Een kijkje in de keuken week 25

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Voor een campagne duik ik de keuken in en maak drie Aziatische hapjes. Ze zijn heerlijk! De recepten ga ik volgende week dinsdag met je delen.

’s Avonds heb ik geen zin meer om te koken en halen we een frietje.

Dinsdag

Voor het avondeten kook ik spaghetti carbonara. Ik had niet zoveel verse ingrediënten meer in huis en geen zin om boodschappen te doen en dan is pasta carbonara altijd mijn redder in nood. Pasta, eieren, spek (of chorizo) en parmezaan – de basisingrediënten voor carbonara – heb ik altijd in huis. Ik gebruik altijd dit recept maar dit keer voegde ik nog extra wat créme fraîche toe aan het ei-parmezaanmengsel en dat was erg geslaagd. De pasta was nog romiger dan normaal.

Woensdag

Johan zit vandaag en morgen voor zijn werk in België en logeert vannacht in een hotel. Het is prachtig weer dus Ella en ik vermaken ons ’s middags in de tuin.

Voor het avondeten maken we samen verse tomatensoep (dit recept) en een salade met perzik, mozzarella en parmaham. In de vijzel stampt Ella wat verse basilicum met olijfolie fijn tot basilicumolie en die roeren we door de tomatensoep. Kaasstengeltje erbij en ons feestmaal is compleet.

Johan stuurt ondertussen een foto door van zijn diner. Een cornet biertje vooraf en stoofvlees met friet als hoofdgerecht. Ook niet verkeerd! (Zelf heerlijk Belgisch stoofvlees maken doe je met dit recept!)

Donderdag

Johan is laat thuis vandaag en daarom eten Ella-Marie en ik weer samen. We eten tomatensoep die nog over was van gisteren. ’s Avonds als El op bed genieten Johan en ik van een klein borrelplankje. 🙂

Vrijdag

Bij de slager heb ik verse kipschnitzels gekocht voor het avondeten. Voor El en mezelf beleg ik ze met brie en parmezaan. Johan wilt hem liever naturel. Ik serveer er gevulde ravioli in tomatensaus en gekookte sperziebonen bij.

Zaterdag

Naast de kipschnitzels kocht ik van de week ook shoarmavlees en pitobroodjes bij de slager. Voor het avondeten bak ik het shoarmavlees met een zak Indische wokgroenten, de pitabroodjes gaan in het broodrooster en in de oven gooi ik wat frietjes. En we maken deze heerlijke knoflooksaus om erbij te serveren. Heerlijk weekendvoer!

Na het eten fietsen Johan en Ella-Marie even naar de ouders van Johan maar halverwege valt Ella-Marie van haar fiets en stuurt Johan deze foto door. Gelukkig valt het mee en heeft ze alleen wat schaafwondjes.

Zondag

We slapen lekker uit en daarna gaan Ella en ik ontbijten. Johan gaat ondertussen 6 km hardlopen. Als hij weer terug is gaat hij douchen en maakt hij dit ontbijtje voor zichzelf.

Geroosterd brood met jam en halfharde gekookte eitjes

’s Middags rijden we naar Wamelland in Wamel waar Ella kan springen, klimmen en klauteren en papa en mama een boekje kunnen lezen. 😉

We zijn op tijd weer thuis want Johan wilt de Formule 1 race kijken. Ondertussen schrijf ik dit Kijkje in de keuken. Na de race duikt Johan de keuken in om het avondeten klaar te maken. Op het menu staat een wit bolletje met een uitsmijter en ovenkroketje, een bolletje huzarensalade en tomatensoep. Weer zo’n perfect weekendgerecht!

Dat was het weer voor deze week.

GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?

Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je ons ook op YouTube? Elke zaterdag delen Johan, Ella-Marie of ik daar een nieuwe kookvideo en één keer per keer verschijnt een nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Mirte

    Wat een leuke, lekkere dingen om te zien en wat een inspirerende nieuwsbrief weer. Alleen pech met vallen voor Ella-Marie.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde