Een kijkje in de keuken week 38

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Kijk, hier word ik nou blij van op de maandag: ik ontvang Het Laura’s Bakery Bakboek! Het is alweer het tweede kookboek van Laura Kieft, bekend van het populaire bakblog Laura’s Bakery en het staat weer bomvol heerlijkheden van taart, gebak en koekjes tot desserts en hartige borrelhapjes. Ik ben een groot liefhebber van monchoutaart dus de MonChou tartelettes staan hoog op mijn snel-te-maken-lijst. Wordt vervolgd!

Samen met Ella-Marie ga ik ’s middags boodschappen doen. Ella mag bepalen wat we eten vanavond en als ze bij binnenkomst spruiten ziet liggen hoeft ze niet meer na te denken. De spruiten kook ik niet, maar snijd ik doormidden en bak ik samen met spek en rode ui in de koekenpan totdat ze beetgaar zijn. Als de spruiten bijna gaar zijn voeg ik een kneepje honing toe. Verder bak ik krieltjes en kipschnitzels met kaas. Niet een hele slanke maaltijd, maar o zo lekker!

Dinsdag

Er staan Mexicaanse wraps op het menu vanavond. Met zelfgemaakte guacamole. Een van de lievelingsgerechten van Johan. Johan houdt van pittig dus ik vul zijn wraps altijd met een extra pittig gehaktmengsel.

Woensdag

Mijn ouders passen een paar uurtjes op Ella-Marie omdat ik moet werken. Aan het eind van de middag haal ik haar weer op. Terwijl El een herfstbakje bij elkaar sprokkelt klets ik even bij met moeders.

’s Avonds eten we pizza! Dit keer niet met mijn zelfgemaakte pizzadeeg, maar met een rol vers pizzadeeg van Tante Fanny. Ik had twee rollen gekocht, maar bleek na wat stretching genoeg te hebben aan een rol.

De pizza smaakte prima. Beter dan diepvriespizza, maar niet zo lekker als zelfgemaakt.

Donderdag

Johan en ik hebben ’s avonds een feestje in Amsterdam vanwege het 12-jarig bestaan van onze mediapartner Semilo. Er is eten, drinken en heel veel Gezelligheid!

Vrijdag

Ik krijg een pakketje thuisbezorgd met producten van La Morena: authentiek Mexicaanse producten die vanaf nu verkrijgbaar zijn bij de AH. Binnenkort maar eens proberen. Ken jij ze al?

Een kijkje in de keuken week 38

’s Avonds eten we nog een keer pizza. Wat kan ik zeggen? Wij zijn pizza lovers!

Zaterdag

Terrasje pakken!

Een kijkje in de keuken week 38

We hadden boodschappen gedaan voor het avondeten, maar als we thuiskomen heeft niemand daar nog zin in. Ella mag uiteindelijk voor zichzelf een wrap maken met een kipschnitzel die nog in de koelkast ligt en ze maakt er guacamole bij. Onlangs kregen we van kidsgemak.nl een speciaal kindermes, de KiddiKutter opgestuurd en Ella is er helemaal weg van! Het mes is zo ontworpen dat kinderen vanaf 3 jaar veilig kunnen snijden.

Als El op bed ligt hebben Johan en ik nog steeds geen zin om te koken en laten we een schnitzelmenu thuisbezorgen van de Schnitzel Koning. Johan besteld de Schnitzel Jakarta en ik neem een schnitzel met geitenkaas, honing, pijnboompitten en rucola.

Lekker maar oefff… volgende week echt weer even minderen met de calorieën.

Een kijkje in de keuken week 38

Zondag

Ella-Marie en ik maken eierbakjes met zalm en crème fraîche en soldaatjes voor het ontbijt.

’s Middags gaan we wandelen in natuurgebied Kwintelooyen bij Veenendaal.

Als we thuiskomen duiken El en ik de tuin in en Johan duikt de keuken in. 🙂

Een kijkje in de keuken week 38

Op het menu vanavond? Meatball spaghetti!

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde