Een kijkje in de keuken week 28-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Aan het eind van de middag heeft Ella een afspraak bij de orthodontist in Tiel. We zetten de auto neer bij het voetveer in Wamel en varen de Waal over. Er worden een aantal foto’s en afdrukken van haar gebit gemaakt. Volgende week moeten we terug om het plan van aanpak te bespreken. Als we weer thuis zijn is Johan al bezig met het avondeten. Op het menu staan gebakken kipschnitzels, snijbonen met courgette en gebakken aardappels. Ella wil graag een plakje cheddar op haar kipschnitzel.

Woensdag

Vanavond staat er tomatenrisotto met courgette op het menu. Aangezien we weer omkomen in de courgettes gaan ze overal in. Haha!

Donderdag

Vandaag maak ik weer een aantal lekkere recepten voor de website. De keuken weer opruimen vind ik altijd het minst leuke onderdeel.

Vrijdag

Er staat ’s middags een bijzonder onvriendelijke oudere meneer op de stoep die controleert op hondenbezit. Volgens zijn gegevens is onze hond niet aangemeld bij de belasting en als ik meneer vriendelijk vertel dat dit wel het geval is laat hij duidelijk merken dat hij het niet gelooft. De gegevens op zijn telefoon kloppen. Punt. Aaarggghhh, wat een zure man! Een telefoontje naar de BSR bevestigd inderdaad dat Nacho is aangemeld en de mevrouw vertelt dat er meerdere klachten binnen waren gekomen over onvriendelijke hondencontrole. Pffff, ga ander werk zoeken of ga met pensioen! Iets later staat er weer iets op de stoep waar ik wel blij van word; een ijsmachine van Cuisinart! In het bijgeleverde boekje stonden een aantal recepten waaronder een recept voor frozen yoghurt met perzik. Ik ga meteen naar de winkel om de benodigde boodschappen te halen. Als ik weer thuis ben maak ik alvast het yoghurtmengsel dat daarna een paar uur maar nog liever een nacht in de koelkast moet staan. Morgen hoef ik het mengsel dan alleen maar in de ijsmachine te schenken en hem aan te zetten. Ben zo benieuwd… Verder haalde Johan na zijn werk een houten plank op die ik voor de wc had besteld bij de Zaagfabriek. Hij is prachtig en past perfect! De wc is nu bijna af.

Zaterdag

Eind van de middag viert Ella haar kinderfeestje en we zijn overdag vooral druk met de voorbereiding. Tent opzetten, versieren, boodschappen doen, etc. Als alle meiden er ’s middags zijn rijden we met twee auto’s naar de Akward Experience in Elst. Een superleuk museum met gekke kamers waar je de tofste foto’s en filmpjes kunt maken. De dames vonden het superleuk! Echt een aanrader voor zowel jong en oud. Daarna weer terug naar huis waar het feestje verder werd voortgezet. De frozen yoghurt was overigens geen succes bij de meeste meiden (ze moesten erg wennen aan de smaak) dus kregen ze vanille-ijs. Ella, Johan en ik vonden de frozen yoghurt wel erg lekker! Liefhebbers voor het recept? Of liever een ander ijsrecept? Laat het maar weten in een reactie hieronder.

Zondag

We waren overdag druk met opruimen en keken ’s middags de F1 race. Na de race maakten we een grote wandeling met Nacho. De enige foto die ik vandaag maakte was van het avondeten.

Een kijkje in de keuken week 28-2022

Maandag

Afgelopen vrijdag is er een aanpassing gedaan in onze meterkast zodat het nieuwe fornuis aankomende vrijdag aangesloten kan worden. Dat betekent wel dat we de huidige inductieplaat niet meer kunnen gebruiken. Veel barbecueën dus deze week. 😀 En veel zwemmen want het beloofd een warme week te worden…. De allerlaatste week op de basisschool voor Ella-Marie met dinsdag en woensdag de musical en donderdag het eindfeest. Een emotionele week en vast een hele mooie. We gaan het zien. Tot het volgende kijkje!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Greet Dullaard

    Hoi Annemiek, ik wil het recept van jouw yoghurt ijs wel hoor. Ben ook druk aan het ijs maken thuis. Heb de Sage smart scoop gekocht en ben er druk mee.

    1. Hoi Greet, ik ga het recept delen! 👍

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde