Een kijkje in de keuken week 51-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Het aftellen voor kerst is begonnen. Ik heb vandaag weer een normale werkdag op kantoor en probeer zoveel mogelijk recepten uit te schrijven en in te plannen voor in de kerstvakantie. Daarnaast ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor kerst: de laatste kerstversieringen in huis halen, lijstjes maken voor kerstboodschappen, ingrediënten bestellen, etc. etc. Je kent het wel. 😉 ’s Avonds voor het eten rijden we met z’n drieën nog even naar het tuincentrum om wat lampjes te halen. We staan even stil bij het kerstdorpje, zo mooi gedaan! Wat een werk en tijd zit daar in (hartverscheurend dat deze ondernemers nu de deur weer hebben moeten sluiten!). Als we weer thuis zijn is het donker en maken we het binnen gezellig. We eten ’s avonds heel makkelijk een bordje carpaccio en stokbrood. Er stond ook nog een restje pastasalade in de koelkast dus die maken we ook op.

Woensdag

Ook vandaag is het weer een normale werkdag. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis. De dag vliegt voorbij en voor ik het weet is het weer avond. Samen met Ella ga ik aan het eind van de middag nog even boodschappen doen en Ella mag zeggen wat we ’s avonds eten. Het wordt een kipschnitzel van de poelier met gekookte sperziebonen en röstirondjes uit de oven.

Donderdag

Omdat de scholen eerder dicht moeten heeft Ella vandaag de kerstviering op school. Een aantal ouders hadden het idee geopperd om wat warme hapjes te regelen en naar school te brengen. Ik bied me aan om wat knakworstjes in bladerdeeg (dit recept) te maken. Als ik weer terug ben van school ga ik snel aan de slag met een campagnerecept voor de Jumbo dat last minute nog tussendoor kwam. Ik maakte een hartige croissantkrans met roerei en spek. Het recept kwam vanmorgen online en vind je hier. Ik had nog niks ontbeten dus na het maken van de foto’s snijd ik direct een stuk voor mezelf af. Echt superlekker! ’s Middags komen er twee leuke pakketjes binnen. Hele verse melk van Mijn Melk (Ik deelde al een stories op Instagram. Deze melk komt rechtstreeks van de boerderij zonder tussenstop bij een grote melkfabriek) en een goed gevulde koektrommel van Banketbakkerij Het Koekemannetje, gekregen van het mediabureau waarmee wij samenwerken als bedankje voor de samenwerking het afgelopen jaar. Heel tof en vooral heel lekker! Voor het avondeten maak ik ’s avonds risotto met paprika, champignons en rucola. Als de risotto bijna gaar is roer ik er nog een klontje boter, Parmezaan en een stukje gorgonzola doorheen. Was heerlijk.

Vrijdag

Ella is naar school, de laatste dag voordat een drie weken durende kerstvakantie begint. Johan is vrij vandaag en doet binnen en buiten allerhande klusjes en ik werk grotendeels op kantoor. ’s Avonds eten we loempia’s uit de oven met zelfgesneden aardappelfrietjes en salade.

Zaterdag

Weekend! Ella-Marie heeft ’s middags een voetbaltraining in de zaal en Johan en ik rommelen wat rondom huis. Voor het avondeten maak ik een makkelijk pastagerecht met fusilli, tomatenroomsaus en zalm. Liefhebbers voor het recept? Laat maar weten in een bericht hieronder, dan maak ik hem binnenkort nog een keer voor de website. Volgens Johan en Ella was dit een van de lekkerste pastagerechten die ik ooit gemaakt heb. 😁

Zondag

Johan en ik worden ’s ochtends van onderaan de trap geroepen door onze kleine mini chef dat het ontbijt klaar staat. In de keuken aangekomen is de tafel gedekt met onder andere versgebakken croissantjes met kaas en suiker en roerei. Zelfs mijn cappuccino stond klaar. We konden zo aanschuiven. Wat een verwennerij. Na het ontbijt kleden we ons om. Halverwege de middag brengen we Ella naar de ouders van Johan om te logeren. We drinken een kop koffie en daarna nog een glaasje wijn (Chardonnay en Merlot van de familie Meiland!), vergezeld door een lekker borrelplankje. Als Johan en ik ’s avonds thuiskomen hebben we geen zin meer om te koken en besluiten we het borrelplankje voort te zetten bij een aflevering van De Verhulstjes.

Maandag

Het weekend zit er weer op, een nieuwe werkweek begint. De laatste werkweek van 2021! Deze week probeer ik nog zoveel mogelijk recepten voor de kerstvakantie uit te werken en in te plannen zodat ik volgende week niet alsnog achter de computer moet kruipen. Hoewel Ella oud genoeg is om zichzelf te vermaken is het wel fijn dat ze even naar opa en oma kan. Ik heb namelijk altijd last van een schuldgevoel als Ella thuis is en ik achter de computer zit. Als ik mijn lijstje werkzaamheden voor vandaag heb afgevinkt ga ik de bestelde pakketjes wegbrengen naar het postkantoor. Ben je nog op zoek naar een leuk kerstcadeautje of onze kookboeken, kijk dan hier in onze shop. We hebben nog hele leuke spullen op voorraad om cadeau te doen voor de kerst! Bestel niet te laat want de postbezorgers hebben het druk. Als ik weer thuis ben ga ik aan de slag met het maken van coq au vin. Ik deelde het recept gisteren met je in onze IG-stories. Ik heb ze ook opgeslagen in de feed in het hoogtepunt ‘recepten’ zodat je ze later op je gemak terug kan kijken.

Dat was onze week weer! Zoals ik al zei werk ik deze week nog zoveel mogelijk recepten en berichten uit. Ook Johan moet deze week nog werken. Vrijdagavond gaan we bij mijn ouders eten, eerste kerstdag komt de schoonfamilie bij ons brunchen en tweede kerstdag zijn we met z’n drietjes thuis en gaan we gourmetten. Ik wens iedereen alvast een gelukkig kerstfeest toe!

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

9 reacties

Deel je liefde

 1. Anne

  Dat zalm recept lijkt mij heerlijk!!

 2. Frieda

  Lijkt me heerlijk Annemiek zalm recept. Ik geniet altijd van jou recepten en maak ze dan ook vaak. Wens jou en je gezin fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022.
  Groetjes Frieda.

  1. Leuk om te horen Frieda! Het zalmrecept ga ik delen. 🙂 Ik wens jou en je gezin hetzelfde toe!

 3. Arja’s place

  Ik zie graag het pasta gerecht met zalm en tomatenroomsaus, weer is wat anders. En zoals al jaren was het weer gezellig lezen en kijken. Wens jullie een hele fijne kerst 🎅🏻
  Liefs van Arja

  1. Leuk om te horen Arja, gezien de reacties ga ik het recept zeker nog een keertje maken om te delen! Jij ook een fijne kerst gewenst!

 4. Ineke

  Mij lijkt dat pasta recept met zalm ook heerlijk, zou graag het recept een keer zien.
  Fijne dagen🎄

  1. Ga ik doen Ineke! 👍

 5. Caroline Horjus

  Ik wil graag het recept met de pasta en zalm eens voorbij zien komen. Lijkt me heerlijk !
  Hele fijne feestdagen en een super 2022.

  1. Leuk om te horen Caroline en ga ik doen! Jij ook fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde