Een kijkje in de keuken week 34-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Halverwege de middag breng ik Ella-Marie naar mijn ouders om te logeren. Voordat ik naar huis ga permanent ik nog even het haar van mijn moeder. Dat doe ik al jaren dus ben er inmiddels behoorlijk behendig in. Als ik weer thuis ben werk ik nog een paar uurtjes achter de computer. Johan en ik eten ’s avonds tomatenrisotto. Dit recept alleen voegde ik dit keer bacon en courgette toe omdat ik die in huis had. Ik had buffelmozzarella gekocht om eroverheen te doen, maar die had zo’n vieze bij/nasmaak dat ik hem weggedaan heb. Zonde! Gelukkig smaakte hij zonder ook heerlijk.

Woensdag

Johan is maandag weer begonnen met werken en staat vroeg op. Deze foto maakte hij voordat hij wegging van Nacho, Puk en Marie die elkaar begroeten.

Een kijkje in de keuken week 34-2021

’s Ochtends werk ik een paar uurtjes op kantoor, daarna ga ik de keuken in om wat recepten te maken voor KL. De bami is ’s avonds ons avondeten.

Donderdag

Deze foto stuur ik ’s ochtends naar Ella-Marie door die nog bij opa en oma is. Nacho stond onderaan de trap op Ella wachten, maar die kwam natuurlijk niet….

Een kijkje in de keuken week 34-2021

’s Middags haal ik Ella-Marie weer op bij mijn ouders, want vanavond gaat ze met papa naar een wedstrijd van Feyenoord in de Kuip! Ik blijf thuis en heb het rijk een avondje voor mezelf alleen. Johan en Ella-Marie maken onderweg naar Rotterdam een tussenstop bij de KFC. Ondertussen schenk ik mezelf thuis een glas rood in en maak een lekker pastaatje voor mezelf. In de kelder vond ik nog een zakje pasta met 4-kazen saus waar je alleen water aan hoeft toe te voegen en dat vond ik wel gemakkelijk voor mezelf. Heel fout, maar wel lekker. 🙂 Ik fruit eerst een uitje, knoflook, verse basilicum en een lepeltje tomatenpuree aan en voeg verse courgette en sperziebonen toe. Daarna nestel ik me op de bank met de Netflix-serie Virgin River. Ondertussen krijg ik regelmatig appjes doorgestuurd van Ella en Johan. Het werd 5-0 dus het was één groot feest in de Kuip!

Het was al na middernacht voordat Johan en Ella thuiskwamen. Om kwart voor tien kon ik mijn ogen al niet meer openhouden dus ik was al in diepe slaap…

Vrijdag

Voor Johan gaat de wekker weer vroeg. Ik sta ook op tijd op om nog een paar uurtjes te werken. Gelukkig kan Ella-Marie lekker uitslapen. ’s Avonds bak ik de bami op die over is van woensdag en bak er wat eieren bij. Na het eten komen de overburen nog gezellig bij ons op de koffie/wijn.

Een kijkje in de keuken week 34-2021

Zaterdag

Ella-Marie is vandaag een dagje op de boot mee van een vriendinnetje. Terwijl Johan in de tuin aan het werk is, rommel ik binnen in de keuken wat aan. Blij met het zelfgemaakte boeketje bloemen dat de buurvrouw gisteren voor me meenam. Zo mooi! Met wat sperziebonen uit de moestuin maak ik lekkere sambal goreng boontjes en ik maak babi ketjap. De gerechten gaan de koelkast in want ’s avonds kijken we een filmpje met z’n drieën en komt er een borrelplankje op tafel. Als ik klaar ben in de keuken ga ik ook lekker de tuin in.

Zondag

Halverwege de ochtend rijden we met de kar naar mijn ouders. Die zijn de schuur en zolder aan het opruimen en vroegen of ik deze tafel wilde hebben die nog van mijn oma is geweest. Deze tafel stond vroeger jaren in de woonkamer dus ik heb er heel wat uurtjes aangezeten. Als we hem een beetje schuren past hij perfect in onze keuken. De tafel is ook uitschuifbaar dus je kunt er met 6 personen aan zitten. Het openhaardsetje wil mijn moeder ook opruimen en nemen we ook mee. Die staat vast heel leuk naast de houtkachel als hij weer een beetje is opgepoetst.

Als we weer thuis zijn, maak ik een paar lekkere vishapjes die we aan onze ‘nieuwe’ tafel opeten. Tegelvloer en muren zullen waarschijnlijk pas einde van dit jaar gelegd en afgewerkt worden dus we zitten er voorlopig nog even zo bij…

Een kijkje in de keuken week 34-2021

Vishapjes!

Maandag

De laatste vakantieweek van Ella-Marie gaat in vandaag. Omdat het vandaag en morgen nog mooi weer is met zomerse temperaturen maak ik het zwembad nog een keer grondig schoon en houden Ella en ik een luierdagje in de tuin. Ik hoef ’s avonds alleen wat rijst te koken en een ei te bakken, de babi pangang en sajoer boontjes hoef ik alleen op te warmen. Na het avondeten gaat Ella-Marie voor het eerst na de zomerstop weer naar voetbaltraining. Deze week willen we ook het late naar bed gaan weer afbouwen, zodat ze volgende week maandag uitgerust aan haar laatste jaar op de basisschool kan beginnen! Hopelijk wordt het weer een beetje een normaal jaar….

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde