Een kijkje in de keuken week 17-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Het is vandaag een normale thuiswerkdag zoals we die de afgelopen weken zijn gaan kennen. Johan vertrekt ’s ochtends naar zijn werk, terwijl Ella-Marie en ik de dag thuis op kantoor beginnen. Omdat dinsdag altijd een rommelige dag is had ik gisteravond al eten uit de vriezer gehaald voor het avondeten. ’s Avonds eten we met het bord op schoot voor de tv een opgewarmde ovenschotel met gehakt, groenten en aardappelpuree. Was nog steeds heerlijk!

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Woensdag

In de ochtend werken Ella-Marie en ik weer op kantoor, daarna geven we onszelf een vrije middag! 🙂 We gaan lekker naar het waalstrandje samen met Nacho en bouwen zandkastelen en slotgrachten.

Als we thuiskomen snijd ik een varkenshaasje in stukken en marineer hem in satémarinade. Vanavond eten we varkenshaassaté met witte rijst en rauwkostsalade (witte kool, sla en ui).

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Donderdag

Johan werkt vandaag thuis, dus we kunnen gezellig samen ontbijten. Ik maak het favoriete ontbijt van Ella: wentelteefjes!

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Ik heb een kookdag vandaag en maak weer een aantal nieuwe recepten voor KL. Onder andere een heerlijke pasta ovenschotel!

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Verder krijg ik nog foodpost van Nairn’s. Zij maken glutenvrije crackers en biscuits gemaakt van haver en dit pakketje kreeg ik om te proeven. De biscuit breaks chunky met chocolade en kokos zijn al goedgekeurd. 😉

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Ondertussen hield Ella-Marie een verkleedmiddag. Deze rok had ik opgeruimd omdat hij veel te strak zat, maar Ella-Marie vond het zonde om hem weg te doen. “Kijk mama, zo moet je hem dragen”. ?

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Ondertussen ontfermde Nacho zich over onze schoenen….

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Uit het oog, maar niet uit het hart; dat bewijzen deze lieve kaartjes op de schoorsteenmantel. ?

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Eind van de middag rijdt Johan met Ella-Marie even langs zijn ouders om wat op te halen. Op de terugweg naar huis besluit Johan Ella-Marie en zichzelf te trakteren op een burgertje. Ze waren niet de enige…

Als ik alle gerechten op de foto heb gezet en de keuken heb opgeruimd, trakteer ik mezelf op een aperitief met de nieuwe Landleven en een zoetsappig romannetje. ?

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en rommelt in en rondom huis. ’s Middags krijgt hij een waadbroek thuisbezorgd die hij had besteld zodat hij de vijver in kan. Als het pak binnen is wordt hij meteen aangetrokken om uit te proberen. Johan was verrast toen hij ontdekte hoe diep de vijver is in het midden. Maar hij hield het gelukkig droog!

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Ella-Marie maakt haar laatste huiswerk voor de meivakantie begint en ik heb een kantoordagje. ’s Middags maak ik pizzadeeg zodat we vanavond pizza kunnen eten. Dit keer maak ik een pizza van het bakblik die ik beleg met tomatensaus, gebakken gehakt met uien, paprika en spitskool en kaas. Na het bakken in punten snijden en serveren met rauwkost en knoflooksaus. Jum!

Zaterdag

’s Middags gaan we lekker wandelen met Nacho bij de Vonkerplas.

Nacho had heerlijk in het water gespeeld en door het zand gerold en geurde als een klein stinkdiertje. Gewapend in zijn waterpak en met het allerbeste hulpje werd bolle beer vervolgens weer opgefrist.


Een kijkje in de keuken week 17-2020

Voor het avondeten snijd ik twee kipfiletjes open en vul die met pesto en mozzarella. Vervolgens omwikkel ik ze met ham en leg ze in een ovenschaal, samen met wat cherrytomaten, scheutje witte wijn, olijfolie, knoflook en sjalot. Nog wat mozzarella bovenop en in de oven! We aten er gebakken aardappeltjes en salade bij.

Zondag

Nadat we hebben uitgeslapen en ontbeten, gaan we weer wandelen. Ons favoriete familieuitje tegenwoordig! Dit keer ontdekken we een weer nieuwe wandelplek. Grappig hoeveel mooie plekjes we de afgelopen weken al hebben ontdekt, waar we normaal gewoon aan voorbij zou rijden/lopen.

Als we ’s middags thuiskomen hebben we niet zoveel zin meer om uitgebreid te koken. Johan stelt voor om een borrelplankje te maken en daar stemmen Ella-Marie en ik gretig mee in.

Maandag

En toen was het K(w)oningsdag! Totaal anders dan andere jaren zonder feestende mensenmassa’s, maar een rustige zondag thuis.

Ontbijten doen we natuurlijk met een oranjetompouce.

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Middaglunch met tosti’s!

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Spelletje spelen, lezen, luieren; veel spannender werd het niet bij ons.

Een kijkje in de keuken week 17-2020

’s Avonds staken we de barbecue aan voor een broodje kipburger met aardappeltjes en groenten.

Ondanks dat het een mooie dag was, hoop ik dat Koningsdag er volgend jaar weer uitziet zoals we gewend zijn!

Een kijkje in de keuken week 17-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde