Een kijkje in de keuken week 33-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Ik had wat nieuwe spullen besteld voor in de keuken bij Cooking Life en dat pakketje komt vandaag binnen. Omdat we over zijn gegaan van gas naar inductie kon ik een paar koekenpannen niet meer gebruiken en dat waren juist de pannen die we veel gebruikten. En dus bestelde ik twee koekenpannen geschikt voor inductie, een fluitketel en een kaasschaaf. Onze vorige kaasschaaf hadden we per ongeluk in de stacaravan in Frankrijk laten liggen… 🙄 ’s Avonds eten we een lekker broodje met geitenkaas, bacon, walnoten en honing. Erg lekker. Het recept ga ik nog met je delen! Daarna stappen we in de auto en rijden naar Arnhem. We gaan vanavond naar de film Jungle Cruise! Hele leuke film vonden wij.

Woensdag

Eind van de ochtend stappen we met Nacho in de auto en rijden een paar dorpen verder naar Rossum. We hebben daar gereserveerd bij restaurant In Petto voor de lunch en willen voor die tijd nog even wandelen met Nacho. We wandelen over de Waaldijk naar de sluis die Maas en Waal verbindt en nemen daarna nog een kijkje bij het naastgelegen Fort Sint Andries: de overblijfselen van een militair fort dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd opgeblazen. ’s Middags nog even gezwommen en wat gerommeld in de tuin. Het avondeten sloegen we over want zaten nog vol van de lunch, maar ’s avonds kwam er een borrelplankje op tafel. Het is tenslotte vakantie.

Donderdag

In de ochtend en middag wordt er nog wat gewerkt en gerommeld in huis en de tuin. We lunchen met een lekker broodje. Eind van de middag rijden we naar mijn ouders om aan te schuiven voor een barbecue. Nacho gaat gezellig mee en voordat we gaan eten maken mijn vader, ik, Ella en Nacho nog even een wandeling.

Vrijdag

De courgettes in de moestuin blijven maar groeien.

Een kijkje in de keuken week 33-2021

’s Avonds eten we een lekker maaltje met hasselback aardappels, Duitse sperziebonensalade en Duitse biefstuk met champignonroomsaus. Onderstaande ovenschaal vind je hier in onze webshop!

Zaterdag

Het pruimenseizoen zit er alweer bijna op, maar gelukkig had ik nog wat pruimen van mijn ouders meegekregen. Vandaag heb ik tijd om er een lekkere taart mee te bakken. Recept ga ik snel delen! Johan is ondertussen lekker aan het grasmaaien. Halverwege klopt hij op het raam dat ik naar buiten moeten komen. Hij vertelt dat hij tijdens het maaien een doffe dreun hoorde en toen hij ging kijken zag hij dat een mol de oorzaak was. Dwars doormidden gemaaid! 😱We hadden al weken last van meneer mol, maar dit was toch niet de bedoeling. R.I.P. meneer Mol! 😢 Eind van de middag genieten we nog even in de tuin van het mooie weer. ’s Avonds steken we de barbecue aan voor zelfgemaakte kipspiezen, verse groenten en rostirondjes.

Zondag

De wekker gaat vroeg vandaag want we gaan een dagje naar de Efteling! Johan brengt al heel vroeg Nacho naar mijn ouders en daarna halen we het vriendinnetje van Ella op die gezellig mee gaat. Hoe vaak je ook in de Efteling komt, het blijft leuk! Het was heerlijk weer en ondanks de drukte viel het reuze mee met de wachtrijen. We sluiten de dag af met een ritje langs de Mac.

Maandag

De wekker van Johan gaat heel vroeg want na drie weken vakantie moet hij weer werken. Ella en ik kunnen uitslapen. Na het ontbijt kruip ik een paar uurtjes achter de computer en daarna rommel ik wat in huis. Van de omgeknakte dahlia’s en gladiolen in de tuin maak ik wat boeketjes voor in huis. ’s Middags staan het vriendinnetje van Ella-Marie en haar moeder op de stoep met een bos bloemen en wat lekkers als bedankje voor het dagje Efteling gisteren. Helemaal niet nodig natuurlijk, maar wel superlief! Ze gaan direct in een mooie vaas. Een huis vol bloemen, ik hou ervan. Ik zet de Kenwood ook weer aan het werk want vanavond eten we zelfgemaakte pizza.

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde