Een kijkje in de keuken week 28-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

De laatste schoolweek voor de zomervakantie is hier aangebroken. Het is dus weer een gewone maandag waarbij Johan en Ella de deur uit zijn en ik alleen thuis werk. ’s Avonds voordat we gaan eten besluit Johan Nacho nog even te wassen. Hij meurde een uur in de wind namelijk! Na het wassen ruikt hij weer heerlijk naar viooltjes.

Een kijkje in de keuken week 28-2020

We eten ’s avonds iets wat we allemaal heel erg lekker vinden: gebakken kipschnitzel! De schnitzels zijn dit keer van de poelier, maar je kunt ze ook zelf maken. Ella-Marie en ik eten hem het liefst met brie, walnoten en honing, Johan met pindasaus, een eitje, seroendeng, en gefrituurde uitjes. Erbij eten we frietjes en salade. We hebben zitten smullen!

Woensdag

We kregen lekkere ijsjes thuisgestuurd van Gigi. Hun ijsjes zijn gemaakt van groente en fruit en zijn 100% vegan. De ijsjes zijn laag in vet en bevatten maximaal 90 calorieën. Maar ze zijn maximaal in smaak! De roze ijsjes waren de favoriet van dochterlief, ik vond de gele variant het lekkerst.

’s Avonds eten we makkelijk. In de diepvries ligt nog een margherita pizza en een doos met piccolinis. Die gooien we in de oven en erbij weer een schaal met salade. Dankzij onze moestuin hoeven we in de zomer nooit geen sla, komkommer, tomaten, courgettes en sperziebonen te kopen. Dat zijn toch wel onze favoriete moestuingroenten. Ze zijn makkelijk te kweken en blijven maar groeien. We hebben dit jaar voor het eerst ook een aubergineplantje gekocht, maar die wil nog niet echt lekker groeien. De pompoenen doen het ook niet zo goed. Daar moeten we ons dus wat beter in gaan verdiepen.

Donderdag

Ik heb een lunchdate met vriendinnetje Miranda bij Meraqi in Beneden-Leeuwen. Ik ga voor een broodje sashimi en Miranda neemt het broodje met brie. Heerlijk dat dat nu weer kan, lunchen buiten de deur. Het was heerlijk en gezellig!

’s Avonds maak ik fusilli met broccoli, spekjes en kaassaus. Dit is een echte gezinsfavoriet, want we vinden hem allemaal lekker!

Vrijdag

Vrijdag komt er nog meer lekkere foodpost binnen. We krijgen deze handige uitdeelzakken van Tony Chocolonely! Ella-Marie was al uit school dus we konden direct even samen proeven. Geen straf, dat snap je.

Voor het avondeten maak ik een roerbakgerecht van roerbakmie, roerbakgroenten en kip. Het sausje maak ik zelf van sojasaus, oestersaus, zoete chilisaus, een drupje sesamolie en sushi-azijn. Was superlekker!

Zaterdag

Sprinkle time! Ik ontvang dit kleurrijke pakketje met rainbow sprinkles van BAKD: een grote en kleine pot en een leuke verjaardags-vlaggetjeslijn om bovenop een taart te zetten. Wanneer je deze sprinkles door het beslag van je taart, cake of andere baksel mengt en deze bakt in de oven, dan smelten de sprinkles volledig zonder uit te lopen. Dat schijnt uniek te zijn in sprinkle-land, want meestal lopen de kleuren uit. Ik moet zeggen dat mijn nieuwsgierigheid geprikkeld is. Hier ga ik zeker mee aan de slag! Wordt vervolgd…

Ik maak vandaag weer een aantal nieuwe KL-recepten waaronder verse tomatensoep, vegetarische bietenburgers en carpaccio tapenade. Ook zet ik de cheesecake op de foto die ik gisteren had gemaakt. Ik maakte dit keer een klassieke New York cheesecake met frambozensaus en hij is supergoed gelukt! Recept volgt uiteraard en geloof me, hier ga je heel blij van worden!

’s Avonds kijken we de film ‘Harry Potter en de halfbloed prins’ met een hapjesplank. Tegenwoordig vaste prik op zaterdagavond.

Een kijkje in de keuken week 28-2020

 

Zondag

We rommelen een beetje in en rondom huis vandaag. ’s Middags kijken we de F1 race en daarna gaan we lekker de tuin in. Het is eindelijk weer eens lekker weer, dus aan het eind van de middag borrelen we lekker in de tuin.

Maandag

De eerste dag van de zomervakantie is hier begonnen. Johan moet nog een weekje werken en heeft dan vier weken vakantie. Ik werk in principe gewoon door in de vakantie, maar zal mezelf natuurlijk wel regelmatig dagjes vrijplannen. Vandaag is het eindelijk weer eens warm zomerweer. Voordat ik ga werken, maak ik eerst het zwembad schoon, zodat Ella-Marie ’s middags lekker kan zwemmen. ’s Avonds steken we de barbecue aan en grillen we de bietenburgers die ik zaterdag had gemaakt. Die gaan op een bolletje met sla, tomaat, zoetzure rode ui en komkommer, avocado en Griekse yoghurtsaus. Was heerlijk. Voor Ella-Marie had ik een tartaartje op de barbecue gelegd, want die is niet zo van de groenteburgers. 😉

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde