Een kijkje in de keuken week 39-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kan ik je foto delen! 

Dinsdag

Weer een gewone werkdag vandaag. Johan is ziek (flink verkouden) thuis, Ella-Marie is naar school en ik zit thuis op kantoor te werken. Tussen de middag lunchen Johan en ik samen met een tosti en wat opgewarmde kliekjes. ’s Middags pluk ik wat sperziebonen in de moestuin, die eten we vanavond. De rest van de sperziebonen kook ik kort voor om ze daarna in te vriezen. Bij de sperziebonen voor het avondeten bak ik zalm en rooster ik wat aardappels in de oven. Simpel maar heerlijk maaltje!

Woensdag

Ik maak vandaag twee nieuwe recepten voor de website: een lekkere cake en rucolastamppot (met verse rucola uit de moestuin). Het recept van de rucolastamppot kwam gisteren online en vind je hier. ’s Middags werk ik nog even in de moestuin. Heerlijk om af en toe even iets anders te doen dan koken of typen. En vooral heerlijk om buiten te zijn. Wat een prachtig nazomerweer hebben we gehad! Ella moet ’s avonds naar de scouting en springt nog even op de trampoline voordat ze op de fiets stapt.

Donderdag

Ik heb een kookdag op de planning staan en maak 5 nieuwe gerechten voor de website. Als ik klaar ben met het opruimen van de keuken maak ik een rondje door de moestuin om te zien of er nog wat te oogsten valt. 3 courgettes en 2 rode pepertjes is de buit van de dag! Onlangs kreeg ik een aantal leuke koperen potten van mijn moeder en ik had bedacht dat die wel leuk op de vensterbank staan met wat tuinkruiden erin. Maar eerst moet ik ze even poetsen. Op internet vond ik een tip dat ze weer gaan glanzen als je ze inwrijft met een citroentje en wat zout en ja hoor, dat was een toptip! Het ging zelfs heel makkelijk.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en er staat een dagje shoppen op de planning. Niet voor onszelf maar voor de KL-shop (We doen ons best om deze week alle nieuwe artikelen in de shop toe te voegen)! Er waren weer heel veel leuke nieuwe spullen om te shoppen nu de herfst- en wintermaanden eraan komen. Toen we eindelijk alle spullen hadden ingeladen en terug naar huis reden kwamen we in de file terecht omdat er een ongeluk was gebeurd. Bleeeeggghhh! Gelukkig hoefden we niet te koken toen we thuiskwamen. Er was nog een kliekje stamppot die ik opbakte en uit de diepvries haalde ik een zak kibbeling om af te bakken in de oven.

Zaterdag

Johan zijn vader Johan komt Johan vandaag helpen klussen. Junior en Senior aan de klus! 😀 Zo fijn, Johan (senior) maakte de tafel in de keuken (een uitschuifbare tafel die kromgetrokken was en daardoor niet meer uitschuifbaar was), er werden lichtschakelaars gemaakt in de wc en bijkeuken en het balkenplafond in de bijkeuken werd afgetimmerd met gipsplaten en er werd verlichting in gemaakt. Over twee weken worden ook de wanden in de keuken gestuct en wordt de tegelvloer in de keuken gelegd. Wat heerlijk lijkt me dat! Ella heeft ’s ochtends op de voetbalclub een thuiswedstrijd en ik werk een paar uurtjes op kantoor. Daarna zet ik een sfeerlampje op de foto voor de webshop en haal ik boodschappen. Als Johan zijn vader ’s avonds weer naar huis is, gaan Johan en ik schoonmaken. Daarna hebben we geen zin meer te koken dus laten we wat thuisbezorgen. Pizza voor Ella en mij en een Johan gaat voor een shoarmaschotel.

Zondag

Vandaag houden we een luierdagje en blijven lekker thuis. We chillen in de tuin en Johan kijkt ’s middags binnen de F1. Ik heb geen zin om binnen te zitten en vlijt me buiten neer op de loungeset met een boek. Genieten hoor! ’s Avonds maken we een borrelplankje met van alles wat nog in huis is. Een heerlijke afsluiting van het weekend!

Maandag

Het weekend is weer voorbij gevlogen helaas. Ella gaat naar school en Johan en ik werken thuis op kantoor. We lunchen aan tafel in de keuken met een kliekje opgewarmde curry met rijst. Niet verkeerd. Ook mogen we weer een hele stapel nieuwe webshopbestllingen de deur uit doen. Zo tof! Op Instagram ontvingen we heel veel leuke reacties op ons nieuwe kookboek. Zo leuk allemaal. Dankjulliewel voor het delen! Voor het avondeten maakte ik pasta met broccoli en spekjes in kaassaus. Ongeveer dit recept maar dan zonder de kip.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

 1. Yvonne

  Hoi Annemiek, was weer geweldig leuk om te lezen.
  Ik hoop dat jullie dit nog lang zo doen.
  Bij de zin Johan zijn vader Johan kwam Johan helpen moest ik wel even nadenken 😂
  Tot volgende week!

  1. Hahaha! Leuk om te horen Yvonne en zijn we wel van plan! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde