberg en slaapt vanavond en morgen in een hotel. Overdag als Ella op school zit maak ik twee madeleine varianten: met chocolade en citroen.

Voor het avondeten maak ik BLT wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus (volgens Ella de lekkerste wrap die ze ooit at! :)) en daarna keuvelen we nog wat aan tafel. Ella schrijft in haar schrift terwijl ze muziek luistert en ik maak een kattenschilderijtje met glimmende plaksteentjes. Deze had Ella-Marie eigenlijk cadeau gekregen, maar ze heeft er geen geduld voor. Ik moet eerlijk zeggen, het is ook best veel werk! Maar ook verslavend, net zoals puzzelen. Als je eenmaal begint kun je niet meer stoppen.

Woensdag

Nadat we tussen de middag thuis een broodje hebben gegeten, stappen we met Nacho in de auto. Ella-Marie moet een foto laten maken in het ziekenhuis in Tiel van haar arm. Ze is vorig jaar gevallen in het zwembad op haar onderarm en het blijft een beetje gevoelig. Voor de zekerheid laten we dus een foto maken. Ondertussen brengen we Nacho bij oma, en na het maken van de foto drinken we gezellig een kopje thee bij oma.

Een kijkje in de keuken week 6-2020

Daarna rijden we naar mijn ouders. Ik had namelijk beloofd om het haar van mijn moeder te knippen. Omdat Johan toch niet thuis komt, eten we ’s avonds ook een hapje mee. Op het menu staan zelfgebakken frietjes met snacks en salade. Maar voordat we gaan eten, drinken we een drankje bij het knetterende openhaardvuur.

Donderdag

Ik sta weer in de keuken om een recept voor KL te maken, namelijk Züricher geschnetzeltes met rösti.

Een kijkje in de keuken week 6-2020

Ella mag kiezen wat ze wilt eten vanavond en hoeft daar niet lang over na te denken…

Een kijkje in de keuken week 6-2020

Ondertussen stuurt Johan deze foto door van zijn eten op de beurs.

Een kijkje in de keuken week 6-2020

Vrijdag

Vandaag maak ik Amsterdamse koggetjes (een heerlijk koekje met karamelstukjes erin) en enchiladas met gehakt en groenten.

Na het koken ga ik even met Nacho bij het (Waal) water kijken. Kijk hoe hoog het staat!

Johan en ik eten ’s avonds met z’n tweeën de enchiladas. Ella-Marie zit sinds kort bij de Scouting en vanavond gaan ze logeren in het scoutinggebouw.

Ik had de gehaktvulling voor de enchiladas trouwens gekruid met paprikapoeder, oregano, komijn- en gemberpoeder en milde harissapasta, waardoor ze een beetje een Midden-Oosterse smaak kregen. Lekker met sla en knoflooksaus. 🙂

Zaterdag

’s Middags om twaalf uur haal ik Ella-Marie weer op bij de scouting. Ze heeft het waanzinnig leuk gehad! Ze hebben gegourmet, kampvuur gemaakt en marshmallows geroosterd, warme chocolademelk gedronken, liedjes gezongen, een dropping en speurtocht gedaan en nog veel meer!

’s Avonds gaan we met Johan zijn ouders, zus, zwager en neefje bowlen en steengrillen in American Roadhouse in Zaltbommel. Was weer heel gezellig!

Zondag

Omdat er vandaag storm voorspeld is heb ik gisteren ingrediënten in huis gehaald om stoofvlees te maken. Verder houden we een lui dagje thuis en trotseren we alleen de wind om Nacho uit te laten (waaien).

Als het stoofvlees lekker staat te sudderen, schil en snijd ik ook aardappels voor zelfgemaakte frieten. Feestmaal! Het stoofvlees dat ik maakte lijkt in de basis op dit recept. Ik voegde dit keer extra een lepel appel- en perenstroop en Amsterdamse zilveruitjes toe voor een lekker zoetje. Verder wat lekkere sla erbij (aangemaakt met olijfolie en witte balsamicoazijn) en een lik Belgische mayonaise. Smullen maar!

Maandag

Ik ben een beetje aan het experimenteren om te kijken welk vet ik het lekkerst vind om cake mee te bakken. Vandaag bak een vanillecake en stroopwafelcake met zonnebloemolie.

Er is nog genoeg stoofvlees over van gisteren dus vandaag hoef ik alleen maar op te warmen. Dit keer serveren we aardappelkroketjes bij het stoofvlees. Ella-Marie kan haast niet wachten om te beginnen met eten….

Not! Denk maar niet dat deze dame alles lekker vind wat ik maak. Bij lange na niet! De aardappelkroketten gaan als eerste (en als enige) op. Mijn moeder lacht zich waarschijnlijk een breuk als ze dit leest. Ik was vroeger precies zo. Ach ja, met mij is het ook goed gekomen…. 😉


Een kijkje in de keuken week 6-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

 1. Jaap Vermeer

  Leuk weekdagboek! Als je ontbijtkoek gebruikt bij het stoofvlees ipv brood wordt de smaak nog aparter en zal Ella het misschien wel lekker vinden en lijkt een beetje op zoervleisch uit Limburg.

  1. Hoi Jaap, ik verwerk regelmatig kruidkoek in het stoofvlees. Is idd. lekker! Hangt er een beetje van af in wat voor saus ik op dat moment zin heb. Meestal vind Ella-Marie stoofvlees heerlijk maar dit keer had ze er even wat minder zin in. 😉

   1. Mariejo

    Hoe heb je de aardappelkroketjes gemaakt?

    1. Die heb ik alleen opgewarmd Mariejo. 😉 Maar zo maak je ze zelf: https://www.keukenliefde.nl/aardappelkroketjes/

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde